reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

reklama
Majka nauczyla sie nakladac czapke....ale naklada na glowwe tez majtochy,...czy to osiagniecie?

To stanowczo duże osiągnięcie :tak::tak: Kubuś potrafi tylko zdejmować czapkę, zanim jeszcze zdążę mu ją zawiązać, a o szaliku nie ma mowy :-) Musiałam kupić kominiarkę, bo inaczej nie wyszłabym z domu :-)

Dlatego właśnie ja nie mówię do małego nu nu gdy mu czegos nei wolno :-D Bo i tak obkręcałby to w zabawę :sorry2:

Gratulacje za wszystkie wyczyny :tak::-) Ależ te nasze dizeciaki już zdolniachy :-)

Mój Pietrulek juz coraz ładniej radzi sobie z chodzeniem :tak: np jedna ręka tylko się trzyma i idzie wzdłuż łózka lub mebla :-) I od niedawna już zaczął przekładać rączke z jednego mebla na drugi, np przeciwległy by móc brnąć dalej :-D Czasem zdaża mu sie całkowicie puścić przez to i wtedy najczęściej jest bach ale czasem sie udaje wiec wyczynem ostatnich dni: sekundowe stanie bez trzymanki :-D:-)

ja tez cie bardzo ciesze, ze wszystkie dzieci ciągle czyms nowym zaskakuja, bo to znaczy, ze pięknie rosną i sie rozwijają.

Moje dziecko dzisiaj szło sobie do wieży i jak zaczęło przyierzać się do przyciskania, zawołalam go i powiedziałam, ze nie wolno, odwrócił sie i przyszedł do mnie. Potem jeszcze raz tak samo postąpił, jak mu nie pozwoliłam wspinać się pod ławą, bo się uderzy. Byłam w szoku, ze tak mnie posłuchał.
A na ostatnie 4 nocnikowania w ciągu ostatnich 3 dni zrobił 3 kupki i raz siku. Dwa dni były bez kupki z pieluszce! To był nocnikowy come back po ponad tygodniu przerwy, bo nie chciał siadać. Wcześniej też siadał sporadycznie.
No i bedąc w odwiedzinach u babci oczywiście wzorcowo robił cześć i papa, żeby go babcia i ciocia chwaliły :-)

No, strasznie mądre!!!:tak: Mój, jak mówię nie wolno, to się śmieje i łapie mnie za palec, a na nocnik się zbuntowałam, bo moja mama usiłowała mnie namawiać, że jak mały skończy pół roku, to mam go uczyć, a ona całe życie tak wszystko na wyrost we mnie wmuszałą i ja mam teraz syndrom perfekcjonisty, jak czegoś nie mogę zrobić najlepiej, to wogóle nie robię i boję się, żeby tego samego mojemu dziecku nie zrobić :confused:

reklama
karola pewnie, ze nie zmuszaj jak ci nie pasuje tak. najlepszy wiek to miedzy 1,5-2 latka, ale niektorzy sadzaja od 6 miesiaca, jak tlyko dziecko siedzi juz ładnie samo, bo przyzwyczajaja do nocniczka. my mamy nocnik, a korzystalismy z niegoi 2 razy:-D

Do góry