reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Martita nie wiedziałam, że można mieć problem w tarczycą typowo w okresie ciąży... Cały czas leczysz się od czasu poprzedniej ciąży? Ciekawe jak to będzie po tym porodzie, może na przekór lekarzom wszystko wróci do normy. Ciekawe czy przepowiednia babci się sprawdzi :)

Malasowka współczuję tej paskudnej choroby :/ Jesteś na diecie bezglutenowej i unikasz laktozy, czy same wystarczą same leki?

Milka to dobrze, że chcą Cię jeszcze bardziej kontrolować (tzn. Twój stan zdrowia :) ) przynajmniej będzie wiadomo, że niczego nie przegapią :) Ale Ci zazdroszczę, że już wiesz mniej więcej kiedy zobaczysz swoje maleństwo :) Nie martw się na zapas, bo zwykle okazuje się, że nie taki wilk straszny jak go malują - a najgorzej jak się głowę zaśmieci, bo od psychiki też dużo zależy.

Bluelovi to sobie odpoczniesz troszeczkę :) Ja czekam aż teściowa w końcu wyzdrowieje i od razu podrzucę jej Majkę na cały dzień - marzę o jednym dniu odpoczynku od niej, chociaż zapewne będę się nudzić :D

Co do przepowiedni i innych takich - myślicie czy któreś z nas urodzą w tym samym terminie? :)

Byłam dzisiaj u diabetologa (mam cukrzyce ciążową) - zwiększył mi ilość insuliny na noc, ale ogólnie nie jest źle. Całe szczęście nie mówił nic o mojej wadze, bo mam już 9 kg na plusie a umówiliśmy się na 10-12 do końca ciąży :) Jak wróciłam to wzięłam się za sprzątanie i w sumie dopiero usiadłam. Idę zrobić sobie herbatkę :)

reklama
No dziewczyny, Wasze babcie (a szczególnie milki) to naprawdę niezłe wróżki. Z mojej babci żadna wróżka, bo wywróżyła mi dziewczynkę, a będzie przecież chłopczyk... no chyba że stanie się cud i na porodówce pojawi się dziewczynka... hehe ale takie pomyłki zdarzają się raczej w przypadku przepowiadanych dziewczynek, które rodzą się chłopcami, bo przez wszystkie USG skutecznie zakrywali siusiaczki ;-) ;)

Ja też mam niedoczynność tarczycy na którą leczę się od lat. Mi lekarka też powiedziała że wystarczy połknąć Euthyrox 0,5 godz. przed pierwszym jedzeniem.

Milka super że jesteś pod tak dobrą opieką. Trzymam kciuki za Was :-) :)

Ja to z tych co nie przykładają się do zaleceń lekarzy , ja letrox biorę tylko może z 15 min przed posiłkiem.teraz mam już super wielka dawkę 125 mg dziennie.
Milka super ze 37 to rozwiązanie, już nie długo zostało.
Dziewczyny udanych jutrzejszych wizyt :-)
Ja dziś po drugiej dawce sterydu, nie wiem czy sobie to wmowilam ale od wczoraj mam jakiś większy apetyt.

Antuś, jak na razie wystarcza mi zażywanie leków. W sumie to miałam wszystko ładnie ustabilizowane przed ciążą, w ciąży troszkę skoczyło, ale na szczęście na chwilę obecną też jest ustabilizowane i na dzień dzisiejszy dawka 75 i wynik poniżej dwóch ;)

Malasowka, to super :) Zainteresowałam się tą chorobą bo moja przyjaciółka ją ma, ale musi być na ścisłej diecie, bo u niej tarczyca strasznie wariuje.

Antus a wiesz, ze tez ostatnio zastanawialam się które z nas urodzą w ten sam dzień? :) ciekawe :)
co do wagi to ja tez mialam 9 kg na plusie, a to bylo 2 tygodnie temu, teraz pewnie jest z 11 :D

Beatka dziękuję kochana :* :)

aniabuu może faktycznie tak działa ten steryd, ze apetyt zwiększa? w sumie to dobrze, ja na początku z ta cholestaza to wogóle apetytu nie mialam i wmuszalamw siebie.

Ja już po wizycie, mały główką dosyć mocno napiera przez co szyjka trochę rozpulchniona, ale zamknięta i nie skrócona zbytnio (ok 3cm). Jak na ten etap ciąży i u wieloródki to lekarka mówi, że nie może się do szyjki przyczepić :) Mam brać tardyferon na żelazo które spadło i dalej aspargin, doraźnie też nospę gdybym czuła mocniejsze lub częstsze twardnienia. Synek waży 2140 g, na tym etapie Laura ważyła 2130 g więc coś równo rosną te moje dzieci :) Poza tym nadal bardzo zwiększona ilość wydzieliny, ale nie zapalnej tylko przezroczystej więc jest ok.

reklama
Do góry