reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

Hej
Ja idę w piątek do gina, ale chyba za bardzo się pospieszyłam i nic może nie być widać, bo to 5 tydzień...
korci mnie, żeby jutro polecieć na betę, ale poprzednią robiłam równy tydzień temu, więc wynik raczej nie będzie miarodajny.. ale przynajmniej bym widziała, czy dużo przyrosło i na chłopski rozum bym sobie przetłumaczyła :D

Iśka ja w 5t4d widziałam tylko pęcherzyk.

U mnie siódmy, 6 i 2 dn. Termin mi wylicza między 4 a 8 października (osobiście tę dalszą datę bym obstawiała ze względu na notatki w kalendarzu ;) )

Rybki powodzenia :) może już będzie widać serduszko :)

reklama
Byłam rano na tych wszystkich badaniach zleconych przez ginekologa, któraś z Was miała rację - ponad 200 zł mnie ta przyjemność kosztowała. Zrobiłam też pierwszy raz betę :-) Lekarz nie kazała, bo ostatnio było widać pęcherzyk, a ja chciałam tylko wiedzieć, czy jest w ogóle szansa na ciążę, ale jednak tak dla własnego spokoju. ;-) Kiedy powtórzyć, żeby wynik był miarodajny?

Boże dziewczyny ja już głupieję bo zrobiłam dzisiaj drugi raz betę i wyszło ok. 85 000 a dwa dni temu 61000 i ten przyrost nie jest taki duży ale czy on zawsze powinien się podwajać czy tylko w bardzo wczesnej ciąży bo później to już chyba szedłby w miliony .... normalnie oszaleję z tymi wynikami, a wizyta dopiero we wtorek :(

Neilaaa ja sie nie znam ale sprawdz sobie wyniki i na jaki tydzien przypada. A jak.bardzo sie martwisz to dzwon do gina

Neilaaa w początkowym etapie ciąży beta przyrasta szybko potem coraz wolniej, ale jesli masz jakieś wątpliwości to dla własnego spokoju zadzeoń do gina

Boże dziewczyny ja już głupieję bo zrobiłam dzisiaj drugi raz betę i wyszło ok. 85 000 a dwa dni temu 61000 i ten przyrost nie jest taki duży ale czy on zawsze powinien się podwajać czy tylko w bardzo wczesnej ciąży bo później to już chyba szedłby w miliony .... normalnie oszaleję z tymi wynikami, a wizyta dopiero we wtorek :(
Znajdz sobie kalkulator bety i ci wyliczy dokladnie.

Znajdz sobie kalkulator bety i ci wyliczy dokladnie.

Właśnie sobie wyszukałam i oczywiście pokazało poniżej normy, ale wszystkie kalkulator mają tylko opcję max 30 dzień po owulacji a ja już jestem ok. 35 dni. Gdzieś wyczytałam że już bliżej 10 tyg beta wolniej przyrasta a ja jutro kończę 7 tydzień.
Póki co nie nakręcam się, będzie co ma być.

reklama
Neilaaa chyba najważniejsze że przyrasta. Może już powinna wolniej na tym etapie

Do góry