reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
A mnie się Maksym kojarzy z bohaterem jednej książki, który był super twardym facetem, kozakiem ze stepów:) także mnie bardziej Maksym się podoba;)

wybranie imienia to bardzo trudna decyzja i to, ze nam sie podoba albo nie nie powinno miec znaczenia dla rodzica. Kazde imie jest ladne ( w granicach rozsadku oczywiscie ).
Pamietam jak wybieralismy imie dla synka to dopiero wtedy odkrylismy jak duzo imion nam sie zle kojarzy albo ile osob nie lubimy hehe:-D

I najlepiej sie kierować naprawdę swoim zdaniem a nie kogoś... bo doradców nie brakuje... mi teściowa jak jej rzuciliśmy przykładowe imie dla dziewczynki to "łeee nie podoba mi się, Ładniejsze by było Jadwiga bo bedzie można mówić Iga , albo Helenka , bo Helenek nie ma. "Po tej akcji z mężem stwierdzilismy , że dowiedzą sie wszyscy o imieniu jak się dziecko urodzi.
Moja siostra z pierwszym dzieckiem przechodzila masakre... kazdy jej wybrzydzał jej wybrane imiona.. i będąc w szpitalu płakała , bo dziecko miała urodzić a imienia brak.... w końcu jej szwagier podał 3 imiona i ona wybrała jedno z nich... Przy drugim dziecku juz nikomu nie powiedziała imienia i nikt jej nie powiedzial po urodzeniu ze brzydkie:p

Tak dziewczyny macie racje dzieki za wsparcie :)) mysle ze do porodu wiele moze sie zmienic :) moja lucja do 9 miesiaca miala byc nadia a do 8 m. Dopuki mi lekarz nie wytlumaczyl ze to dziewczynka mial byc filip haha nie znalismy olci sldo 32 tygodnia a ja upirleralam sie przy filipie :)) wojtek prawie odrazu mial byc wojtkiem chyba juz niepamietam :)

My dla Damiana jakoś od razu wybraliśmy zgodnie, mieliśmy 3 typy ale jednak szybko stwierdziliśmy że tak to będzie Damian :) Teraz ja wybrałam też szybko choć potem jeszcze ze względu na męża trochę się zastanawialiśmy bo on że tak że Dominik ok ale może jednak on sam nie wie itd za to jak mu inne typy podawałam to on już woli ten Dominik :D Przede wszystkim chciałam imię w miarę międzynarodowe. I ostatecznie mu powiedziałam że koniec wymyślania bo ja już wybrałam :) Za to on jeszcze jak płci nie wiedzieliśmy miał wybierać dla dziewczynki i na to przystałam bo on chciał Paulę a ja Julię ale miałam mu ustąpić :) Na szczęście z rodziny ani nikt nam ne marudził ani się w to nie wtrącał.
bluelovi ja jestem też za Maksymilianem

A wiecie mój maz sobie udumal i teraz co wspomnę o Kai to on mnie denerwuje, ze to Dobrusia będzie :-D u nas w rodzinie wszyscy się już przyzwyczaili i mowia Kaja, zmian na pewno nie będzie :tak:

My długo myśleliśmy nad imieniem dla pierwszego synka ale nikomu nie mówiliśmy.
Jakiś czas temu teściowa śmiała się z sąsiadki bo ta dala dziecku na imię Alan i ze co to za imię wogule. Ja się poczułam urażony bo mi się to imię podoba i powiedziałam jej ze my się zastanawiamy nad takim. Zamilkła i powiedziała ze nasza sprawa hahaha
U nas będzie Mikołaj <3

reklama
Karola śliczne imię :) mam w rodzinie 3latka o imieniu Mikołaj :) a przypomnij mi jak ma na imię starszy synek? w tej ciąży mam galopujaca skleroze..

Do góry