reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Magda - cieszę się, że wszystko ok :-)

Trochę mnie nastraszyłyście. Mi gin powiedział ostatnio, że będzie cc z powodu ułożenia łożyska. Jak łożysko się przesunęło i mi dzisiaj powie, że nici z cc, to się załamię :szok:

Dziewczyny bardzo sie ciesze ze macie dobre wiesci:)
Musicie pilnowac azeby badali dllugosc szyjki jak nie na fotelu ginekologicznie,to chociaz usg dopochwowo!!
Bo to jest teraz bardzo wazne!!
jak byłam w szpitalu widzialam jak dziewczyna poronila w 21 tyg.. nie chce azeby nas to spotkalo..
a na sali ze mna lezaly jeszcze dwie dziewczyny ktroe mialy ten sam zabieg co ja!!
a wiec pilnujcie bo kazdy przypadek jest inny i tego wam absolutnie nie zycze..ale bywa ze sie ta szyja skraca!!

Musicie pilnowac azeby badali dllugosc szyjki jak nie na fotelu ginekologicznie,to chociaz usg dopochwowo!!
jak byłam w szpitalu widzialam jak dziewczyna poronila w 21 tyg.. nie chce azeby nas to spotkalo..
a na sali ze mna lezaly jeszcze dwie dziewczyny ktroe mialy ten sam zabieg co ja!!
a wiec pilnujcie bo kazdy przypadek jest inny i tego wam absolutnie nie zycze..ale bywa ze sie ta szyja skraca!!
moja siostra jest w 26-27 tc, i gin jej powiedział by bardzo uważała właśnie na skracającą się szyjkę... ehh

Ja tez po wizycie :)
USG malucha nie bylo, ale szyjka dluga, ladnie trzyma i co najwazniejsze przesunelo sie lozysko - nie grozi nam cesarka na bank :D
Co do reszty, mam leki na pecherz i skierowanie na glukoze... Moze za tydzien sie wybiore ;)

super , ze jest ok :))

dokladnie nawet jak gin sam z siebie nie sprawdza to mozna sie upomniec delikatnie , w koncu to nasze zdrowie i naszych dzieci i dla nas najwazniejsze :)
a skracanie jest coraz czestszym objawem :/ takze kontrolowac nie zaszkodzi

Uff... Po wizycie :) Z dzidzią ok, waży już 1kg :) Szyjka się trzyma, także nie jest źle :) Niestety mam problem z żylakami i muszę znaleźć chirurga naczyniowego i zrobić dopplera żył :/
No i kamień spadł mi z serca, bo cc będzie na 100% :) Łożysko zachodzi na bliznę i podczas odklejania mogłoby rozerwać bliznę, więc skutek mógłby być taki, że namęczyłabym się przy porodzie, a potem i tak musieliby mnie otwierać i zszywać.
Muszę też zrobić kilka badań, żeby wykluczyć problemy z pęcherzykiem żółciowym. Niestety gin powiedział, że przygody z pierwszej ciąży mogą się powtórzyć :/, a mnie ostatnio coś pobolewa pod prawym żebrem :/

reklama
icarium cieszę się, ze wszystko ok, mogę spytać jakie miałaś problemy z pęcherzykiem żółciowym??

Anitka właśnie za twoją radą i przykładem dziś wymusiłam na ginku usg dopochwowe żeby skontrolować szyjkę :) na szczęście jest zamknięta ma 37mm

my też po wizycie, mała jest zdrowa, ma 517 gramów :) główką jeszcze do góry, ale pewnie się obróci :) mam skierowanie na crp, 75g glukozy i badanie moczu, kolejna wizyta 21 lipca, no i szyjka trzyma 37mm

Ostatnia edycja:
Do góry