reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Hania ładnie się bawi już rączkami i ubraniem, pakuje je do buzi i zaczyna dotykać zabawek (pisałam już to ;))?)

TA- DAA :))

Aga

reklama
AKZ - my też jedziemy na urlop dośc daleko, nie pekaj - z Igim też byłam i było OK

U nas nad morzem jest bardzo przyjemna pogoda, sierpień więc nie ma skwaru takeigo szokującego, na pewno będize dobrze :)

Aga

Jasio wydal dzis nowy okrzyk - prosto do ucha mojej tesciowej :-D:-D:-D Bo do tej pory to mowil dosyc cicho te swoje "Hu....", "Eooo..." "Kooo" itp, a dzis wrzasnal porzadnie - niestety nie pamietam co :-D

Pakuje wszystko do buzi - najczesciej zlozone raczki i pieluche, ale kocykiem lub uchem misia tez nie pogardzi :-)

No i potrafi ponad godzine spedzic na lezaczku albo na macie, a czasem i w lozeczku - to jest super :-)
Osiagnieciem tez jest to, ze na spacerze kiedy nie spi to patrzy i NIE PLACZE :-)

A no i jeszcze właśnie nauczyła się zasypiać w łóżeczku ze smokiem (duż o lepiej śpi) no i jeszcze ciągnie główkę d oprzodu (na razie tylko z pozycji podniesionej)

A Wasze dzieci już manipulują rączkami czy nie? Interesuje mnie to ze względu na wcześniactwo i te kłopoty z napięciem mięśniowym Hani

Aga

Kamilka ostatnio bacznie się przygląda swoim rączkom, macha sobie przed oczami jakby coś niesamowitego odkryła:tak::-) no a jak trafi łapką do buzi to zajada zapamiętale:-D

Do największych osiągnięć dnia dzisiejszego należy zaliczyć to, że synek nie płakał w ogóle przy szczepieniu, ani podczas ukłucia, ani wprowadzania szczepionki - pani doktor była w szoku, że jeszcze takiego dzielnego małego mężczyzny nie widziała.

ewitko to faktycznie osiagniecie!!!!jaki odwazny men z tego twojego synusia.
a co to było za szczepienie? juz mienęłon ci 6 tyg od pierwszego?????

Tak, druga dawka szczepionki skojarzonej Infanrix IPV+Hib. Wczoraj stuknęło 6 tyg., więc nie czekaliśmy, zwłaszcza, że w przyszłym tyg. jedziemy do babci.

reklama
Jasio choc tez mial problemy z napieciem miesniowym to widze ze wszystko jets u niego dobrze :-) Tez chwyta rozne rzeczy w celu wpakowanie ich do buzi, no i bacznie przyglada sie swojej lewej piesci czesto :-D Czesto tez sklada raczki i obydwie usiluje wlozyc do buzi, albo wybiera poszczegolne palce z nich. W twarz mnie bije piescia jak go poloze obok siebie :-)

Do góry