reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze testy, brzuszki, usg, wyniki :)

Nie dziwie ci sie dżoł ze sie stresujesz. Ale musi być dobrze. Kurde a ja mam taki problem ze sama jestem w strachu a mianowicie piersi przestają mnie boleć a oczywiście juz sie naczytalam i mam takiego stresa ze hoho.

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie przestaly bolec jak krwawilam w sobote. Myslalam ze umre ze strachu. A wieczorem spowrotem zaczely bolec. Takze nie martw sie.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

To były dni pełne emocji, nie miałam nawet czasu napisać co nowego.
A więc wczorajsza wizyta była udana, mimo iż nie zobaczyłam serduszka. Na usg było widać zarodek i wychodzi dokładnie 6t2d. Młody ma 18 mm. Pani dr szukała serduszka (wiedziała, że jego widok by mnie bardzo uspokoił), ale było jeszcze za wcześnie :( kolejne usg mam w poniedziałek 25 lipca, a już konkretniejszą wizytę 5 sierpnia i na nią mam przynieś wyniki wszystkich badań, a jest ich sporo. Póki co mam zażywać dwa razy dziennie luteinę, kwas foliowy 0,8 mg i co drugi dzień witaminki Falvit mama.
Od dzisiaj mam też zwolnienie lekarskie. Pracę mam stresującą i sporo dźwigania, lekarz powiedział, że nie warto ryzykować i kazał mi siedzieć w domu. Dziś byłam w pracy oddać L4 i zdać referat. Szefostwo nawet przyjęło informację dobrze, więc bardzo się cieszę :)
Rodzicom wczoraj powiedzieliśmy. Po prostu przyjechaliśmy z winem i serkami :) ja oczywiście byłam kierowcą ;p
jestem szczęśliwa i liczę, że w poniedziałek zobaczę serduszko. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :*

Załączniki

• IMG_20160720_061744.jpg
    IMG_20160720_061744.jpg
    61,8 KB · Wyświetleń: 139
To były dni pełne emocji, nie miałam nawet czasu napisać co nowego.
A więc wczorajsza wizyta była udana, mimo iż nie zobaczyłam serduszka. Na usg było widać zarodek i wychodzi dokładnie 6t2d. Młody ma 18 mm. Pani dr szukała serduszka (wiedziała, że jego widok by mnie bardzo uspokoił), ale było jeszcze za wcześnie :( kolejne usg mam w poniedziałek 25 lipca, a już konkretniejszą wizytę 5 sierpnia i na nią mam przynieś wyniki wszystkich badań, a jest ich sporo. Póki co mam zażywać dwa razy dziennie luteinę, kwas foliowy 0,8 mg i co drugi dzień witaminki Falvit mama.
Od dzisiaj mam też zwolnienie lekarskie. Pracę mam stresującą i sporo dźwigania, lekarz powiedział, że nie warto ryzykować i kazał mi siedzieć w domu. Dziś byłam w pracy oddać L4 i zdać referat. Szefostwo nawet przyjęło informację dobrze, więc bardzo się cieszę :)
Rodzicom wczoraj powiedzieliśmy. Po prostu przyjechaliśmy z winem i serkami :) ja oczywiście byłam kierowcą ;p
jestem szczęśliwa i liczę, że w poniedziałek zobaczę serduszko. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy :*
Super Justynko wszystko dobrze sie układa i tak będzie napewno dalej ;) Ja jutro jade rano zrobić te wszystkie badania a wizytę u gina mam 2 sierpnia. Teraz do tych kierowców musimy sie przyzwyczaić, nie raz nasi mężczyźni nas wykorzystają :D

Basiatoja trzymam kciuki za dzisiejsze badania :) na sierpniowe wizyty troszkę poczekamy ;)
Mi lekarka jeszcze wczoraj zapowiedziala że na powinnam zrobić badania prenatalne. Nawet się cieszę bo bym się zastanawiała czy robić czy nie, a tak mam sprawę postawiona jasno.
PS. Właśnie wracam że spacerka :) korzystam z ładnej pogody [emoji274]

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja poczekam z Wami też na sierpniową wizytę - 4.08. Byłam dzisiaj, ale ponieważ to bardzo wcześnie 5t2d to było widać pęcherzyk i tarczkę zarodkową, nic więcej. Jestem jednak dobrej myśli, bo beta hcg ładnie rośnie: 14.07 - 551, 18.07 - 2924, 20.07 - 6017:)
Pozdrawiam ciepło:)

O widzicie dziewczyny jak się wszystko fajnie układa. Ja tez mam wizytę na 4.08. Ale u mnidoe to już bedzie 10 tydzień. Jeszcze 2 tygodnie ja chyba zeświruje.

Dziewczyny, ja poczekam z Wami też na sierpniową wizytę - 4.08. Byłam dzisiaj, ale ponieważ to bardzo wcześnie 5t2d to było widać pęcherzyk i tarczkę zarodkową, nic więcej. Jestem jednak dobrej myśli, bo beta hcg ładnie rośnie: 14.07 - 551, 18.07 - 2924, 20.07 - 6017:)
Pozdrawiam ciepło:)

Beta przyrasta bardzo ładnie więc na kolejnej wizycie musi być [emoji173] kurcze piękna chwila!
O widzicie dziewczyny jak się wszystko fajnie układa. Ja tez mam wizytę na 4.08. Ale u mnidoe to już bedzie 10 tydzień. Jeszcze 2 tygodnie ja chyba zeświruje.

Jak ja Ci zazdroszcze! :) jeszcze chwilka i będzie II trymestr. Jak ten czas zasuwa ;) miło słyszeć dobre wiadomości. Oby było ich jak najwięcej :***

reklama
Beta przyrasta bardzo ładnie więc na kolejnej wizycie musi być [emoji173] kurcze piękna chwila!

Jak ja Ci zazdroszcze! :) jeszcze chwilka i będzie II trymestr. Jak ten czas zasuwa ;) miło słyszeć dobre wiadomości. Oby było ich jak najwięcej :***

No oby dobrnąć do tego ll trymestru bo oszalec idzie. Cały czas jakieś glupie myśli krążą po głowie.

Do góry