reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Anek30bb jak na początku byłam przekonana do cc na sto procent, tak teraz zaczynam sie przekonywać do porodu SN w znieczuleniu zewnątrzoponowym... Ale wątpliwości mam jeszcze całe mnóstwo :(

reklama
to tak jak ja,raz myslę że spoko dam radą ale za chwilę jak przypomne sobie poród pierwszej córy to mnie strach bierze,i coraz bardziej nastawiam się na Esculap,mój niechce żebym tam rodziła ale to i tak moja decyzja bo to nie on będzie rodził haha

Byłam u położnej. Faktycznie te midwife mają magiczny dotyk! dzić ułożony główkowo, tak jakoś śmiesznie na boku. Ładne tętno, waży około 1600. Moje ciśnienie 100/60.
Pytałam się o tego gina. I ciul. Nie absolutnie nie ma potrzeby skoro wyniki moczu i krwi w normie i nie zauważam żadnych objawów. Tak kuźwa, tylko moim zdaniem nie wszystkie infekcje są objawowe! a co do cytologii to też mi absolutnie nie wolno, dopiero 6 miesięcy po porodzie :eek: he? a co to ma do rzeczy to nie wiem...
Na następnej wizycie 6.09 będziemy robić birth plan.

sivi - z tego co wiem oni tutaj uwazaja ze jakiekolwiek niepotrzebne podraznianie szyjki macicy nie jest dobre w ciazy - nie wiem czy to powod nierobienia cytologii, czy sa jeszcze inne, ale moja jak sie dowiedziala ze mam krotka szyjke i ze mialam badanie ginekologiczne to nie wygladala na zadowolona - powiedziala ze jak miezyc to przez USG i jak nie ma potrzeby to nie dotykac. Tez dostalam list na cytologie, jutro mam wizyte wiec moge zapytac dlaczego, ja wyczytalam ze 3 miesiace po poporzodzie mozna.
A jesli chodzi o infekcje to ja sobie na sepse robie prywatnie - wkleilam kiedys linka gdzie i jak... na nic innego nie licze...

Ostatnia edycja:
to tak jak ja,raz myslę że spoko dam radą ale za chwilę jak przypomne sobie poród pierwszej córy to mnie strach bierze,i coraz bardziej nastawiam się na Esculap,mój niechce żebym tam rodziła ale to i tak moja decyzja bo to nie on będzie rodził haha

No ale w esculapie masz wybór.... Może pobyt jest krótki ale dostajesz znieczulenie ZO. Ja jestem pierwiastką, więc nie mam odniesienia, boje sie jak fix naturalnego ale też boje sie cesarki.

ja powiedzmy że mam nie do końca ale 12 godzin bólu już nie uciągne i w czwartek lub piątek jadę popytac co i jak?(akurat mojego niebędzie to sobie w spokoju pojade)wiem napewno jak wygląda cięcie,dałam rade raz to i teraz bym dała

No ja wyrobię się przed 40-stką :-D

Jakbym chciała się zdecydować na trzecie dziecko, to też wolałabym się wyrobić przed czterdziestką ;-) Ale myślę, że następna ciąża to nie dla mnie i zostanę przy dwójce :-p

coraz bardziej nastawiam się na Esculap,mój niechce żebym tam rodziła ale to i tak moja decyzja bo to nie on będzie rodził haha

Tak trzymać, to nie on rodzi! :-)

miałam cc 9 lat temu ale w Krakowie bo przedtem tam mieszkałam,i jedynie co mi się niemiło kojarzy to czyszczenie ale biorąc pod uwage że miałam podawne znieczulenie w 2 dawkach bo pierwsze niedziałało to pewnie dlatego to czułam byc może zle dobrana dawka zzo,a potem niebyło tak zle,tyle że mnie stawiali dopiero po 12 godzinach teraz jest szybciej więc niewiem jak byłoby teraz ale i tak coraz bardziej idę ku cc

reklama
tricolor
wogóle nie myślałaś o naturalnym?
mi się wydaje że po CC ciężej i dłużej się dochodzi do siebie, no ale nie wiem, bo ja niedoświadczona:p

werka
ooo jednak jestes, a ja już się o Ciebie na głównym pytałam :p

byłam dzisiaj na wizycie...
Emilka waży ok 1,2 kg
termin z usg to juz 31 październik...
wszystko ok, szyjka macicy zamknięta długa, 42 mm!
widziałam buziaka małej, ale to zwykłe usg a nie 3d.
pytałam o twardnienie brzucha i mój gin powiedział, że dopóki nie boli jest ok i dopóki zdarza się sporadycznie.
pytałam też o miednicę o ból i o kłócie w pipce, to normalne bo macica się powiększa, miednica rozrasta. więc u mnie wsio ok.
na skurczybyki łydek mam łykać mag b6
i w najbliższym czasie czeka mnie glukoza.

teraz jestem w domu i zastanawiam się tlyko, że nie dostałam osobnego skierowania, tlyko w karcie ciąży mam wpisane, że mam zrobić glukozę morfologię i mocz, no i teraz nie wiem czy w przychodni mi to uwzględnią;/? czy musze mieć typowo skierowanie...

Do góry