reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

a u nas "brrr...ujowania" nie ma...ciągle tylko "yyyyyyyyyyy...uje"(brzmi to jak marudzenie, ale kto wie może mój Igor mówi w innym języku?;-))

reklama
U mojej mamy są takie fajne drewniane sanki z oparciem, ale nie wiem czy uda mi się od niej je wziąć, bo zacznie swoją gadkę,ze jest za malutki na sanki, ze zmarznie itp. :-(
A namiastkę śniegu mieliśmy wczoraj rano :-)

a! zapomniałam dodać o fascynacji (zafiksowaniu się) Igora na swojej górnej wardze ..wystawia język do góry(na początku myślałam że to z racji pojawienia sie ząbków i tym samym już braku miejsca na ozorek) i tak jakby ssał/lizał górną wargę. Cały czas to robi, nie wiem o co chodzi?
widać faza oralna ma wiele etapów;-)

U nas wkońcu krzyki sie pojawiły co prawda do Teletubisiów ale są;-),

Faza brrrr tez jest ale bez dzwieku tylko taka ze śliną:tak:

córca faze brrr już przeszła teraz jest na topie guganie a dokładniej gęgęgę:-D tak to fajnie wychodzi, no i oczywiście fikanie nóżkami :laugh2:ale nóżki są super

a! zapomniałam dodać o fascynacji (zafiksowaniu się) Igora na swojej górnej wardze ..wystawia język do góry(na początku myślałam że to z racji pojawienia sie ząbków i tym samym już braku miejsca na ozorek) i tak jakby ssał/lizał górną wargę. Cały czas to robi, nie wiem o co chodzi?
widać faza oralna ma wiele etapów;-)
Dawidek zaczal ssac swoja warge ale dolna, wydaje mi sie ze to zabki.
Poza tym dopisujemy sie do klubu brykaczy, Dawidek robi brrr... a ja musze zmieniac ciuszki bo wszystko jest mokre, i ostatnio bylo brrrrr podczas jedzenia i cala marchewka znalazla sie na moje twarzy.:laugh2::baffled:
POza tym wczoraj Dawidek zaczal mnie przedrzezniac jak kaszlalam, jak to komicznie wygladalo, za kazdym moim kaszlnieciem on wystawial jezyk i tez probowal, czasami az sie robil caly czerwony tak sie biedaczek staral. Nie wiedzialam, ze dzieci w tym wieku takie rzeczy lapia. :-D:-D:-D:-DNO ale coz jakby nie bylo 5 miesiecy dzisiaj konczymy, Jak ten czas szybko leci....

:-)Zapomnialam dodac, ze podczas zmieniania pieluszki Dawidek przesuwa pupcie z prawej na lewa, ze nalozenie pieluszki staje sie coraz wieksza akrobatyka:rofl2:

reklama
Emi też przechodzi fazę brrrrrrrr. Potrafi tak nieraz nawet godzinę.
A wczoraj na spacerze trzymałam ją na rękach, strasznie zapatrzyła się na samochody i jak któryś tylko przejeżdżał to ona wydawała takie zabawne dźwięki aabuuuuu, buuuuuuu.
I ostatnio wreszcie zaczęła się odwracać z brzucha na plecy i na odwrót i zawsze chce leżeć akurat w odwrotnej pozycji niż ta, w której ja ją położę.

Do góry