reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

To Kitki bedziemy swirowac razem :( tez juz poczytalam w necie, a jak wiadomo dr google zlym doradca... Dobrze, ze jutro wizyta u gin to zapytam.

reklama
Kitki, Martita spokój tam! ;) jakby było coś nie tak , to by Wam lekarz powiedział. Poziom wód plodowych jest bardzo zmienny. Czytałam kiedyś badanie ze jak mama jadła słodkie do dziecko dużo wód pilo i przez chwilę było ich mniej ale potem organizm "nadrabial " i je doprodukowywal. Pewnie dlatego ze jest to takie zmienne to i normy są szerokie :) przynajmniej tak mi się wydaje :) trzymam kciuki żeby lekarz to potwierdził :)

Fenika ma rację kobietki, też czytałam, że poziom wód zależy od wielu czynników i dopóki miescisz się w normie to nie ma co się martwić. No i czytałam, że norma jest do 25 a nie 20:p

Ty sie martwisz ze za malo a ja swiruje ze za duzo bo sie naczytalam ze za duzo to wady u dziecka i schizuje

Dziewczyny bo dostaniecie szlaban na Internety!

Kitki, Martita spokój tam! ;) jakby było coś nie tak , to by Wam lekarz powiedział.

Fenika ma rację, Wasi lekarze z pewnością by alarmowali gdyby działo się coś złego. Wierzę, że skoro nic nie mówią to dlatego, że jest wszystko ok i nie ma powodów do niepokoju :)

Milka też właśnie pomyślałam o Tobie i ciąży w UK, dobrze że sie Tobą zajęli vjak trzeba
Jeśli chodzi o wody płodowe, to koleżanka mi mówiła żebym piła dużo wody bo to ma wpływ na ich ilość...??

Kasiunia tez tak słyszałam. Tylko juz teraz na koncu ciazy wody chyba nie przybywa tylko maluch rośnie.

Ilość wód na etapie 32-33tc osiąga podobno maksymalny poziom. Ale nie znam się na cyferkach bo w żadnej ciąży lekarz nie podawał mi ile tych wód jest. Zaufajcie lekarzom :) i nie czytajcie googla. Tam zapalenie gardła to rak krtani ;)

Dzieki Dziewczyny, ja wiem żeby nie czytac internetu ale pewnie jak większość z nas i tak to robie ;)

Polianna wlasnie tak czytałam, ze 32 tydzień to max wod płodowych, ale tym bardziej mnie to zastanawia ze jak teraz mam ich mało to co będzie jak zacznie ubywac.

Ja zawsze mam w normie ale ile to niewiem. W 20tyg mialam martita 5 i to bylo prawidłowo. Chyba ze to wzrasta z każdym tygodniem?

reklama
Do góry