reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Kitki daj znac po. Pewnie wszystko dobrze ale lepiej jedz.

Bluelovi - to sciskaj nogi mocnoo. Lez i sie nie forsuj. Nie proponowala ci lek pessara?? Ile ma ta Twoja szyjka nak moge zapytac??

Bluelovi no kochana jeszcze troszkę :) Dobrze ze się nie martwisz ale jeszcze się te 2 tyg chociaz oszczędzaj :*

Bluelovi - to zaciskaj nozki jeszcze choc troszke. Ktory masz teraz tydzien?

Martita - dobrze ze u Ciebie wszystko ok. I u Kaji oczywiscie

Sweetka - W tym tyg co Bluelovi jest to juz chyba nie zakladaja pessarow ani szwow.

Bylam, sprawdzilam...tetno 133:) polozna troche opowiedziala o tej zakrzepicy na co zwracac uwage jakie objawy maja mnie niepokoic itd. Powiedziala ze moge przychodzic na tetno kiedy chce. Ale ze raz w tyg to min chce mnie widziec albo ona przyjedzie:)
Pozniej poszltsmy na kaczki i wlasnie wrocilysmy popijam sok z marchwi i leze chwilke i odpoczywam

Sweetka peesara ? Ja mam tylko 6 tygodni do terminu jutro zaczynam 35 tydzien i lekarka mowi zeby te dwa tygodnie wytrzymac a najlepiej 3 to juz ciaza donoszona ,ale ja napisalam ze sie tak nie martwie tym bo z wojtkiem tez mnie tak straszyla a za wczesnie sie nie urodzil :)

Mam chwile to opisze wizyte , mialam miec tylko badanie na fotelu a lekarka zrobila mi tez usg choc po niej sie wgl tego nie spodziewalam :0 chyba sie martwila po oststnim usg czy maly przybiera bo brzuch mi nic nie rosnie hehe cale szczescie a maly wazy 2547 gram :0 czyli juz nawet jakby zechcial nas odwiedzic za te dwa tygodnie to 3 kg to by byla niezla waga ;)) no ale niech siedzi w brzuszku te 3 tygodnie bo mi sie wysnila data 3 marzec :)) hehe juz sie boje ze to tak blisko :) aha usg mialam przez brzuch wiec nie wiem ile dokladnie ma szyjka bo tylko na fotelu mi badala ale mowi ze ledwo co ja mam i co jest najsmieszniejsze z wojtkiem na tym etapie mialam prawie zgladzona szyjke i rozwarcie a urodzilam tydzien po terminie klocucha 4200 ;)) takze niechcem sie nastawiac na wczesniejszy porod bo moze byc a moze i byc dopiero w terminie :)

Ostatnia edycja:
Bluelovi 2 tyg? Matko święta to już za chwilę...
Zaciskaj nóżki, niech maleństwo jeszcze troszkę s brzuszku posiedzi :-*

No 35tydzien i 3 dziecko to to raczej stan fizjologiczny, nie ma nic dziwnego.. waga piękna Damian w 34 2270 wazyl. Mój gin zawsze powtarza ze to jest ważne żeby chociaż do 2500 dziecko dobilo zanim się urodzi :)

reklama
Wiem dziewczyny dlatego juz robie sobie labe ;) tylko zebym teraz nie przenosila od tego lezenia :))

Kitki dobrze ze wszystko ok moj maly od 4 dni jakis taki spokojny jak nigdy wczoraj go dobudzic nie moglam to tez sie przestraszylam .

Ania calosciowe z tego co gin mowi :) a i zakaz seksu choc na dwa tygodnie zeby losu nie kusic ,to maz bedzie plakal :)) hehe

Do góry