reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

Wiol tak, może być. Ale z tego co ja widziałam w szpitalu to przewidywana waga i drobna budowa matki mogą być wskaźnikem do cc. Pamiętam dziewczyna była w drugiej ciąży i do końca nie widziała cp zdecydują. Pierwsze dziecko było duże i poród z kompilacjami. Urodziła chłopca przez cc ale już jak jej wody odeszły. Był naprawdę duży. Ubranka 62 były na styk, ważył prawie 5kg o ile dobrze pamiętam.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Agica ale większe dziecko jeszcze nie przekreśla porodu sn. Próbować zawsze trzeba. Jak się nie uda zawsze mogą cie pociąć.

Wola na świeżo informacja bo maluch 8.08 przyszedł na świat. w czwartek mamie robili usg i lekarz w szoku mówi ze wychodzi mu 4.5kg. .. zawołał innego lekarza... ten bada mówi ze 4,5 mu wychodzi i jakby nie mierzył to wynik ten sam...sama mama była w szoku (wcale nie drobna jedynie niska) no i od razu wskazanie cc.
mały miał niewiele poniżej 4kg ale dlugasny na 62cm.

dlatego zawsze zaznaczam że z tą waga to różnie jest :)
ale dużą waga owszem może być wskazaniem szczególnie u pierworodki.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

No mam nadzieje bo ja sie cesarki boje:(
Ja z tych małych jestem 160cm, córę 3.5 kg wypchać nie dałam rady, taka przyssawka musieli ja wyciągnąć, wygladała pozniej strasznie wolałabym tego uniknąć tym razem. Mam nadzieje ze drugi poród "idzie" sprawniej
Zreszta moze mały troche przystopuje z tym rośnięciem... Od dzisiaj salata, pomidory i zero słodyczy!

Agica ja też muszę przestać ze słodyczami. Ale dla mnie to nie takie prosteo_O do niczego innego mnie tak nie ciągnie jak do słodyczy a Mała na prawdę szybko mi przybiera na wadze

a ja bym teraz w życiu sn nie chciała. chyba ze ktoś dałby mi 100% zapewnienia ze urodze i ze mały nie będzie z takim stanie jak starsza siostra. jestem wysoka 175, mam biodra szerokie. lekarze powtarzali ze moja budowa jest stworzona do rodzenia i się mylili jak jasna cholera[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Rybki czemu skazana?

Dzidzia mnie tez ciągnie ale od dzisiaj mam moja książeczkę ciążowa otwarta na stronie z waga malucha i jak mam chętkę to do niej zaglądam :) i słodyczy mi sie odechciewa:)

reklama
Rybki dokładnie różne są przypadki. Próbować powinno się szczególnie za pierwszym razem.

A ja myślę że pierworodki właśnie szczególnie nie powinny dać się (przepraszam za wyrażenie) zbalamucic. Nigdy nie wiadomo do końca z ta waga. Czasami rodzą się blisko 5 kg naturalnie i zaznaczam bez nacięcia. A czasami usg pokazuje duża wagę, tną a rodzi się średnie dziecko.
Podkreślam pociąć zawsze mogą nas jak dziecko nie uda się urodzić sn.

Czytałam też że witaminy "tucza" dzieci. Ale czy to faktycznie ma związek.

Życiowa no niestety nikt nigdy nie da nam na poród 100% gwarancji. Wiadomo że każdy poród może być inny, Może nie trzeba się tak trzymać wspomnienia o pierwszym porodzie. Ja swój też źle wspominam. Skończyło się cc i żałuję bo nie wiem czy w szpitalu zrobiono wszystko żebym urodziła. W każdym razie teraz chce znowu spróbować sn. Przynajmniej chce dać synowi czas na to by sam był gotowy. Jak się nie uda urodzić sn to trudno. Dam się pociąć po raz drugi.

Do góry