reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Ja nawet nie wiem, nigdy mi do głowy nie przyszło żeby zapytać... Sprawdzę może to pisze gdzieś w książeczce?

reklama
A ja właśnie wróciłam uspokojona od endokrynolog. Odrobinę zwiększyła mi dawkę euthyroxu ale powiedziała ze na tym etapie to najważniejsze żeby ft4 było ok a wg niej jest. I że dziecko ma swoją tarczyce i tylko jak mu braknie hormonu to ciągnie ode mnie więc wahania tsh juz mu nie zaszkodzą :)

Fenika super wiadomość :)

Mi nigdy nawet gin nie mówiła nic o ilości wód płodowych, więc zakładam, że są w normie :)

Mi też nic lekarz nie mówił o ilości wód plodowych, ale jakby było coś nie tak to na pewno by wspominał...

Oj... widzę, że jak się zrobi kilka dni przerwy, ciężko nadrobić, ale już nadrabiam :) !
Kitki - widzę, że wizyta u internisty bogata w informację. Dobrze, że się wszystkiego dowiedziałaś, trzymam kciuki żeby to była zwykła nadwrażliwość, a nie półpasiec!
Fenika - A Ty masz stwierdzoną nadczynność/niedoczynność tarczycy, czy ten podwyższony wynik hormonów pojawił się u Ciebie dopiero teraz?
Marciosz - Baaaardzo dziękuję za te ćwiczenia ;) !!
Alunia - Jak najwięcej odpoczynku, oszczędzaj się maksymalnie. Jak ktoś może Cię w czymkolwiek wyręczyć - niech Cię wyręcza.Leż jak najwięcej ! Fenika ma rację, dobrze, że lekarz nie lekceważy tylko przeciwdziała ryzyku.
Antuś - bardzo dobrze, że w moczu nic nie wyszło ! oby wszystko było w porządku podczas następnej wizyty!
Milka - dobrze, że trzymają rękę na pulsie i odpowiednio się zajmują!

Odnośnie wód płodowych, u mnie też nic nie mówili ile dokładnie, raz tam mi powiedzieli, że ok, ale to było wcześniej.

Malasowka mam niedoczynność ciążową. Dobrze ze to juz końcówka ciąży bo mam dość czekania godzinę na śniadanie po zażyciu euthyroxu :)))

reklama
Fenika jak w nocy budzisz się na siusiu to wtedy możesz wziąć euthyrox. Ja mam wodę i tabletkę obok łóżka. Bo i na kawę trzeba poczekać z godzinę po tabletce. A śniadanie może być pół godziny po. No chyba z3 ci endo inaczej powiedział.

Do góry