reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Justa lepiej zostać w szpitalu tam na pewno będzie dużo bezpieczniej i podświadomienie będziesz spokojniejsza. Na pewno tęsknisz za domem ale jeszcze troszkę wytrzymaj :)

Ja czkawkę odczuwam najczęściej popołudniu.

Alunia daj znać co powiedzą Ci po obchodzie. Trzymam kciuki za pozytywne wieści.

Justynka ja na Twoim miejscu chyba jednak wolałabym zostać w szpitalu. Wiem to po sobie, poprostu trzeba już jakoś odpowiednio psychicznie się do tego nastawić, że tak jest dla nas najlepiej i najbezpieczniej.

Jestem po badaniu na fotelu, wszystko jest ok. Odstawią mi dzisiaj magnez i chcą poobserwować do jutra. Dodatkowo zrobią usg z czego się bardzo cieszę bo dowiem się ile malutka waży:-)

Jedyne co to szyjke mam na 1 cm rozwarcie na opuszek. Więc jak Ciebie Beatko trzymają bo masz 16 mm szyjki to ja już sama nie wiem...
Zobaczymy co po usg :-)

Alunia ostatnie badanie szyjki wykazało u mnie 14 mm. Na obchodzie powiedzieli że też wezmą mnie dzisiaj do badania i zadecydują co dalej. Ciekawa jestem bardzo, także leżę i czekam na badanie.

Tak to prawda że czkawka do dobry znak ;-) może faktycznie ja nie czuje.
Wogole to Ada kopala mnie gdzieś pod zebrami a maleńka kopie w szczyt brzucha pod piersiami, ból niesamowity. Nie mogę siadać wyprostowana bo od razu dostaje kopa

Mam to samo,ale do tego stopnia, że jak wczoraj dostałam to zwymiotowałam :( nie dosć, że boli to jeszcze wymioty :(

Alunia ostatnie badanie szyjki wykazało u mnie 14 mm. Na obchodzie powiedzieli że też wezmą mnie dzisiaj do badania i zadecydują co dalej. Ciekawa jestem bardzo, także leżę i czekam na badanie.
No jak napisałaś, że nawet na wózku Cię wożą no to ja już zglupialam bo tutaj to traktują normalnie.

Jestesmy po Usg. Marcelinka wazy juz 2700g, także dorodna kobitka będzie:-)
Doktorowa się jeszcze śmiała że jakaś baletnica mała rośnie bo wygibasy takie robi w brzuchu ze szok... I ze dziwnie jakoś się układa, co zresztą czuję bo nieraz taki półksiężyc mi się z brzu cha robi.

Oczywiście nie obyło się bez strachu bo 2 lekarki nie mogły znaleźć tętnicy środkowej mózgu... Myślałam ze spadne zaraz z tej leżanki. Dopiero 3 przyszła pogmerala i znalazła. Mówi ze po prostu główka jest bardzo nisko i ciężko już dojrzeć. Ale i tak teraz czuję jakiś niepokój.

reklama
Żeby wiedzieć w jakiej kondycji jest szyjka trzeba ja najpierw ginekologicznie zbadać bo to jaka jest długa to jedno ale nie można porównywać bo może być np krótka a twarda a tez nie dobrze jak jest miękka. Mi np lekarz mówił ze ja mam po prostu wiotkie tkanki i pewnie każda ciążę bym tak przechodziła musząc uważać bo jest bardzo miękka. Tym razem jestem juz spokojna ze donoszę bo byłam w dobrych rękach i naprawdę bardzo, bardzo się oszczędzam ale problemy były w obu ciazach gdzie znowu jakoś się bardzo nie skrocila teraz ta szyjka ale brałam leki, miałam ograniczenia, musieliśmy uważać żeby jej na to nie pozwolic.

Do góry