reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

kingolinka - prawda :tak: mi to położna mówiła już przy Milenie, że Sudocrem mocno wyżera i ja np. nie używałam go przy Milenie ani razu tylko Bepanthen :tak:

kikut przemywałam spirytusem 70%

Wg standardów obowiązujących od 1,5 roku stosuje się Octanisept nie spirytus, bo powoduje podrażnienia (ponoć spirytus stosuje się już tylko w krajach 3. świata;-)), posypki się w czasie jesienno - zimowym nie stosuje, nie ma potrzeby. A sudocrem tylko po kąpieli wklepujemy:-)

reklama
eeee Sudocremu nie stosujemy od tak bo wyżera strasznie bo kąpieli lepiej Linomag, Alantan lub Bepanthen a zasypki to na bank ( tym bardziej przy dziewczynkach) już się nie stosuję - no chyba, że w krajach 3 świata ;-)

latem to się dupsko wietrzy nie zasypuje :-D

gosiane super :-) ale ci pewnie ulrzyło, bo ostatnio świra już dostawałaś :-)

Noooo ulga straszna :-) Wiadomo ze musze sobie lezec w ciagu dnia jak sie da ale nie non stop i moge sobie chociaz na spacer normalnie bez stresu isc.

eeee Sudocremu nie stosujemy od tak bo wyżera strasznie bo kąpieli lepiej Linomag, Alantan lub Bepanthen a zasypki to na bank ( tym bardziej przy dziewczynkach) już się nie stosuję - no chyba, że w krajach 3 świata ;-)

A ja mam pytanie Alantan albo Bepanten to krem czy masc?

no, to my akurat sezon zimowy a nie wietrzno-letni ;-)
Ja będę zasypki używać i spirytusu bo nie lubię eksperymentować a to mam przetestowane :-) no cóż niech już będzie że ja dinozaur ze średniowiecza :-D

Ja przy Milenie korzystałam z Bephanten 5% - maść i nigdy nie miała odparzeń i wysypek :tak: więc gorąco polecam :-)

sivi - i od 2 miesiąca życia musisz podawać kartofle z gotowanym mlekiem ;-) jak to w średniowieczu :-p

a w ogóle ciekawe z tym OcteniSept - tylko jeden taki preparat na rynku i do tego nie najtańszy :dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Zaczerpnięte ze strony babyboom:
• niczego nie smażysz, bowiem boisz się, że tam, gdzie kapnie tłuszcz - dziecko będzie miało znamię

• nie nosisz łańcuszków ani korali, nie przechodzisz pod kablami i sznurami z bielizną, bowiem boisz się, że maluch owinie się pępowiną
• nie obcinasz włosów, bowiem chcesz zapobiec głupocie dziecka
• nie patrzysz na krwawe rzeczy lub kalectwo, byś się nie zapatrzyła i nie urodziła przez to chorego dziecka
• nie kochasz się z mężem 2 miesiące przed rozwiązaniem, by dziecku nie ropiały oczka
• boisz się nawet przestraszyć, bowiem jeśli w bezmyślnym odruchu dotkniesz swojego brzucha lub jakiejkolwiek innej części swego ciała to dziecko będzie miało "myszkę " (znamię )
• nie patrzysz na księżyc, by dziecko nie było łyse
• nie patrzysz na słońce, by nie zanosiło płaczem
• nie patrzysz przez wizjer w drzwiach lub żadną inną dziurkę, by nie było zezowate
• nie patrzysz na nikogo brzydkiego, by dziecko nie było brzydkie
• nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża
• nie patrzysz na ogień, by dziecko nie miało czerwonej plamy na czole
• nie słuchasz zapowiedzi przedślubnych, by dziecko nie było głuche

Moje ulubione z ropiejącymi oczkami:-D

Ostatnia edycja:
Do góry