reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

reklama
Majka nauczyla sie nakladac czapke....ale naklada na glowwe tez majtochy,...czy to osiagniecie?

To stanowczo duże osiągnięcie :tak::tak: Kubuś potrafi tylko zdejmować czapkę, zanim jeszcze zdążę mu ją zawiązać, a o szaliku nie ma mowy :-) Musiałam kupić kominiarkę, bo inaczej nie wyszłabym z domu :-)

Dlatego właśnie ja nie mówię do małego nu nu gdy mu czegos nei wolno :-D Bo i tak obkręcałby to w zabawę :sorry2:

Gratulacje za wszystkie wyczyny :tak::-) Ależ te nasze dizeciaki już zdolniachy :-)

Mój Pietrulek juz coraz ładniej radzi sobie z chodzeniem :tak: np jedna ręka tylko się trzyma i idzie wzdłuż łózka lub mebla :-) I od niedawna już zaczął przekładać rączke z jednego mebla na drugi, np przeciwległy by móc brnąć dalej :-D Czasem zdaża mu sie całkowicie puścić przez to i wtedy najczęściej jest bach ale czasem sie udaje wiec wyczynem ostatnich dni: sekundowe stanie bez trzymanki :-D:-)

ja tez cie bardzo ciesze, ze wszystkie dzieci ciągle czyms nowym zaskakuja, bo to znaczy, ze pięknie rosną i sie rozwijają.

Moje dziecko dzisiaj szło sobie do wieży i jak zaczęło przyierzać się do przyciskania, zawołalam go i powiedziałam, ze nie wolno, odwrócił sie i przyszedł do mnie. Potem jeszcze raz tak samo postąpił, jak mu nie pozwoliłam wspinać się pod ławą, bo się uderzy. Byłam w szoku, ze tak mnie posłuchał.
A na ostatnie 4 nocnikowania w ciągu ostatnich 3 dni zrobił 3 kupki i raz siku. Dwa dni były bez kupki z pieluszce! To był nocnikowy come back po ponad tygodniu przerwy, bo nie chciał siadać. Wcześniej też siadał sporadycznie.
No i bedąc w odwiedzinach u babci oczywiście wzorcowo robił cześć i papa, żeby go babcia i ciocia chwaliły :-)

No, strasznie mądre!!!:tak: Mój, jak mówię nie wolno, to się śmieje i łapie mnie za palec, a na nocnik się zbuntowałam, bo moja mama usiłowała mnie namawiać, że jak mały skończy pół roku, to mam go uczyć, a ona całe życie tak wszystko na wyrost we mnie wmuszałą i ja mam teraz syndrom perfekcjonisty, jak czegoś nie mogę zrobić najlepiej, to wogóle nie robię i boję się, żeby tego samego mojemu dziecku nie zrobić :confused:

reklama
karola pewnie, ze nie zmuszaj jak ci nie pasuje tak. najlepszy wiek to miedzy 1,5-2 latka, ale niektorzy sadzaja od 6 miesiaca, jak tlyko dziecko siedzi juz ładnie samo, bo przyzwyczajaja do nocniczka. my mamy nocnik, a korzystalismy z niegoi 2 razy:-D

Do góry