reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

A mój też od wczesnej ciąży dumnie prezentował przyrodzenie :D A jak lekarz pytał mnie jakie mam przeczucie, usłyszawszy że córka powiedział "Ja... No ma pani pewne. Córka ale z pyrtem jak armata!" :-D

hehe dobry gin :))

Może i tak być że dziewczynki wstydliwe =]
mój też na każdym USG bez problemu pokazuje co ma =]

no wlasnie z tego wynika , ze chlopcy chyba lubia sie chwalic co tam maja :))

Ja melduję, że po wizycie wsio OK. Wprawdzie dostałam dodatkowa tabletkę Fenoterolu ( w sumie 4 tabl. ), ale jak na ten tydzień to i tak niewiele. Młoda wazy +- 1120 g więc ładnie. Termin na 24.10 mi sie przesunął. Tak czy inaczej w 37 tyg odstawiam Fenoterol i jesli będą skurcze idę pod nóż, a jesli nie to czekam jeszcze do 38 tyg i wtedy cc. Wynika z tego, że urodzę pomiędzy 10 a 23.10 :-) Oczywiście nie ukrywam, że im wczesniej tym lepiej i nastawiam się na 12.10 :-)

dobrze , ze jest oki :)
no i termin masz juz w miare ustalony , fajnie :)
ja bym chciala rodzic 13.10. ... no , ale odemnie to juz to pewnie zalezec nie bedzie ;))

reklama
Ja melduję, że po wizycie wsio OK. Wprawdzie dostałam dodatkowa tabletkę Fenoterolu ( w sumie 4 tabl. ), ale jak na ten tydzień to i tak niewiele. Młoda wazy +- 1120 g więc ładnie. Termin na 24.10 mi sie przesunął. Tak czy inaczej w 37 tyg odstawiam Fenoterol i jesli będą skurcze idę pod nóż, a jesli nie to czekam jeszcze do 38 tyg i wtedy cc. Wynika z tego, że urodzę pomiędzy 10 a 23.10 :-) Oczywiście nie ukrywam, że im wczesniej tym lepiej i nastawiam się na 12.10 :-)
całe szczęście że dzidziuszek zdrowo rośnie :) co potwierdza przesunięcie terminu... a czemu masz mieć CC? bo chyba nie doczytałam..

skąd wasze typy dni, w ktorych chcecie urodzić?
ja mam termin 28 październik, i jasne, że chciałabym go przyspieszyć, ale fajnie by było urodzić w swoje urodziny :d które obchodzę 1 listopada, więc może przetrzymam malućką :)

ja mam termin 28 październik, i jasne, że chciałabym go przyspieszyć, ale fajnie by było urodzić w swoje urodziny :d które obchodzę 1 listopada, więc może przetrzymam malućką :)

Też mam urodziny 1 listopada :-), ale z terminem na 4 X, a w zasadzie 2 tyg wcześniej, nie mam szans na przetrzymanie młodej tak długo ;-)W sumie dobrze, wyrobię się z rodzeniem dzieci przed trzydziestką ;-)

Byłam u położnej. Faktycznie te midwife mają magiczny dotyk! dzić ułożony główkowo, tak jakoś śmiesznie na boku. Ładne tętno, waży około 1600. Moje ciśnienie 100/60.
Pytałam się o tego gina. I ciul. Nie absolutnie nie ma potrzeby skoro wyniki moczu i krwi w normie i nie zauważam żadnych objawów. Tak kuźwa, tylko moim zdaniem nie wszystkie infekcje są objawowe! a co do cytologii to też mi absolutnie nie wolno, dopiero 6 miesięcy po porodzie :eek: he? a co to ma do rzeczy to nie wiem...
Na następnej wizycie 6.09 będziemy robić birth plan.

całe szczęście że dzidziuszek zdrowo rośnie :) co potwierdza przesunięcie terminu... a czemu masz mieć CC? bo chyba nie doczytałam..

No na CC się umawia na termin z lekarzem np kiedy ma dyżur :) A tak apropos ja też obchodze 22-gie urodziny 1 listopada :)

a co do cytologii to też mi absolutnie nie wolno, dopiero 6 miesięcy po porodzie :eek: he? a co to ma do rzeczy to nie wiem...

To ciekawe, w PL obowiązkowo cytologia w czasie ciąży i druga 6m-cy po porodzie...

No na CC się umawia na termin z lekarzem np kiedy ma dyżur :) A tak apropos ja też obchodze 22-gie urodziny 1 listopada :)

No proszę, a dotąd znałam tylko 1 osobę urodzoną 1 listopada :D

He he he, no nie doczytałaś. Powiedzmy, że z rozpedu czy tez przyzwyczajenia ;-) To juz 3 cc będzie więc jestem podobno z marszu zakwalifikowana na nie, poza tym jest niebezpieczeństwo pęknięcia macicy tzn. rozejścia się miejsca po poprzednich cieciach, dodatkowo nie miałam podczas poprzednich porodów postepujacego rozwarcia, a najważniejsze to to że chcę :-)

Też mam urodziny 1 listopada :-), ale z terminem na 4 X, a w zasadzie 2 tyg wcześniej, nie mam szans na przetrzymanie młodej tak długo ;-)W sumie dobrze, wyrobię się z rodzeniem dzieci przed trzydziestką ;-)

No ja wyrobię się przed 40-stką :-D

Byłam u położnej. Faktycznie te midwife mają magiczny dotyk! dzić ułożony główkowo, tak jakoś śmiesznie na boku. Ładne tętno, waży około 1600. Moje ciśnienie 100/60.
Pytałam się o tego gina. I ciul. Nie absolutnie nie ma potrzeby skoro wyniki moczu i krwi w normie i nie zauważam żadnych objawów. Tak kuźwa, tylko moim zdaniem nie wszystkie infekcje są objawowe! a co do cytologii to też mi absolutnie nie wolno, dopiero 6 miesięcy po porodzie :eek: he? a co to ma do rzeczy to nie wiem...
Na następnej wizycie 6.09 będziemy robić birth plan.

Gratki wizyty :tak:

No ja też z OM mam termin na 1 listopada :-) Wiadomo, zę tak naprawdę poród to nie "koncert życzeń" i możemy sobie chcieć, a i tak wyjdzie jak ma wyjść i to nawet jesli o cesarce mówimy więc to, zę ja np. sobie planuję na 12.10 poród to wcale nie znaczy, zę tak będzie. U mnie ta data wychodzi z fakty, że skoro w poniedziałek 10.10 zaczynam 38 tydz i położył by mnie mój lekarz do szpitala na odstawienie Fenoterolu to może być tak jak ostatnio, żę skurcze miałam mega ale nawet nie bolały mnie i nie było rozwarcia więc mogli czekać do środy do dyzuru mojego lekarza, ale możę się okazać, zę skurcze zaczną się natychmiast i ciąć też będzie trzeba też pilnie.
A cytologię miałam robioną na początku ciąży. Teraz mi robił biocenozę i też jest OK. Podobno jest teraz przepis, ze biocenozę robią też pacjentkom przeznaczonym do cc bo może tak czy inaczej dojśc do zakażenia jesli jakieś dajmy na to by było, a pojawiło by się też np. delikatne rozwarcie.

reklama
Do góry