reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

reklama
uff... już myślałam, że tylko mój syn jest brutalem i mnie tłucze :-)
potrafi już trzymać grzechotkę i próbuje łapać zabawki wiszące na połąku przy leżaczku.
odkąd odkrył swoją prawą rękę to ma ją w buzi niemal nonstop i nie daje sobie wymienić na smoka :wściekła/y: mnie ssie przy każdej okazji. Ostatnio zrobił mi malinkę na ręku i mąż się pytał gdzie się szlajałam :-);-)
a teraz łobuz na mnie krzyczy, bo patrzę w monitor a nie na niego.
zauważyłam też, że jak się pojawia w domu więcej niż 5 osób to nie spuszcza mnie wogóle z oczu i zaczyna płakać jak tylko gdzieś znikam - jakby się czuł niepewnie?!
Sypia już 8 godzin prawie każdej nocy. Chociaż dzisiaj o 5 rano zebrało mu się na zabawę :eek: A jak spał ze mną to co się odsunęłam trochę, żeby go nie zgnieść to za 5 minut już był przy mnie (byle chociaż nosem dotknąć cyca) - pełzak mały :-p

nasz leniuszek też sie nie chce przewracać, ale za to jak się go za rączki podnosi do siadania to idealnie główkę i ramionka unosi :-D dzisiaj się tak głośno śmiał, że w całym domu było go słychać, dosłownie rechotał :-D

a zachęcacie jakoś maluszki do tego przewracania, czy one tak same z siebie ??

kacper ostatnio czytał ksiązke. normalnie oczy jak piec złotych i patrzał, strony zgniatał. ech powiem wam, e tyle radosci z tym kacperkiem mam. a i widze, ze dzciaczki nasze tak sie szybko rozijaja ze hej. az miło czytac.

A Piotrek dzisiaj tańczył :-D:tak:
Puściłam muzykę z "Czasem słońce, czasem deszcz" a moje dziecko leżąc na kanapie zaczęło machać rączkami i nóżkami w rytm muzyki - niesamowite!!! A zadowolony był z siebie, że hoho :-D

Mój zaciska rączki w piąstki i daje przed siebie, jakby miał zamiar się boksować, a mina do tego rewelacyjna. Najlepszy numer zrobił w niedzielę - cisza grobowa w kościele, a on na cały kościół głośno cmoka swoje piąsteczki.:-)

reklama
Maja leżąc ma pleckach opiera stópki o materac podnosi dupcie i pełźnie do góry śmiesznie to wygląda, śmieje się już w głos tak radośnie, podobnie jak synek barszczyka ładnie trzyma sztywno głowe jak sie do siadania zaraczki ja podciąga, ale na boki nie chce sie przewracać sama, czasami chwyci za tralinke w łóżeczku i wtedy sie jej udaje, tylko nie wiem czy celowo czy tak przypadkiem
ewitko super usiało być slychac cmoktanie w kościele:-D
szerlock wyobrażam sobie Kacperka czytajacego i usmiech sam sie na usta nawija, pewnie fajnie wygląda:-)
barszczyku gratulacje dla Piotrusia że taki silny chłopczyk z niego i ładnie tzryma główke:-)
betka to rośnie Ci śpiewaczka operowa:laugh2:

Do góry