reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, badania i USG

meg czasem tak, ale staram się ciągle coś robić mało leżę, jak jest pogoda spaceruję albo nawiedzam rodzinę:)
już półtora miesiąca w domu jestem, ale tam taka atmosfera, że szczerze wolę spokojnie sobie w domu posiedzieć..

reklama
Tola super wieści, gratulacje :) masz foto?

Wesoła przepraszam, że to napiszę, ale szczerze... co jest dla Ciebie ważniejsze praca czy dziecko? Wszystko wszystkim, ale trzeba mieć w życiu priorytety.

Paulina współczuję. Zdrówka i oby antybiotyk szybko pomógł.

ja mam teraz gdzieś pracę, ale nie każdy może sobie pozwolić ze względu na pracę na zwolnienie już na początku ciąży bo krzywo patrzą czy coś..

Jasne, ale powiem Ci, że mimo tego, że dopiero od przyszłego tygodnia będę szkolić kogoś na swoje stanowisko, gdyby lekarz zasugerował już teraz L4, nie zawahałabym się ani minuty. Co innego iść na L4, bo tak, a co innego jak są powody.

Ja planuję czerwiec / lipiec, zobaczymy jak będzie, choć z uwagi na godziny pracy i jej specyfikę poszłabym już.

u mnie niby wszyscy mili, ale mam taką atmosferę, że jednego dnia na początku ciąży nie mogłam wstać z łóżka byłam blada słaba i wzięłam dzień na żądanie to już dotarło do mnie, że gadki typu "niech powie kiedy idzie na to zwolnienie, bo musimy wybrac kogos na zastepstwo i na urlopy isc" a ja wtedy z dwa trzy tyg o ciąży dopiero wiedziałam więc się zdenerwowałam i z koncem lutego rzucilam zwolnienie.

No i bardzo dobrze zrobiłaś Beatkaa :)
Ja w poprzedniej ciąży poszłam w połowie na zwolnienie, choć planowałam koło 7 miesiąca z uwagi na nadgodziny. Oczywiście nie zapłacone i nie wybrane. Stwierdziłam dość.
Teraz mam wyjazd początkiem czerwca i muszę wytrwać. Dodam, że firma ta sama.

Beata wszędzie gadają i plokują. Taki naród co zrobisz... U mnie też na pewno gadają tylko nie w oczy...
Jestem w 15 tyg jeżeli do mnie pytanie było :-)

reklama
Do góry