reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Janek sypia w bodziaku z długim rekawem i spiworku.
Nowa umiejętność to kręcenie głową gdy bardzo czegoś nie chce. No i dzis po raz pierwszy próbował łyżeczką nabierac jedzonko i do buzi.
No i mam potwora ogórkowego, nie da matce spokojnie zjeść ogórka małosolnego. A jek sie krzywi :-p.

reklama
Janek sypia w bodziaku z długim rekawem i spiworku.
Nowa umiejętność to kręcenie głową gdy bardzo czegoś nie chce. No i dzis po raz pierwszy próbował łyżeczką nabierac jedzonko i do buzi.
No i mam potwora ogórkowego, nie da matce spokojnie zjeść ogórka małosolnego. A jek sie krzywi :-p.

U nas też to ostatnio na czasie do tego jeszce mówi nie nie nie nie:laugh2:.

A takich ogóreczków to też bym pojadła:sorry2:.

a u nas ostatnio dialogi na tapecie dzięki temu,że Synu świadomie używa, daj, tak, nie.

np siedzac w wannie woła

- maaaaamoooooo, maaaaaamooooo ( wołą w wołaczu tak samo wołą na męża "tato")
- słucham Cię synu?
( tu synu zadziera nogę przy krawędzi wanny)
- chcesz wyjść?
- tak ( z mocnym skinieniem głową i uśmiechem).

super musi to wyglądać;-)

CZesc dziewczyny

Moj syn co raz bardziej mnie zaskakuje...
ostatnio otworzył sam lodowke... i wyjąc smietane...
Byłam akurat wtedy na chwilke na dworzu.. Zgadnijscie jaką ja miałam mine jak zobaczyłam Miłosza usmarowanego w smietanie...
Niewiedzialam czy mam sie smiac czy płakac... Ja do niego a Cos Ty tu narobił... ??? a ten uchachany od ucha do ucha... :-)Ja to nie wiedzialam jak mam sie do niego zabrac by go przebrac.... bo do slownie wszystko bylo usmarowane... :-D
teraz w niedziele pocalowal podłoge w kuchni.... :-D

Zrobil postep w przemieszczaniu sie... raczkuje z predkoscia swiatla... wstaje bez problemu.... nawet na srodku pokoju... chodzi przy meblach... a czasem to nawet jakby bieg... :-D
tylko niechodzi jeszcze sam.... bo jak skonczy sie mebel to na dupe i na czworaka... :-)

Maja coraz częściej samodzielnie robi kroczek czasem uda sie zrobić dwa;-)
mówi nie i kiwa jednocześnie głową jak czegoś nie chce, sama wchodzi po schodach fakt ze zapiera sie rękoma i nogami przy tym ale potrafi wejść na sama górę:laugh2:

Gratulacje dla nowych osiagnieć :-)

Akcja ze śmietaną niesamowita :-D To nas te nasze dzieciaki potrafią zaskoczyć :-D:-D:-D

Brawa dla Misiaska :tak: schody to juz nie taka fifa rafa ;-) Super osiagniecie :tak:

A mój Pietrulek parę dni temu zrobił sam dwa kroczki :-) Skubany jeszcze bardzo ostrożny jest ale widac że bardzo zafascynowany staniem bez trzymanki wiec trochę treningu i będzie lada moment biegał :-D Bo przy meblach to juz dosłownie biega wiec bez trzymanki chyba chodzenie niebawem :-) Udało mi sie nagrać filmik jak robi kroczek ale to na dworzu po traiwe, nierówny teren, buty, wiec utrudnione zadanie miał :-D A poza tym super się już bawi :-) Samochodzikiem jeździ robiac brum brum, wrzuca klocki do pojemnika i wyjmuje i tak w kółko :-D turlamy do siebie piłęczkę siedząc w rozkroku naprzeciwko siebie, układa wieze z klocków, ale własciwie od jakiegos czasu nie ma zadnych nowości ;-) Teraz chyba skupił sie na tym chodzeniu :-)

Aletko wielkie brawa dla synka, naprawde zdolny z niego chlopczyk

Miłoszek w tej smietanie pewnie wyglądał jak ciasteczko

Marti gratulacje dla Piotrusia
to nasze dzieci w bardzo podobnym wieku zaczely stawiac pierwsze kroczki bo Olek 2 maja tez zrobil sam dwa kroki a wczoraj juz z 5, takze ciesze sie ogromnie

Gratulujemy Piotrusiowi i Misiasiowi. Super zdolniachy.
My też zaliczyliśmy dzisiaj bardzo duże osiągnięcie, długo wyczekiwane zresztą:-D Quintuś usiadł po raz pierwszy samodzielnie:tak::tak::tak::tak: z leżenia do pozycji czworaczej i z pozycji czworaczej do siedzenia.:tak::tak::tak:

Bardzo mnie to cieszy:-D:-D:-D, kolejny etap tej ciężkiej drogi za nami:tak::tak::tak:.

reklama
Brawo Quinten~!!!:-)

Aletka, Misiaś bije wszystkie majowe dzieciaczki na głowe od urodzenia w zasdazie - no ale on wyprzedza chyba nawet te lutowe, a moze i styczniowe! Rośnie Ci nieprzeciętny inteligent!! Mensa juz może szykować miejsce :tak:Gratuluję! :-) Mnie by duma dawno rozparła na Twoim miejscu ;-)

Do góry