reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Sweetka trzymam mocno kciuki zeby wszytsko było w jak najlepszym porządku:-* dawaj znać.

Beatka napewno maleństwo przybrało, innej opcji być nie może. Wiem że łatwo się mówi ale bądź dobrej myśli i staraj się nie stresować:-)

reklama
Mikulinka trzymaj się kochana
Sweetka dawaj znać co tam u was, trzymam za was kciuki :-*
Beatka za twoją wizytę też trzymam :-*
Milady super, że u was ok
kochane dziękuję za trzymanie kciuków i że się o mnie pytacie :-*
a więc co do wizyty to byłam badana i na fotelu i usg i tętno małej, Helenka ma już 2993 g wszystkie pomiary są prawidłowe, nawet większe niż powinny być wg usg jest wielkością jest na 37i2 tc duża dziewczynka <3 tętno też prawidłowe a ja mam miękka szyjkę i rozwarcie na palec czyli zaczyna się coś dziać, mam być gotowa :-D luteinę mogę odstawić bo na tym etapie to już nie ma wpływu na to co się będzie działo bo mogę brać a i tak stanie się co ma się stać i jak ma coś ruszyć szybciej to ruszy jak nie to dopiero za np 2 tyg nie ma już na to wpływu czy ją biorę czy nie tak więc pozostaje mi czekanie :-D pytałam się czy jak np nagle odstawię to czy np za dwa dni albo jutro nie zacznę rodzić to powiedziała, że tego nie wiadomo może tak być a mogę też chodzić jeszcze w ciąży 2 tyg bez brania luteiny czy odwrotnie biorąc, tak mi to wytłumaczyła, że na tym etapie w którym obecnie jestem natura po prostu zrobi i tak swoje, luteina już nie pomoże, a i że z medycznego punktu widzenia i pomiarów małej, luteiny już brać nie muszę, jak sobie uświadomiłam, że za jakiś czas mogę mieć córeczkę przy sobie to aż mnie ciarki przeszły, wyszłam taka uśmiechnięta z wizyty ;-) cieszę się, że córcia już taka duża w brzuszku bo starsza była taka malutka, a teraz jestem bardziej spokojna, że jest duża i silna i że będzie wszystko dobrze, następna wizyta za 2 tyg jeśli do niej dojdzie, mam koleżanki co chodziły z rozwarciem na palec miesiąc ja z córcią miałam w szpitalu przez tydzień takie i ruszyło, zobaczymy :-D

Klaudyna ja od wyjścia ze szpitala czyli prawie 2 tyg chodzę z rozwarciem na opuszek i nic się nie dzieje... Także tak jak Ci powiedziała ginka różnie to może trwać.
Ale to chciałabyś juz? Czy jednak jeszcze poczekać?

Najważniejsze że malutka ma dobre pomiary i wszystko z nia w porządku:-)

Drobi ta ciąża zaskakuje mnie pod kazdym względem :) bez dolegliwości od samego początku ,ostatnio tydzień temu miałam 2 dni kiedy ruszyć sie dosłownie nie mogłam a po 2 dniach dalej mega energia mnie roznosi ,mąż sie stresuje ze nie odpoczywam wystarczajaco ale ja naprawdę dużo leżę i swietnie sie czuje , jesli porod przebiegnie szybko i sprawnie to w 100% moja najłatwiejsza pod względem samopoczucia fizycznego ciąża :)

milady, klaudyna, marzenka gratuluję udanych wizyt :)

Ja się jutro wybieram wieczorem do mojej ginki, ale tylko na ktg, mam nadzieję, że bez sensacji się obejdzie bo jakoś się nastawiłam na ten żurek w święta i w sumie to teraz chciałabym rodzić w terminie czyli 29.03 :)

Klaudyna ale pozytywna energia bije z Twojego posta :) bardzo miło sie czyta !
Beatka nie stresuj sie, bedzie dobrze. Moja Mała tez ma brzuszek o tydzien mniejszy, Mikołajek tez miał. Za to nóżki o tydzien do przodu.

reklama
Marzenka, Klaudyna gratuluję samych pozytywnych informacji nt. dzieciaczków.

Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za słowa otuchy, jak zawsze można na Was liczyć :*

Do góry