reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Janek sypia w bodziaku z długim rekawem i spiworku.
Nowa umiejętność to kręcenie głową gdy bardzo czegoś nie chce. No i dzis po raz pierwszy próbował łyżeczką nabierac jedzonko i do buzi.
No i mam potwora ogórkowego, nie da matce spokojnie zjeść ogórka małosolnego. A jek sie krzywi :-p.

reklama
Janek sypia w bodziaku z długim rekawem i spiworku.
Nowa umiejętność to kręcenie głową gdy bardzo czegoś nie chce. No i dzis po raz pierwszy próbował łyżeczką nabierac jedzonko i do buzi.
No i mam potwora ogórkowego, nie da matce spokojnie zjeść ogórka małosolnego. A jek sie krzywi :-p.

U nas też to ostatnio na czasie do tego jeszce mówi nie nie nie nie:laugh2:.

A takich ogóreczków to też bym pojadła:sorry2:.

a u nas ostatnio dialogi na tapecie dzięki temu,że Synu świadomie używa, daj, tak, nie.

np siedzac w wannie woła

- maaaaamoooooo, maaaaaamooooo ( wołą w wołaczu tak samo wołą na męża "tato")
- słucham Cię synu?
( tu synu zadziera nogę przy krawędzi wanny)
- chcesz wyjść?
- tak ( z mocnym skinieniem głową i uśmiechem).

super musi to wyglądać;-)

CZesc dziewczyny

Moj syn co raz bardziej mnie zaskakuje...
ostatnio otworzył sam lodowke... i wyjąc smietane...
Byłam akurat wtedy na chwilke na dworzu.. Zgadnijscie jaką ja miałam mine jak zobaczyłam Miłosza usmarowanego w smietanie...
Niewiedzialam czy mam sie smiac czy płakac... Ja do niego a Cos Ty tu narobił... ??? a ten uchachany od ucha do ucha... :-)Ja to nie wiedzialam jak mam sie do niego zabrac by go przebrac.... bo do slownie wszystko bylo usmarowane... :-D
teraz w niedziele pocalowal podłoge w kuchni.... :-D

Zrobil postep w przemieszczaniu sie... raczkuje z predkoscia swiatla... wstaje bez problemu.... nawet na srodku pokoju... chodzi przy meblach... a czasem to nawet jakby bieg... :-D
tylko niechodzi jeszcze sam.... bo jak skonczy sie mebel to na dupe i na czworaka... :-)

Maja coraz częściej samodzielnie robi kroczek czasem uda sie zrobić dwa;-)
mówi nie i kiwa jednocześnie głową jak czegoś nie chce, sama wchodzi po schodach fakt ze zapiera sie rękoma i nogami przy tym ale potrafi wejść na sama górę:laugh2:

Gratulacje dla nowych osiagnieć :-)

Akcja ze śmietaną niesamowita :-D To nas te nasze dzieciaki potrafią zaskoczyć :-D:-D:-D

Brawa dla Misiaska :tak: schody to juz nie taka fifa rafa ;-) Super osiagniecie :tak:

A mój Pietrulek parę dni temu zrobił sam dwa kroczki :-) Skubany jeszcze bardzo ostrożny jest ale widac że bardzo zafascynowany staniem bez trzymanki wiec trochę treningu i będzie lada moment biegał :-D Bo przy meblach to juz dosłownie biega wiec bez trzymanki chyba chodzenie niebawem :-) Udało mi sie nagrać filmik jak robi kroczek ale to na dworzu po traiwe, nierówny teren, buty, wiec utrudnione zadanie miał :-D A poza tym super się już bawi :-) Samochodzikiem jeździ robiac brum brum, wrzuca klocki do pojemnika i wyjmuje i tak w kółko :-D turlamy do siebie piłęczkę siedząc w rozkroku naprzeciwko siebie, układa wieze z klocków, ale własciwie od jakiegos czasu nie ma zadnych nowości ;-) Teraz chyba skupił sie na tym chodzeniu :-)

Aletko wielkie brawa dla synka, naprawde zdolny z niego chlopczyk

Miłoszek w tej smietanie pewnie wyglądał jak ciasteczko

Marti gratulacje dla Piotrusia
to nasze dzieci w bardzo podobnym wieku zaczely stawiac pierwsze kroczki bo Olek 2 maja tez zrobil sam dwa kroki a wczoraj juz z 5, takze ciesze sie ogromnie

Gratulujemy Piotrusiowi i Misiasiowi. Super zdolniachy.
My też zaliczyliśmy dzisiaj bardzo duże osiągnięcie, długo wyczekiwane zresztą:-D Quintuś usiadł po raz pierwszy samodzielnie:tak::tak::tak::tak: z leżenia do pozycji czworaczej i z pozycji czworaczej do siedzenia.:tak::tak::tak:

Bardzo mnie to cieszy:-D:-D:-D, kolejny etap tej ciężkiej drogi za nami:tak::tak::tak:.

reklama
Brawo Quinten~!!!:-)

Aletka, Misiaś bije wszystkie majowe dzieciaczki na głowe od urodzenia w zasdazie - no ale on wyprzedza chyba nawet te lutowe, a moze i styczniowe! Rośnie Ci nieprzeciętny inteligent!! Mensa juz może szykować miejsce :tak:Gratuluję! :-) Mnie by duma dawno rozparła na Twoim miejscu ;-)

Do góry