reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze testy, brzuszki, usg, wyniki :)

Dobrze ze znalazlam to forum poniewaz nie mam z kim pogadac no moze oprocz meza. Na ostatniej wizycie 18 tydz lekarz sie zmartwil lozyskiem ze bardzo nisko. Cos zaczal przebakiwac o lozysku przodujacym i strasznie sie martwie a kolejna wizyta 26 pazdziernik i dopiero w tedy dowiem sie wszystkiego w 100% . Jestem przewrazliwiona bo w lutym tego roku stracilam ciaze.

reklama
Ja też mam łożysko nisko, ale z niego nie zrobi się przodujące - tak mnie zapewnił. Jeżeli masz podejrzenia co do przodującego to oszczędzaj się do wizyty, nie dźwigaj, nie forsuj się. Może na wizycie okaże się, że wszystko jest dobrze i już bedziesz spokojna :)

Znow mnie dopadl ten dziwny bol brzucha , odebralam syna z przedszkola i juz po drodze czulam co sie swieci. Potem juz tylko lozko lezenie na lewym boku z poducha miedzy nogami i dwie nospy... moj lekarz uspokaja ze wszystko ok ze cialo , macica itp pracuje i zachodza tam zmiany... ale w ciazy z synem nic nigdy mnie nie bolalo a po dwoch kolejnych straconych ciazach teraz to sie nawet kichnac boje..

Kuna odpoczywaj jak najwięcej i jak coś Cię niepokoi to do lekarza lub IP. Trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie dobrze.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Cos zaczal przebakiwac o lozysku przodujacym
Też póki co mam łożysko przodujące (całkowicie) ale głowa do góry bo ponoć do 20tc ponad 50% łożysk się podnosi. Też mam różne dziwne bóle których nie miałam w ciążach z synem czy córką. Też jestem po 3 poronieniach.
Nie pozostaje nam nic innego jak tylko dużo odpoczywać i mieć nadzieję że wszystko się dobrze skończy.

Jak do tej pory też miałam łożysko przodujące. Lekarz twierdzi, że na jego oko, to jest 1 % szans, żeby takie pozostało do porodu. Ponoć ma się ułożyć w dobrym miejscu. W poniedziałek mam usg, miesiąc po poprzednim także mam nadzieję, że przez ten czas łożysko ulokowało się już tam gdzie ma być...

Kuna mam takie same bóle ostatnio. Z tego co czytam w necie - jest to często w tym okresie ciąży. Bez nerwów :)

Moj brzuszek z dzisiaj :) 19tc i 5 dni
brzusio.jpg

Załączniki

• brzusio.jpg
    brzusio.jpg
    90,1 KB · Wyświetleń: 574
reklama
Do góry