reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

reklama
U nas w okolicy są dwa fajne zamkniete i zadbane place zabaw dla maluszków i dla starszych, tylko takie tłumy, że na huśtawkę to chyba trzeba w kolejce czekać. Dzisiaj w samej piaskownicy było z 10 dzieciaczków.

Joanka super że w końcu na basen sie udalo wyskoczyc :-) No i jakie przygody mieliście :-D My chyba pokusimy sie jakoś na wiosnę, może w kwietniu... Choć może i zdaży sie jak akurat u moich rodziców będizemy jakoś na dłużej to sie tam wybierzemy bo oni mają blisko do nowej gdyni :tak: A tak szykować wyprawę na drugi koniec łodzi to sama wiesz jak jest :sorry2:

Krupko ale ci zazdroszcze tego pobytu półdniowego na dworku :tak: Niedługo będize coraz cieplej wiec cześciej będizecie tak mogli... Ach, co ja bym dała za własny, nawet malutki ogródek :sorry2:

My spacerki mamy różnie, staram sie dwa na dizeń ale pogoda nei zawsze dopisuje :dry: Najczęsciej spacerek jest przed obiadem i wtedy jak wracamy to ma wilczy apetyt i obiad jest zjedzony bez problemów :-D

Gratulujemy wszystkich nowych osiągnieć :-) A jakże ich wiele :tak: Świetne te nasze dizeciaki i jak ten czas leci :szok:
U nas chodzenie przy meblach pełną parą :-D Na szczęscie wyćwiczone już ma opadanie spowrotem na tyłeczek wiec upadki zdarzają sie już sporadycznie a co za tym idzie jest mniej siniaków :-D No i mały fajnie już sie bawi, wkłada klocuszki do miseczek tych z wieżokuli i wyjmuje, po czym wkłada do innego itd chyba dopasowuje kolorystycznei :-D No i czasem zabiera sie już do nakładania tych miseczek na siebie ale jeszcze nie za bardzo mu to idize ha ha :-D A, no i układa już wierzę z takich miekkich kwadratowych klocków, narazie z ok 3, a jakże sie denerwuje jak mu cos nie wychodzi :szok: Ale nie zraża sie, zawziecie próbuje dalej uparciuch jeden :sorry2:W ogóle jakos od 3 dni taki bardizej samodzielny jest, dłużej sie czymś zajmuje, nie woła od razu, tylko siedzi sobie gada cos pod nosem i po poprostu zwyczajneis sie bawi :-) A ja niby sie cieszyć że mogę cos w tym czasie zrobić to obserwuję go z łezką w oku i nadziwić sie nie mogę jaki samodizelny sie robi :sorry2:Że już nie ma ciągłego "mama" itd.. Mąż mnie "pociesza" że: "zobaczysz, zanim sie obejrzysz już będizesz na wywiadówki do szkoły latać i wysłuchiwać co nowego twój syn nabroił" :-D

JA na chwilkę, bo Janek własnie wrzuca zabawki do Opisowego posłania i zaraz sam tam za nimi wlezie. Jesteśmy u teściowej i Janek wreszcie spedza całe dnie na podłodze. Raczkuje pieknie (i szybko) do przodu. A co do mama, to tylko jak jest bardzo rozpłakany zdarza mu się powiedzieć. Lecę, JAnek wyczaił gdzie ukrył się Opis :szok:.

Brawa dla chodzacego Piotrusia i rackzujacego Janka - ciekawe czy dorwal Opisa :-D

Dziesiejsze osiagniecie Jasia poleaglo na tym ze nie bal sie jak gromada osmiolatkow go otoczyla - ba! nawet sie do nich usmiechal i chetnie podawal rece :-) Odwazny ten moj synek :tak:

no prosze prosze alez zdolne towarzystwo - gratulujemy wszystkich osiagnie :)

U nas wczoraj mały nauczył sie sie głaskac po brzuszku jak mu cos smakuje no i mamy pierwsze osiagniecia przy klaskaniu :) no i gada dziajj podaba i jakies dziwne zbitki.

Gratulujemy chodzącemu Piotrusiowi, RACZKUJĄCEMU Jankowi (brawa brawa brawa),odważnemu Jasiowi i brawującemu Wojtusiowi.:-D

reklama
a my gratulujemy wszystkim bohaterom dnia dzisejszego i widze, ze te gratulacje to sie nie skoncza:tak: codziennie cos zaskakującego. ech te pociechy.

Do góry