reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

rany, jak one nas już teraz biją to co będzie potem :eek::-D
nas skarbeczek, też śmieje się w głos, gada jak najęty (mówią że to po mamusi :eek:) pcha wszystko do buzi, nawet gryzaczka obiema rączkami potrafi złapać :tak: przewracać się jeszcze nie chce ale za to ładnie główkę i ramionka podnosi jak się go za rączki do siadania unosi :tak: kłade go na prosto a rano budzi się w poprzek przez co spycha mnie na koniec łózka :baffled: oj niedobry :-D

reklama
Mój Janek też już mnie poobijał. Położyłam go rano obok siebie, padnięta byłam jak diabli. A on miał fazę gadania i auu, gaga itp do mnie. Tak sobie pogadywaliśmy, ale mi co jakiś czas się przysypiało i głowa opadała. Na co moje dziecię łup mnie w policzek i w śmiech, za każdym razem.
Nie przewraca się, łapki pcha do buzi wraz z tetrą, ale poza tym i hafalumpkiem to raczej niczego nie łapie. Za to podczas snu prezentuje coraz to nowe figury :-p. No i gada, gada, gada i gada. A do tego śmieje się i marudzi (buzia w podkówkę i takie "ałałabu" patrząc mi w oczy).
A ja mam też nasze wspólne osiągnięcie, Jaś zasnął na moim brzusiu. Bo moje maleństwo nie przytulało się na dłużej do mamy, bo mama ma cyca, którego on chce, a on pusty i zawsze było w końcu piekło. A teraz już chyba zapomniał o swojej fascynacji cycem :-D.

Acha no to widzę że Hania nie jest jakaś zacofana. Kluliczek - Igi też tak miał że szczególnie na początku lubił tylko wybrane rzeczy które znał dobrze i tylko je chciał dotykać. Hania jest odważniejsza może przez te zajęcia rehabilitacji gdzie babka ją zabawia różnymi zabawkami.
W ogóle fajne są takie rozkładane "książeczki" - takie jakby książeczki-ochraniacze na łóżeczko, tam są różne obrazki - ja mam np tam lusterko, trójkącik jakiś mechaty, biedronkę co macha skrzydełkami bo są tak doszyte jakby - no nie wiem czy wiecie co mam na myśli - ale byłam bardzo zadowolona z tej książeczki z Ignaśkiem i myślę że Hania też ją polubi.

Aga

No może to nie jest typowe spędzanie czasu z maluszkami, ale zaczęłam Hanię kłaść na podłodze, na kocu, albo na tej macie - podobno leżenie na twardym jest bardzo dobre dla dzieci - no umiarkowanie twardym nie kłądźcie dzieci na gołych kaflach. ;-) Tak poweidział lekarz mojej szwagierce cyz jak to tam się nazywa

Pzdr

Aga

a moja mała piszczy-siedzi w bujaczku,bawi się zabawką i piszczy,albo-siedzi w bujaczku,ogląda tv i piszczy (to mnie akurat nie dziwi,bo jak Piotr nastawia tvn24,to można cały czas tylko piszczec :dull:)
a wczoraj to sie tak dorośle śmiała do Piotra :-D

Fajna ta książeczka, sprawie taką Mai
musze pochwalić moją pszczółkę w czwartek byłyśmy na szczepieniu i przy pierwszej szczepionce nawet nie mrugła, przy drugiej wygieła usta w podkówke do płaczu ale sie nie rozpłakała, nie wiem czy to dzieki temu że jak zobaczyłam jej wyraz twarzy to zaczełam machać jej ulubioną grzechotka(kwiatkiem z uśmiechem) do której zawsze się uśmiecha a nawet śmieje w głos.:-D
W piątek byłam uczyć się masażu dla bobasków oczywiście króliczkiem doświadczalnym było moje dziecie, bardzo jej się podobał masaż, śmiała się i piszczała tylko zastanawiam się czy tak bardzo lubi masaż czy to leżenie na golaska tak jej przypadło do gustu:-D, w domku też wieczorami przed kompielą kłade ja na 10 min żeby mogła się dupka przewietrzyć :rofl2:od tych pampersiaków
Co do bicia po twarzy to nie raz już dostałam plaskacza lub piąchą, albo nóżką kopa w brzuch lub nogi jak karmie na leżąco

reklama
Do góry