reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Potwierdzam z tym odkurzaczem bo wypróbowałam i suszarka do włosów pomogła i robot kuchenny ( od niego się zaczęło) Chciałam zrobić mężowi tort na urodziny tylko coś mi mały płakał w końcu zrobiło sie już popołudnie więc musiałam się zabrać za robienie masy. Małego zryczanego położyłam do wózka włączyłam robot i wreszcie usnął a ja spokojnie dokończyłam dzieło:-D

reklama
A nam mały każe jeździć na czerwonym świetle. Jak jedzie samochodem i nie śpi, to strasznie protestuje jak samochód stoi. I jak tu jeździć w korkach? Dobrze, że wakacje się zaczęły, to ruch jest mniejszy :-)

Mój synek bardzo lubi zajmować się w nocy cycem, czasem robi to przez 1,5 godz!

Mój też samochodowy bobas, tylko ja miewam w samochodzie stereo - z jednej strony Jasiek z drugiej Opis a po środku mąż zatyka uszy. Obaj - i nasz syn i nasz pies - niecierpią korków a czerwone światło traktują pogardliwym marudzenieum :-p.

Wracając do karuzelek, też mam fishera, nawet dziś Jasia zafascynowały misiomotylki. A jak mu śpiewałam do muzyczki o świnkach to był zachwycony, zwłaszcza jak pokazywałam który miś to mama, który tata, a który on... Jedyna wada to żarcie potworne bateri przez to urządzenie. A karuzelka to prezent od chrzestnego, któremu zagroziłam, że jakby co, to on zamieszka pod łóżeczkiem i będzie ją ciegle nakręcał. Wolał kupić automat :-p.

Kluliczku jak znacie się na elektryce to zmieńcie sobie karuzelke z baterii na prąd. na pewno da radę, bo mojej znajomej mąż przerobil jak zobaczyli w jakim tempie trzeba wymieniac baterie :-)

o tak samochodowe dzieci to zagrożenie. jak wychodziliśmy z kacprem ze szpitala to na finiszu drogi zatrzymalismy się pod apteką, bo kapcerek ładnie spal. a tu nagle jaki ryk i wrzask. więc szybko do domu i w biegu rozbieranie i cyca podawanie. :tak::-D

Straszna historia, nie wyobrażam sobie tego bujania stojącego samochodu, a policja jak zawsze najważniejsza w nosie ma małe dziecko. Mam nadzieję, że mój mały do postojów też się przyzwyczai.
Dziewczyny mobilne, czy wasze maleństwa cały czas jeżdżą w fotelikach z włożoną wkładką dla noworodków? Bo mój niedługo nie będzie się w niej mieścić, musiałam podnieść pasy do góry, żeby się zmieścił.

Ja marze o takim osiagnieciu jakie ma Aletka (ale nie to rosniecie :-)) - marze o tym, zeby Jasio sam potrafil zasnac - nie na moich rekach czy polozony na moim brzuchu, tylko sam w lozeczku...:eek:

Ja czasami stoję nad łóżeczkiem Zuziny i wiem, że w tej chwili to ona już strasznie marudzi i postęka płaczliwie 5 min i nagle śpi jak postrzelona piorunem:-D:tak: no ale innym razem jak odłożę ją do łóżka, bo np. akurat ją tuliłam i takie tam czułości stosowałam, to oczy dostaje jak radary i wtedy to się drze:szok::szok::angry::angry::angry::-D
ale mysz nie martw się - twój synuś nade wszystko ceni ciepło twoich ramion i rąk, a chwila, kiedy sam zaśnie nadejdzie wkrótce, zobaczysz:tak:

reklama
Do góry