reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Janek nauczył się robić bbbbbrrrrr - jęzor na brodę i wydajemy dźwięk motorkopodobny. Nie nadążam ze zmieniamiem śliniaków i ubrań... Na początku mi się podobało i się zachwycałam, ale już przeszło...
No i zasypia z nogą w górze, taką podwiniętą do siebie, a potem nią mach przez sen i śpi na boku...

reklama
Kluliczek - moj Jasio od 3 dni tez mowi to "brr...." i puszcza niesamowita ilosc baniek ze sliny przy tym :-D Tego "brr..." nauczyla go moja tesciowa - zalapal w momencie :-D
No i osiagnieciem Jasia jest drzemka okolo poludnia BEZ SPACERU :sorry::sorry::sorry: Wprawdzie tylko okolo 40 minutowa, no ale lepsze to niz nic...

wczoraj córcia pierwszy raz pluskała się w dużej wannie, ale sie cieszyła że ma tyle miejsca do "pływania":-):-D:-), wcześniej pluskała się w brodziku od prysznica ale była mniejsza:):laugh2:

No to mamy klub małych brrybrraczy. Dziś w samochodzie Janek obudził się w połowie drogi do domu i zaczą brrr, brrr, brrrr, myslałam, że padnę ze śmiechu :-D. No i zaczął rzucać zabawkami, jak narazie tylko od czasu do czasu przypadkiem, a potem specjalne poprawki, ale jeszcze nie często...

u nas okres brr brrr juz minął :-D przez jakieś 2 tygodnie Piotruś w ogóle prawie nie gaworzył tylko ciągle to brrr brrr brrr - kapitalna sprawa :-D:-D a wyprodukowaną śliną to aż się krztusił :-D:-D

teraz jest okres nóżek - tez zasypia z nogami w górze i potrafi tak spa nawet pół godziny :-D:-D

u nas okres brr brrr juz minął :-D przez jakieś 2 tygodnie Piotruś w ogóle prawie nie gaworzył tylko ciągle to brrr brrr brrr - kapitalna sprawa :-D:-D a wyprodukowaną śliną to aż się krztusił :-D:-D

teraz jest okres nóżek - tez zasypia z nogami w górze i potrafi tak spa nawet pół godziny :-D:-D
U nas identycznie :-D co chwile nowe ćwiczenia nóżkami a to rozkroki, szpagaty w powietrzu itd.. Aż wstawiłam ciućkającą stopę w avatarku :-D

no my tez ze spacerków nie zamierzamy rezygnować i faktycznie muszę pomyśleć o jakiś sankach bo Piotruś będzie już miał na święta 8 miesięcy więc już powinien ładnie siedzieć - a takie sanki z oparciem to niezła frajda może być :-D:-D

my też nie chcemy rezygnować ze spacerków jeżeli będzie chłodniej, zimniej i w ogóle. Zycie to życie i trzeba dzieci i tak oswajać, nie przesadzać, ale oswajać. zima będzie super, już widzę oczka mojej zuzi jak zobaczy spadający śnieg!

reklama
Do góry