reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

reklama
U nas na topie talerzyki, kubeczki - plastikowe z obrazkami:-) Zuzia pożera w całości :-D pusty talerz i pije jak szalona z pustego kubeczka:-p

Rzeczywiście super musi to wyglądać jak Karolinka podskakuje.
Teraz jestem na etapie uczenia Karolinki, że NIE WOLNO przekręcać pokrętłem zmywarce. Już kilka razy podczas pracy zmywarki Karolina zmieniła mi program:-(
U nas jest to samo, aż żałuję, ze nie mam zmywarki z ukrytym panelem :-( Na szczęście najczęściej zmywamy jak mały idzie spać, więc kręci tylko na sucho, choc i tak pozostaje obawa, że sam sobie załączy zmywarkę. W końcu co to dla niego, wieżę już sprawnie obsługuje, jak oglądam TV, włącza mi wieżę, żeby dźwięk z TV poszedł na głośniki i jak jest za głośno to reguluje pokrętłem :-D

To ja zapomniałam napisać, że Zuzia ostatnio daje mi do buźki coś, czym się bawi począwszy od smoczka a skończywszy na jakimś gumowym koniku Pony ...:sorry2: i wkłada mi to do ust z takim impetem, że wiecie jak nie wezmę, to obraza majestatu!!!!!
:laugh2:

To ja też dołaczam do tych dokarmianych i "całowanych" przez dziecko, dzisiaj synuś karmił mnie chrupkami, a potem pustą łyzeczką :-) Buziaki też mi dawał.
Powiem szczerze, że chyba też sie nie da tak prosto zmienić programu podczas zmywania, no ale pomysłowy synus zawsze moze wpaść na to, zeby ustawić pokrętło na RESET i wyłaczyć zmywarke :-)
Z pralką nie ma problemu, bo ładowana od góry, zresztą w zamknietej łazience póki co bezpieczna.
Aha, jeszcze zapomniałam, mój syn jest fanem pstryków, gdzie nie zobaczy, to oczy mu się od razu świecą jak diabliki, musi sobie zaświecić, wymusza branie na ręce. Na nieszczęście w łazience przy lustrze niedaleko wanny też mamy pstryki jak w czasie kąpieli zobaczy, to koniec, nie daje sie ani położyć ani posadzić, wstaje do pstryka :-( Na klatce w wózku staje, żeby dosiegnąć do pstryka.

ja mam zmywarke z ukrytym panelem wiec nie ma problemu.
Jestem dumna z Jasia - wczoraj bylismy na imieninach tescia i bylo kilkoro innych jeszcze gosci, ale Jasio jak zawsze zachowal sie fantastycznie - wzbudzil podziw swoja kultura osobista :-D

My tez zmywarki nie mamy, wiec spoko wodza problemu nie ma:laugh2: a programu w pralce niczym się nie da zmienic tak jak u Aletki.
Dokarmiana też jestem a szczegolnie lubie jak mi synek we włosy trafi jakimś rozlepionym ciachem:sorry2:, do tego u nas ostatnio tańce pełną parą przy każdej usłyszanej melodi moje dziecie tańczy nawet jak już mocno zmęczony a coś leci to i tak się zacznie ruszać takie fajne podskoki ciałem wykonuje dużo mowi ale oczywiście mamy brak. No i potrafi koralik jednym paluszkiem przesunąć po całym zawiłym druciku.

No i pełzanie na całego, odkąd Quintuś nauczył się pełzać do przodu jest wszędzie i w sekundę:tak:.

Mamo Q - my nie umialybysmy tak szybko pelzac jak nasi synowie :laugh2::-D
Bo Jasio ma w nosie raczkowanie i wprawdzie przybiera do tego pozycje ale potem pada na brzuch i pelza :sorry2:

reklama
myszko gratule Jasiowi kultury:-)

co do zmywarki to nie mam i raczej nigdy mieć nie bede bo ja lubie garki myć:tak:

Kamila dziś wzieła chusteczke i chciała Maksiowi nosek wycierać, później jak go przewijałam (na dywanie) to wyrywała mi chusteczke nawilżoną i sie brała za wycieranie mu pupki:-D

Do góry