reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Sweetka trzymam mocno kciuki zeby wszytsko było w jak najlepszym porządku:-* dawaj znać.

Beatka napewno maleństwo przybrało, innej opcji być nie może. Wiem że łatwo się mówi ale bądź dobrej myśli i staraj się nie stresować:-)

reklama
Mikulinka trzymaj się kochana
Sweetka dawaj znać co tam u was, trzymam za was kciuki :-*
Beatka za twoją wizytę też trzymam :-*
Milady super, że u was ok
kochane dziękuję za trzymanie kciuków i że się o mnie pytacie :-*
a więc co do wizyty to byłam badana i na fotelu i usg i tętno małej, Helenka ma już 2993 g wszystkie pomiary są prawidłowe, nawet większe niż powinny być wg usg jest wielkością jest na 37i2 tc duża dziewczynka <3 tętno też prawidłowe a ja mam miękka szyjkę i rozwarcie na palec czyli zaczyna się coś dziać, mam być gotowa :-D luteinę mogę odstawić bo na tym etapie to już nie ma wpływu na to co się będzie działo bo mogę brać a i tak stanie się co ma się stać i jak ma coś ruszyć szybciej to ruszy jak nie to dopiero za np 2 tyg nie ma już na to wpływu czy ją biorę czy nie tak więc pozostaje mi czekanie :-D pytałam się czy jak np nagle odstawię to czy np za dwa dni albo jutro nie zacznę rodzić to powiedziała, że tego nie wiadomo może tak być a mogę też chodzić jeszcze w ciąży 2 tyg bez brania luteiny czy odwrotnie biorąc, tak mi to wytłumaczyła, że na tym etapie w którym obecnie jestem natura po prostu zrobi i tak swoje, luteina już nie pomoże, a i że z medycznego punktu widzenia i pomiarów małej, luteiny już brać nie muszę, jak sobie uświadomiłam, że za jakiś czas mogę mieć córeczkę przy sobie to aż mnie ciarki przeszły, wyszłam taka uśmiechnięta z wizyty ;-) cieszę się, że córcia już taka duża w brzuszku bo starsza była taka malutka, a teraz jestem bardziej spokojna, że jest duża i silna i że będzie wszystko dobrze, następna wizyta za 2 tyg jeśli do niej dojdzie, mam koleżanki co chodziły z rozwarciem na palec miesiąc ja z córcią miałam w szpitalu przez tydzień takie i ruszyło, zobaczymy :-D

Klaudyna ja od wyjścia ze szpitala czyli prawie 2 tyg chodzę z rozwarciem na opuszek i nic się nie dzieje... Także tak jak Ci powiedziała ginka różnie to może trwać.
Ale to chciałabyś juz? Czy jednak jeszcze poczekać?

Najważniejsze że malutka ma dobre pomiary i wszystko z nia w porządku:-)

Drobi ta ciąża zaskakuje mnie pod kazdym względem :) bez dolegliwości od samego początku ,ostatnio tydzień temu miałam 2 dni kiedy ruszyć sie dosłownie nie mogłam a po 2 dniach dalej mega energia mnie roznosi ,mąż sie stresuje ze nie odpoczywam wystarczajaco ale ja naprawdę dużo leżę i swietnie sie czuje , jesli porod przebiegnie szybko i sprawnie to w 100% moja najłatwiejsza pod względem samopoczucia fizycznego ciąża :)

milady, klaudyna, marzenka gratuluję udanych wizyt :)

Ja się jutro wybieram wieczorem do mojej ginki, ale tylko na ktg, mam nadzieję, że bez sensacji się obejdzie bo jakoś się nastawiłam na ten żurek w święta i w sumie to teraz chciałabym rodzić w terminie czyli 29.03 :)

Klaudyna ale pozytywna energia bije z Twojego posta :) bardzo miło sie czyta !
Beatka nie stresuj sie, bedzie dobrze. Moja Mała tez ma brzuszek o tydzien mniejszy, Mikołajek tez miał. Za to nóżki o tydzien do przodu.

reklama
Marzenka, Klaudyna gratuluję samych pozytywnych informacji nt. dzieciaczków.

Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za słowa otuchy, jak zawsze można na Was liczyć :*

Do góry