reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

reklama
uff... już myślałam, że tylko mój syn jest brutalem i mnie tłucze :-)
potrafi już trzymać grzechotkę i próbuje łapać zabawki wiszące na połąku przy leżaczku.
odkąd odkrył swoją prawą rękę to ma ją w buzi niemal nonstop i nie daje sobie wymienić na smoka :wściekła/y: mnie ssie przy każdej okazji. Ostatnio zrobił mi malinkę na ręku i mąż się pytał gdzie się szlajałam :-);-)
a teraz łobuz na mnie krzyczy, bo patrzę w monitor a nie na niego.
zauważyłam też, że jak się pojawia w domu więcej niż 5 osób to nie spuszcza mnie wogóle z oczu i zaczyna płakać jak tylko gdzieś znikam - jakby się czuł niepewnie?!
Sypia już 8 godzin prawie każdej nocy. Chociaż dzisiaj o 5 rano zebrało mu się na zabawę :eek: A jak spał ze mną to co się odsunęłam trochę, żeby go nie zgnieść to za 5 minut już był przy mnie (byle chociaż nosem dotknąć cyca) - pełzak mały :-p

nasz leniuszek też sie nie chce przewracać, ale za to jak się go za rączki podnosi do siadania to idealnie główkę i ramionka unosi :-D dzisiaj się tak głośno śmiał, że w całym domu było go słychać, dosłownie rechotał :-D

a zachęcacie jakoś maluszki do tego przewracania, czy one tak same z siebie ??

kacper ostatnio czytał ksiązke. normalnie oczy jak piec złotych i patrzał, strony zgniatał. ech powiem wam, e tyle radosci z tym kacperkiem mam. a i widze, ze dzciaczki nasze tak sie szybko rozijaja ze hej. az miło czytac.

A Piotrek dzisiaj tańczył :-D:tak:
Puściłam muzykę z "Czasem słońce, czasem deszcz" a moje dziecko leżąc na kanapie zaczęło machać rączkami i nóżkami w rytm muzyki - niesamowite!!! A zadowolony był z siebie, że hoho :-D

Mój zaciska rączki w piąstki i daje przed siebie, jakby miał zamiar się boksować, a mina do tego rewelacyjna. Najlepszy numer zrobił w niedzielę - cisza grobowa w kościele, a on na cały kościół głośno cmoka swoje piąsteczki.:-)

reklama
Maja leżąc ma pleckach opiera stópki o materac podnosi dupcie i pełźnie do góry śmiesznie to wygląda, śmieje się już w głos tak radośnie, podobnie jak synek barszczyka ładnie trzyma sztywno głowe jak sie do siadania zaraczki ja podciąga, ale na boki nie chce sie przewracać sama, czasami chwyci za tralinke w łóżeczku i wtedy sie jej udaje, tylko nie wiem czy celowo czy tak przypadkiem
ewitko super usiało być slychac cmoktanie w kościele:-D
szerlock wyobrażam sobie Kacperka czytajacego i usmiech sam sie na usta nawija, pewnie fajnie wygląda:-)
barszczyku gratulacje dla Piotrusia że taki silny chłopczyk z niego i ładnie tzryma główke:-)
betka to rośnie Ci śpiewaczka operowa:laugh2:

Do góry