reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Hania ładnie się bawi już rączkami i ubraniem, pakuje je do buzi i zaczyna dotykać zabawek (pisałam już to ;))?)

TA- DAA :))

Aga

reklama
AKZ - my też jedziemy na urlop dośc daleko, nie pekaj - z Igim też byłam i było OK

U nas nad morzem jest bardzo przyjemna pogoda, sierpień więc nie ma skwaru takeigo szokującego, na pewno będize dobrze :)

Aga

Jasio wydal dzis nowy okrzyk - prosto do ucha mojej tesciowej :-D:-D:-D Bo do tej pory to mowil dosyc cicho te swoje "Hu....", "Eooo..." "Kooo" itp, a dzis wrzasnal porzadnie - niestety nie pamietam co :-D

Pakuje wszystko do buzi - najczesciej zlozone raczki i pieluche, ale kocykiem lub uchem misia tez nie pogardzi :-)

No i potrafi ponad godzine spedzic na lezaczku albo na macie, a czasem i w lozeczku - to jest super :-)
Osiagnieciem tez jest to, ze na spacerze kiedy nie spi to patrzy i NIE PLACZE :-)

A no i jeszcze właśnie nauczyła się zasypiać w łóżeczku ze smokiem (duż o lepiej śpi) no i jeszcze ciągnie główkę d oprzodu (na razie tylko z pozycji podniesionej)

A Wasze dzieci już manipulują rączkami czy nie? Interesuje mnie to ze względu na wcześniactwo i te kłopoty z napięciem mięśniowym Hani

Aga

Kamilka ostatnio bacznie się przygląda swoim rączkom, macha sobie przed oczami jakby coś niesamowitego odkryła:tak::-) no a jak trafi łapką do buzi to zajada zapamiętale:-D

Do największych osiągnięć dnia dzisiejszego należy zaliczyć to, że synek nie płakał w ogóle przy szczepieniu, ani podczas ukłucia, ani wprowadzania szczepionki - pani doktor była w szoku, że jeszcze takiego dzielnego małego mężczyzny nie widziała.

ewitko to faktycznie osiagniecie!!!!jaki odwazny men z tego twojego synusia.
a co to było za szczepienie? juz mienęłon ci 6 tyg od pierwszego?????

Tak, druga dawka szczepionki skojarzonej Infanrix IPV+Hib. Wczoraj stuknęło 6 tyg., więc nie czekaliśmy, zwłaszcza, że w przyszłym tyg. jedziemy do babci.

reklama
Jasio choc tez mial problemy z napieciem miesniowym to widze ze wszystko jets u niego dobrze :-) Tez chwyta rozne rzeczy w celu wpakowanie ich do buzi, no i bacznie przyglada sie swojej lewej piesci czesto :-D Czesto tez sklada raczki i obydwie usiluje wlozyc do buzi, albo wybiera poszczegolne palce z nich. W twarz mnie bije piescia jak go poloze obok siebie :-)

Do góry