reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Anulka moze nie bedzie tak zle. 3mam kciuki zebys jak najdluzej wytrzymala z brzuszkiem!

ja tez bylam dzis u lekarza, ale oczywiscie nic sie nie dowiedzialam... puls ok, corcia 2 kg wazy, nie lezy juz glowkowo i to by bylo na tyle. nawet mnie nie zbadala :-D porazka to malo powiedziane

Tak kochana, takie zaswiadczenie jest dokumentem upowazniajacym ginekologa do wykonania ciecia cesarskiego, jesli nie zastosuje sie do tego moze skonczyc w sadzie. Zreszta sam mi powiedzial ze to jest jedyna rzecz ktora mu pozwala (poza wskazaniami naturalnymi) podjac taka decyzje, inaczej nie ma prawa podejmowac decyzji o cc na zadanie kobiety bo ma widzimisie. Jak na mnie patrzyl to mu mnie szkoda bylo, ale powiedzial ze ma rece zwiazane, bo go moga zaskarzyc o taka decyzje podjeta bez zadnych wskazan.. Wiec i jego rozumiem.
Dam jakos rade, probuje walczyc z ta trauma, ale wiecie, sa ludzie co sie boja pajakow - i wytlumacz im ze wiekszosc ludzi nie. Sa ludzie co boja sie zamknietych pomieszczen i panikuja, wytlumaczcie im, ze pol kuli ziemskiej mieszka w kawalerkach i nic im sie nie dzieje.. Rozumiecie? Mam stracha okropnego, teraz probuje z tym walczyc ale na razie tylko moj F. zbiera owoce mojej wewnetrznej nerwowki, az mi go zal.. No ale bede probowac, wyjscia nie mam.:-(

No to czemu jeszcze nie bylas? ;) Moim zdaniem jest troche za pozno na to zebys mogla pracowac z psychologiem nad opanowaniem leku, zostalo nam tylko kilka tygodni... a to zeby sie tego nauczyc trwa zdecydowanie dluzej.

Kingolinka a ja tam do wstydliwych nie należę :-D niech patrzą we mnie i podziwiają :rofl2:
Taki już ze mnie typ :-D

mnie tez nie krepuje zagladanie w moje krocze hehe

Maly wazy 1486 gram :) Obrocony jest glowka w dol :hurra: :) Nie ma zadnych wskazan do CC huuraaa :) Szyjka 30mm nie skrocona, zamknieta - wszystko ok :) Nie przytylam i nie musze tyc, moge nawet chudnac wiec tamta lekarka przesadza. Nastepna wizyta za 3 tyg i mam sie juz stawic z badaniami do porodu :) A te bole brzucha, spojenia i plecow to taka moja uroda, wkoncu sie kregoslup wygina ;) Dziekuje za kciuki!!

super wiesci :)

Mały ma 2200g (200g od zeszłej środy przybyło), ułożony jest głową w dół hurrraaa :) i dlatego mnie tak naparza po pipce i napiera na szyjkę. I boksuje po pachwinach :) I znów na usg miałam śmieszny widok bo lekarz mi siusiaka pokazał i nawet obrysował dla lepszej widoczności :-D badania wszystkie wyszły ok, mam przypomnieć na nast wizycie o cytologii bo myśleli że miałam robioną w szpitalu na prenatalnych.

juz calkiem spory bobas :)

Ja sie nie boje bolo gojenia ran. Jak juz mowilam siadam i sama pepek przebijam, skacze na bungee, ide do dentysty i nie marudze, siadam jak do ogladania tv. Wiem ze w cc mnie przetna cala i potem zostaje glebokasna rana do gojenia, ale wcale mnie to nie przeraza, a porod tak.. Bo nie wiesz jaka masz picke i nie wiesz jakie duze naprawde dziecko i nie wiesz kiedy zacznie sie akcja porodowa i nie wiesz jaki to bedzie bol(ja nie wiem), i nie wiesz kiedy padnie decyzja o nacieciu co robic, wogole duzo moge tu opisac. Wiec porodu boje sie panicznie, bo jest nieprzewidywalny, duzo bardziej niz cc. Ja moge sie meczyc z rownomiernym bolem rany nawet i rok, oby nie byl to bol porodowy spowodowany wypychaniem czegos przez picke, co mi sie w tej picce wcale nie chce zmiescic...
shocked.gif

