reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze testy, brzuszki, usg, wyniki :)

Nie dziwie ci sie dżoł ze sie stresujesz. Ale musi być dobrze. Kurde a ja mam taki problem ze sama jestem w strachu a mianowicie piersi przestają mnie boleć a oczywiście juz sie naczytalam i mam takiego stresa ze hoho.

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie przestaly bolec jak krwawilam w sobote. Myslalam ze umre ze strachu. A wieczorem spowrotem zaczely bolec. Takze nie martw sie.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

To były dni pełne emocji, nie miałam nawet czasu napisać co nowego.
A więc wczorajsza wizyta była udana, mimo iż nie zobaczyłam serduszka. Na usg było widać zarodek i wychodzi dokładnie 6t2d. Młody ma 18 mm. Pani dr szukała serduszka (wiedziała, że jego widok by mnie bardzo uspokoił), ale było jeszcze za wcześnie :( kolejne usg mam w poniedziałek 25 lipca, a już konkretniejszą wizytę 5 sierpnia i na nią mam przynieś wyniki wszystkich badań, a jest ich sporo. Póki co mam zażywać dwa razy dziennie luteinę, kwas foliowy 0,8 mg i co drugi dzień witaminki Falvit mama.
Od dzisiaj mam też zwolnienie lekarskie. Pracę mam stresującą i sporo dźwigania, lekarz powiedział, że nie warto ryzykować i kazał mi siedzieć w domu. Dziś byłam w pracy oddać L4 i zdać referat. Szefostwo nawet przyjęło informację dobrze, więc bardzo się cieszę :)
Rodzicom wczoraj powiedzieliśmy. Po prostu przyjechaliśmy z winem i serkami :) ja oczywiście byłam kierowcą ;p
jestem szczęśliwa i liczę, że w poniedziałek zobaczę serduszko. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :*

Załączniki

• IMG_20160720_061744.jpg
    IMG_20160720_061744.jpg
    61,8 KB · Wyświetleń: 142
To były dni pełne emocji, nie miałam nawet czasu napisać co nowego.
A więc wczorajsza wizyta była udana, mimo iż nie zobaczyłam serduszka. Na usg było widać zarodek i wychodzi dokładnie 6t2d. Młody ma 18 mm. Pani dr szukała serduszka (wiedziała, że jego widok by mnie bardzo uspokoił), ale było jeszcze za wcześnie :( kolejne usg mam w poniedziałek 25 lipca, a już konkretniejszą wizytę 5 sierpnia i na nią mam przynieś wyniki wszystkich badań, a jest ich sporo. Póki co mam zażywać dwa razy dziennie luteinę, kwas foliowy 0,8 mg i co drugi dzień witaminki Falvit mama.
Od dzisiaj mam też zwolnienie lekarskie. Pracę mam stresującą i sporo dźwigania, lekarz powiedział, że nie warto ryzykować i kazał mi siedzieć w domu. Dziś byłam w pracy oddać L4 i zdać referat. Szefostwo nawet przyjęło informację dobrze, więc bardzo się cieszę :)
Rodzicom wczoraj powiedzieliśmy. Po prostu przyjechaliśmy z winem i serkami :) ja oczywiście byłam kierowcą ;p
jestem szczęśliwa i liczę, że w poniedziałek zobaczę serduszko. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :*
Super Justynko wszystko dobrze sie układa i tak będzie napewno dalej ;) Ja jutro jade rano zrobić te wszystkie badania a wizytę u gina mam 2 sierpnia. Teraz do tych kierowców musimy sie przyzwyczaić, nie raz nasi mężczyźni nas wykorzystają :D

Basiatoja trzymam kciuki za dzisiejsze badania :) na sierpniowe wizyty troszkę poczekamy ;)
Mi lekarka jeszcze wczoraj zapowiedziala że na powinnam zrobić badania prenatalne. Nawet się cieszę bo bym się zastanawiała czy robić czy nie, a tak mam sprawę postawiona jasno.
PS. Właśnie wracam że spacerka :) korzystam z ładnej pogody [emoji274]

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja poczekam z Wami też na sierpniową wizytę - 4.08. Byłam dzisiaj, ale ponieważ to bardzo wcześnie 5t2d to było widać pęcherzyk i tarczkę zarodkową, nic więcej. Jestem jednak dobrej myśli, bo beta hcg ładnie rośnie: 14.07 - 551, 18.07 - 2924, 20.07 - 6017:)
Pozdrawiam ciepło:)

O widzicie dziewczyny jak się wszystko fajnie układa. Ja tez mam wizytę na 4.08. Ale u mnidoe to już bedzie 10 tydzień. Jeszcze 2 tygodnie ja chyba zeświruje.

Dziewczyny, ja poczekam z Wami też na sierpniową wizytę - 4.08. Byłam dzisiaj, ale ponieważ to bardzo wcześnie 5t2d to było widać pęcherzyk i tarczkę zarodkową, nic więcej. Jestem jednak dobrej myśli, bo beta hcg ładnie rośnie: 14.07 - 551, 18.07 - 2924, 20.07 - 6017:)
Pozdrawiam ciepło:)

Beta przyrasta bardzo ładnie więc na kolejnej wizycie musi być [emoji173] kurcze piękna chwila!
O widzicie dziewczyny jak się wszystko fajnie układa. Ja tez mam wizytę na 4.08. Ale u mnidoe to już bedzie 10 tydzień. Jeszcze 2 tygodnie ja chyba zeświruje.

Jak ja Ci zazdroszcze! :) jeszcze chwilka i będzie II trymestr. Jak ten czas zasuwa ;) miło słyszeć dobre wiadomości. Oby było ich jak najwięcej :***

reklama
Beta przyrasta bardzo ładnie więc na kolejnej wizycie musi być [emoji173] kurcze piękna chwila!

Jak ja Ci zazdroszcze! :) jeszcze chwilka i będzie II trymestr. Jak ten czas zasuwa ;) miło słyszeć dobre wiadomości. Oby było ich jak najwięcej :***

No oby dobrnąć do tego ll trymestru bo oszalec idzie. Cały czas jakieś glupie myśli krążą po głowie.

Do góry