reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Wlasnie malutka po porodzie to juz nie bedzie lezenia... Wazne ze nie ma pogorszenia. Jednak nasze @@@@@ na cos sie przydalo!! Bo wszystkie sie tutaj martwilysmy!!!

Ja sie obawiam ze przez pierwsze noce zasnac z podniecenia nie bede mogla, bede siedziec nad lozeczkiem i przygladac sie mojej malej istotce:-D:-D az wkoncu padne kolo lozeczka i tyle bedzie tego dobrego!!

tricolor
szczerze to mogałabym do niego podjechać, ale nie chce mi się extra gnać. Lekarz rodzinny mi to z miejsca wypisze w przychodni i załatwie wszystko w ten sam dzień. Ale napewno wspomne o tym na następnej wizycie no bo to troche przesada, żeby mi skierowania nie dał skoro chodze na nfz;/
malutka
wiesz co w zasadzie to sie nie dziwie lekarzowi, to dobrze że walczy i może faktycznie nie ma sensu, bo ten pessar to chyba jakoś w 36 tyg. ściągają, więc po co masz za to płacić. Leż i odpoczywaj- jak dziewczyny mówią- jeszcze się po porodzie nalatasz:p

Ja sie obawiam ze przez pierwsze noce zasnac z podniecenia nie bede mogla, bede siedziec nad lozeczkiem i przygladac sie mojej malej istotce:-D:-D az wkoncu padne kolo lozeczka i tyle bedzie tego dobrego!!
ja myślę bardzo podobnie, że nie będę mogła się napatrzeć na małą istotkę :)

malutka, super wieści z wizyty:-)
trzymaj się :)

Malutka trzymamy kciuki za Ciebie i za maleństwo żeby sie nie pospieszyło. Na pewno wytrzymacie :) Dobrze, że leżenie popłaca, więc leżymy dalej :) Głowa do góry, bedzie dobrze!

Anek30bb ja tez już bujam sie jak kaczorek :) Wczesniej dużo przytyłam ale w tym miesiącu już tylko 2 ( odważyłam sie stanąć na wage :-D)

karolina - super, że nie musisz rezygnować z wakacji :-D no i z młodej kawał już klocka :-)

malutka - super, że leżenie się opłaciło :-) nie martw się ja na początku tej ciąży leżałam 5 miesięcy przywykniesz ;-)

reklama
Moje dziecko znowu w innej pozycji lezy - ona sie tak kreci jak ja, ja nie potrafie 5 min bez ruchu siedziec. tym razem glowka na dole, pupa z lewej strony a nogi z prawej.

Wyniky hemoglobiny nie mialam az takiego zlego chyba bo 9,5, a zelaza 200mg na dzien, choc polozna powiedziala zebym brala te 3 tabletki jak dam rade ale jesli bede miec rozwolnienia/zatwardzenia albo inne dolegliwosci to moge zmniejszyc dawke i tez bedzie ok.

Pozatym wszystko w porzadku. Dowiedzialam sie ze w moim szpitalu sa 2 baseny do porodu w wodzie i musze tylko jak mi sie skurcze zaczna zadzwonic i zarezerwowac sobie. Zastanawiam sie nad ta opcja powaznie.

sivi zapytalam dlaczego cytologii sie nie robi i mi powiedziala ze szyjka sie w ciazy zmienia i nie badanie nie daje wiarygodnych wynikow.

Do góry