W kazdym razie lekarz powiedzial ze on nie moze zdecydowac o cc, bo takie weszlo prawo rok temu. Jedyne wyjscie dla mnie to udac sie do psychologa po dokument, ale taka wizyta swoje kosztuje, a ja jestem splukana wizytami i lekami tu.. Dla mnie tragedia,zmuszona jestem do robienia czegos, czego bardzo nie chce.
No ale nic, obiecuje kobitki ze juz marudziac nie bede na ten temat, bo w koncu calkiem sie zalamie i tyle ze mnie bedzie.

nie ma co sie zalamywac !! za bardzo to wszystko przezywasz , nakrecasz sie niepotrzebnie :/
kazda z nas na tym forum musi przejsc przez porod i tyle
a to ,ze przez pipke nie chce sie zmiescic to troche nad wyrost :) przeciez po to natura tak to wszystko urzadzila zeby rodzic w ten a nie inny sposob :)
skad wiesz jak bedzie ?? nie rodzilas , moze byc tak , ze porod u ciebie bedzie mega szybko postepowal , bez mega boli i nawet nie pekniesz ;) nigdy nic nie wiadomo wiec nie mozna tylko szukac negatywow !! dla dzidzi tez lepiej tak , a nie innaczej wyjsc na ten swiat , a to powino byc dla ciebie tez bardzo wazne
mysle , ze wizyta u psychologa nie kosztuje jakiegos majatku ... przeciez masz chyba jekies ubezpiezenie tam ??
ja jeszcze raz powiem wiecej pozytywnego myslenia , nie nakrecania sie i bedzie dobrze !!

Ivi - ja jednak proponuję szkołę rodzenia i rozmowę na temat porodu z psychologiem, możesz rodzić ze swoim zawsze jakaś pomocna dłoń i wsparcie ;-) nie nakręcaj się bo sama sobie krzywdę robisz :tak: pomyśl raz na jakiś czas o DZIECKU a nie wyłącznie o sobie ;-) i o tym, że poród naturalny jest dla niego lepszy ;-) a sobie możesz ułożyć plan przygotowania do porodu: ćwiczenia mięśni kegla, dbałość o kondycję fizyczną, w późniejszym terminie masaż szyjki - żeby uniknąć pęknięć i nacięcia.

Musisz poród SN wziąć w swoje ręce bo masz jeszcze dużo czasu, żeby się do niego nie przygotować. Tylko musisz zrobić krok w tym kierunku a nie rozpamiętywać co spotkało kupę czasu temu Twoją Mamę.

W takim razie DO DZIEŁA :-) Będziemy Cię dopingować !!!

zgadzam sie w 100% :))

A pamiętacie jak miałam problem z różnymi opiniami na temat mojego lekarza prowadzącego?

No to wczoraj byłam na wizycie u innego lekarza =p

I masakra jakaś powiem...
mega nie miła pielęgniarka mnie przyjęła, wszystko co jej nie wychodziło to była moja wina... np to że ksero źle kseruje....
A jak już próbowała być uprzejma to miałam wrażenie że to sarkazm =p

A potem sama pani doktor ktora w ogóle jakąś łaskę mi zrobiła że mnie przyjęła.

Przesunęła termin porodu o tydzień =p

I nie dowiedziałam się niczego nowego prócz tego że mam podobno łożysko na przedniej ścianie =D
I to po lewej =p
a na poprzedniej wizycie było po prawej i z tyłu :confused:
to albo ktoś nie się nie zna albo moje łożysko żyje własnym życiem :dry:

I nie wiem ile waży synuś, nic nie wiem =p
Tak więc nie potrzebne to było w ogóle ani dzwonienie umawianie się ani poświęcanie czasu żeby tam pójść...

Wiktor żyje, główką w dół, rusza się, kopie.
To czego chcieć więcej

ty to masz szczescie do lekarzy :/

czesc kobitki.... klawiat w lapku mi siadla i pisze na takiej ekranowej a to utrapienie straszne wiec krotko.
po wizycie,szyjka krotka ale taka sama jak byla wiec nie postepuje nic... ale... problem nr 2, bardzo malo wod ,na szybko posiew no i trzeba sie liczyc z wywolanim;/ mala wazy 2100 g. poki co fenek i isoptin. czytam was jestem zwami i rudson ale ta klawira;/

moze nie bedzie tak zle z wodami ?? pij duzo !!
trzymam za was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :))

reklama
W Polsce ginekolodzy za bardzo przyzwyczajeni do USG to nie im nie wychodzi... a wszedzie indziej reka wyczuja wszystko - polozenie, wage, dlugosc, niedlugo tak plec beda stwierdzac ;-)

Do góry