reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, badania i USG

reklama
Tak to plemnik ma albo nie ma hromosom x. Ale czy to genetyczne. Raczej nie. Mąż ma siostrę a w jego rodzinie większość dziewczyn kuzynek. A u nas dwóch chłopców.

Joani śliczny chłopczyk :-)
Gratuluję. To znowu razem czekamy do wizyty :-)

Hej, melduje się po wczorajszej wizycie. Wszystko jest dobrze, dzidzia rośnie. Niestety wczoraj miala focha i obrociła się do nas pleckami. Także kto siedzi w brzuszku nie do konca wiadomo. Lekarz ocenił że na 70% dziewczynka. :) Potwierdzimy na kolejnej wizycie za miesiąc.

Dziewczyny gratuluje pięknych maluszków. Wspaniałe sie czyta ze zdrowo rosną :D

Ja mam usg dopiero w 20tc 17.05 potem w 28tc i 34tc

Natusia szyjka powinna miec ok 3,5 cm ale łatwo o błąd w pomiarze. Przy następnym badaniu bedzie można porównać czy coś sie z nią złego dzieje.

Magda moja znajoma miała podobna sytuacje, badania z krwi wyszły nieciekawe (już nie pamietam dokładnie wartości ale byli kiepsko) Chłopak urodził sie zdrowy i śliczny :) u Ciebie tez tak bedzie !

Paulina jestem tego dobrym przykladem[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

Ja już po wizycie i.... kamień z serca :-) :) Wszystko jest ok.
Małe pomachało na przywitanie, poskakało jak szalone, ale dało się pomierzyć. Facet zapytał kiedy będzie wiadomo co tam w brzuchu siedzi, lekarz zerknął i mówi, że może być chłopiec, ale żebyśmy się nie sugerowali, bo to może być kość ogonowa :-p ja nadal dziewczynkę obstawiam.
To było USG genetyczne, kość nosowa obecna, NT prawidłowe, przepływy dobre, serduszko bije 155/min, dzidzia ok 55mm, czyli rośnie wg owu, bo mi wyszło 11t5d, a z USG 12tc.

Załączniki

• 12tc.jpg
    12tc.jpg
    755,5 KB · Wyświetleń: 148
reklama
Do góry