reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Kacperku ogromne gratulacje :-):-):-)

Czytałam o postępach majowych dzieciaczków i wszystko mi się pomieszało :zawstydzona/y:. Żeby nie namotać gratuluję wszystkim nowych umiejętności :tak::-)

Michaś nadal nie chodzi, ale nie martwię się bo ma jeszcze czas :tak:.
Ostatnio kupiłam mu bidon Tomee Tipee ze słomką i od razu załapał o co chodzi :laugh2:;-)

reklama
Gratulacje dla Kacperka, nastraszyłaś go szerlock, że nie będziesz pisac o jego osiągnieciach i się chlopak zmobilizował. Mój na szczęście powrócił do chodzenia, dziś chodził za jedną rękę, więc może jeszcze zrobi mi niespodziankę na roczek... A dzisiaj mnie po prostu powalił. Pojechalismy do tesciowej do szpitala i zostawilismy go z ciocią i wujkiem. Jak wrócilismy to nas tak wycalował, że aż mi łezka poszła. Chwytał za poliki i robił rybkę i buziaka, cudownie.

Jako, że jestem uzależniona od ogórków małosolnych, to Janek tez sie ich dopomina. Dałam mu na spróbowanie i... I tu się pojawiło osiągniecie mojej paskudy. Ogórek jest pycha, ale najważniejsze to to, ze chapsnał mi kawał, ja sie przeraziłam, że jak zwykle zechce go całego połknąć, a on slicznie pomniamniał :-D. Dumna jestem z niego.
Poza tym slicznie już staje przy meblach, a nawet dziadkom udało się go nauczyć siadać z tej pozycji (wojowaliśmy o to kilka dni, bo stawał i w ryk). mama woła nagminnie, tak jak tata. tylko babcia poszkodowana bo nie woła jej (babcia i tak przyjdzie na kazde aaaa!).

No to Was zaskocze osiagnieciem z dzisiejszej nocy
JANCIO SOBIE SCIAGNAL SPODNIE OD PIZAMY :-D:-D:-D:-D

Nie wiem jak to zrobil - po polnocy przed swoim pojsciem spac poszlam zerknac do niego i zobaczylam ze lezy na brzuchu, nogi pod brzuszkiem a tu na tylku tylko pampers :-D Zawolalam M zeby sobie popatrzyl na naszego madrego syna :-D

Widać Jaśkowi za ciepło w dupcie było :-D Dlatego moje dziecko sypia w pajacach a na lato kupiłam rampersy, bo jak sie przemieszczał w łóżeczku przez sen to ciągle portki od piżamy miał w kolanach. Może jacyś mali striptizerzy nam rosną ;-):szok:

Kluliczku - a to mały smakosz Wam rośnie :-). Super, że tak pięknie sobie poradził z ogórkiem:tak::laugh2:

Mysz - ściągnięcie pidżamy to nie lada wyczyn :szok:. Ile musiał się nagimnastykować, aby zadziwić rodziców :-)

Ewitko - ale musiało być Wam miło :tak::blink:

Z dzisiejszych osiągnięć Miśka to kucanie na całych stopach :tak:. I jak długo wytrzymuje w tej pozycji :happy:

reklama
mnie to w pizamkach kasro tez denerwuje, no ale jak klade Jasia to mu maksymalnie podciagam (pod pachy :-D) spodnie a jak sie sama klade to ide do niego i mu poprawiam to co zdazylo mu sie zsunac (spi niesamowicie nerwowo i wedruje po claym lozku), no ale pajacyki na 86cm bywaja rzadko w sklepach wiec jzu sie niemal calkiem przestawilismy na dorosle pizamy.

Moj syn mnie wczoraj znowu zaskoczyl - zalapal jak sie PIJE Z BIDONA Z RURKA :-)
Siedzial i sie bawil, chwycil bidon i pociagnal - pewnie bardzo juz mu sie chcialo pic skoro sie przekonal :-D

Do góry