reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
W poprzedniej ciązy miała być Mija lub Aleksander. I nie było problemu. Teraz Aleksander nam się już opatrzył i nie mamy żadnych imion. Długo myśleliśmy, ze dla dziewczynki będzie Kaja, ale my mamy twarde nazwisko i wolałabym takie bardziej miękkie imię. Może Emma, Alicja, Amelia....dużo jest pięknych imion dla dziewczynek. Dla chłopca nie podoba nam się generalnie nic. Ja bym dałą Milan, ale maż mówi że będzie skojarzenie z klubem piłkarskim. Dlatego musi byc córcia:-D

Poza tym każde imię jest piękne, jeżeli podoba się rodzicom i pasuje do dziecka. Moja chrzestna jak usłyszała imię Mija to ciągle słyszałam - Mija, pan cię mija. W szkole uczennica mnie pytałą - jak pani dzień mija? Taki żarcik:-) bardziej mnie bawił niż złościł. Teraz jest Mijuśka i pasuje do niej akurat.

Najgorsze to są docinki w rodzinie. Zawsze chciałam Leosia ale moja mama mi go obrzydziła. Później chciałam jasia albo franka.ale to.się narzeczonemu nie podobało. W końcu miał wybrać sam więc podobał mu się Rafał i Michał żeby dzieci się z niego nie śmiały. Dlatego bedzie Michaś bo do naszej rodziny bedzie pasował :-) taki mały Misiek. Wybór imienia to naprawdę trudna decyzja

Ja mam w rodzinie Michałka, Aleksandra ( w skrócie mówimy Aleks nie Olek) ale to juz dorosłe chłopy ;) za to mam też calkiem małego 2 letniego Milana. Także mi te trzy imiona się podobają:-)

Ja akurat gadaniem rodziny sie nie przejmuje. Mam wzrok bazyliszka wiec same wiecie...szybko milkna ;)
U nas problem z dogadaniem. Dla dziewczynki mielismy uzgodnione a tu sie zmienilo ze syn i lipa. Maz chce Gabriel. Mi sie nie widzi zwlaszcza jak bedzie mial taki charakter jak corka to zaden z niego aniol

Mi sie podoba Iwo. Tobiasz. Julian. Ignas. Leon. Ale te dwa pierwsze najbardziej.
Antos ewentualnie ale popularne mocno i tylko dlatego ze bylby to uklon w strone pradziadka bo tak ma na imie.
A co myslicie o imieniu Feliks czy Seweryn?

Ja akurat gadaniem rodziny sie nie przejmuje. Mam wzrok bazyliszka wiec same wiecie...szybko milkna ;)
U nas problem z dogadaniem. Dla dziewczynki mielismy uzgodnione a tu sie zmienilo ze syn i lipa. Maz chce Gabriel. Mi sie nie widzi zwlaszcza jak bedzie mial taki charakter jak corka to zaden z niego aniol

Na smierc zapomnialam o Gabrysiu. Strasznie mi sie podoba:-)

reklama
Do góry