reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

a u nas "brrr...ujowania" nie ma...ciągle tylko "yyyyyyyyyyy...uje"(brzmi to jak marudzenie, ale kto wie może mój Igor mówi w innym języku?;-))

reklama
U mojej mamy są takie fajne drewniane sanki z oparciem, ale nie wiem czy uda mi się od niej je wziąć, bo zacznie swoją gadkę,ze jest za malutki na sanki, ze zmarznie itp. :-(
A namiastkę śniegu mieliśmy wczoraj rano :-)

a! zapomniałam dodać o fascynacji (zafiksowaniu się) Igora na swojej górnej wardze ..wystawia język do góry(na początku myślałam że to z racji pojawienia sie ząbków i tym samym już braku miejsca na ozorek) i tak jakby ssał/lizał górną wargę. Cały czas to robi, nie wiem o co chodzi?
widać faza oralna ma wiele etapów;-)

U nas wkońcu krzyki sie pojawiły co prawda do Teletubisiów ale są;-),

Faza brrrr tez jest ale bez dzwieku tylko taka ze śliną:tak:

córca faze brrr już przeszła teraz jest na topie guganie a dokładniej gęgęgę:-D tak to fajnie wychodzi, no i oczywiście fikanie nóżkami :laugh2:ale nóżki są super

a! zapomniałam dodać o fascynacji (zafiksowaniu się) Igora na swojej górnej wardze ..wystawia język do góry(na początku myślałam że to z racji pojawienia sie ząbków i tym samym już braku miejsca na ozorek) i tak jakby ssał/lizał górną wargę. Cały czas to robi, nie wiem o co chodzi?
widać faza oralna ma wiele etapów;-)
Dawidek zaczal ssac swoja warge ale dolna, wydaje mi sie ze to zabki.
Poza tym dopisujemy sie do klubu brykaczy, Dawidek robi brrr... a ja musze zmieniac ciuszki bo wszystko jest mokre, i ostatnio bylo brrrrr podczas jedzenia i cala marchewka znalazla sie na moje twarzy.:laugh2::baffled:
POza tym wczoraj Dawidek zaczal mnie przedrzezniac jak kaszlalam, jak to komicznie wygladalo, za kazdym moim kaszlnieciem on wystawial jezyk i tez probowal, czasami az sie robil caly czerwony tak sie biedaczek staral. Nie wiedzialam, ze dzieci w tym wieku takie rzeczy lapia. :-D:-D:-D:-DNO ale coz jakby nie bylo 5 miesiecy dzisiaj konczymy, Jak ten czas szybko leci....

:-)Zapomnialam dodac, ze podczas zmieniania pieluszki Dawidek przesuwa pupcie z prawej na lewa, ze nalozenie pieluszki staje sie coraz wieksza akrobatyka:rofl2:

reklama
Emi też przechodzi fazę brrrrrrrr. Potrafi tak nieraz nawet godzinę.
A wczoraj na spacerze trzymałam ją na rękach, strasznie zapatrzyła się na samochody i jak któryś tylko przejeżdżał to ona wydawała takie zabawne dźwięki aabuuuuu, buuuuuuu.
I ostatnio wreszcie zaczęła się odwracać z brzucha na plecy i na odwrót i zawsze chce leżeć akurat w odwrotnej pozycji niż ta, w której ja ją położę.

Do góry