reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Martita a co to za badania masz zlecone do porodu? Ja mam wizytę 8.03 i kazała mi zrobić tylko mocz i krew. A GBSa też już mi pobrała. Coś jeszcze trzeba?

reklama
Beatko też mocno trzymam kciuki ! Ja wiem, że to trudne, ale staraj się myśleć pozytywnie, myśl o tym, że już tyle za Tobą, że Bąbelek już jest całkiem duży i na pewno bardzo silny (skoro się tak dobija do Ciebie ;)). Pracowałam kiedyś z maleńkim 29-tygodniowym Kajtusiem jak już miał około 6 miesięcy i około roku dogonił rówieśników, pięknie się rozwijał, z tygodnia na tydzień robił piękne postępy i jak już kończyłam nad nim opiekę, to chłopak był na medal ;) ! Także nie martw się Kochana na zapas, dbaj tam o siebie, oszczędzaj się i nie wyczekuj nerwowo na to, że teraz zaraz coś się może przytrafić, tylko myśl pozytywnie! Będzie dobrze, zobaczysz !! Mocno w to wierzę !

DostalamHCV, HIV, HBS, WR czesc z tych badan powtarzam, bo na poczatku ciazy je robilam, ale do szpitala potrzebuje swiezych. Do tego alloprzeciwciala, cytomegalie, toxo, mocz i morfologie. I jeszcze musze zrobic usg piersi, ale to tak juz zupelnie profilaktycznie.

Kitki ja zawsze wole zrobic wiecej niz mniej, i tak jedno pobranie krwi ;) a do pierwszego porodu lekarz zapomnial mi chyba hbs zlecic i jeszcze mi pobieraly podczas porodu.

Juz po wizycie :) mam tak samo dużo badań jak Martita albo i więcej do zrobienia. Wszystko jest w porządku, mała wyhamowala trochę i juz wagowo zbliża się bardziej do średniej. Ma 2400 teraz i długachne nogi :))) mi przybyło 6kg od początku ciąży, ginka mówi ze ok.

reklama
Do góry