Mikulinka trzymaj się kochana
Sweetka dawaj znać co tam u was, trzymam za was kciuki :-*
Beatka za twoją wizytę też trzymam :-*
Milady super, że u was ok
kochane dziękuję za trzymanie kciuków i że się o mnie pytacie :-*
a więc co do wizyty to byłam badana i na fotelu i usg i tętno małej, Helenka ma już 2993 g wszystkie pomiary są prawidłowe, nawet większe niż powinny być wg usg jest wielkością jest na 37i2 tc duża dziewczynka <3 tętno też prawidłowe a ja mam miękka szyjkę i rozwarcie na palec czyli zaczyna się coś dziać, mam być gotowa
luteinę mogę odstawić bo na tym etapie to już nie ma wpływu na to co się będzie działo bo mogę brać a i tak stanie się co ma się stać i jak ma coś ruszyć szybciej to ruszy jak nie to dopiero za np 2 tyg nie ma już na to wpływu czy ją biorę czy nie tak więc pozostaje mi czekanie
pytałam się czy jak np nagle odstawię to czy np za dwa dni albo jutro nie zacznę rodzić to powiedziała, że tego nie wiadomo może tak być a mogę też chodzić jeszcze w ciąży 2 tyg bez brania luteiny czy odwrotnie biorąc, tak mi to wytłumaczyła, że na tym etapie w którym obecnie jestem natura po prostu zrobi i tak swoje, luteina już nie pomoże, a i że z medycznego punktu widzenia i pomiarów małej, luteiny już brać nie muszę, jak sobie uświadomiłam, że za jakiś czas mogę mieć córeczkę przy sobie to aż mnie ciarki przeszły, wyszłam taka uśmiechnięta z wizyty ;-) cieszę się, że córcia już taka duża w brzuszku bo starsza była taka malutka, a teraz jestem bardziej spokojna, że jest duża i silna i że będzie wszystko dobrze, następna wizyta za 2 tyg jeśli do niej dojdzie, mam koleżanki co chodziły z rozwarciem na palec miesiąc ja z córcią miałam w szpitalu przez tydzień takie i ruszyło, zobaczymy