reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

Mój synek dzisiaj z włączoną karuzelą z pozytywką poleżał aż 45 min! :szok: Musiałam mu tylko co jakiś czas ją nakręcać, bo wołał mnie jak mu przestawała grać. I bardziej go interesuje muzyka niż zabawki tam wiszące.

reklama
Aletka - faktycznie wygoda :-D Bo ja wlasnie wczoraj powiedzialam mezowi ze szkoda ze nie ma karuzeli polgodzinnej :-D Bo tak to co 3 minuty musze chodzic i nakrecac... :dry:

Ja też troszkę żałuję, że nie wydałam więcej kasy i nie kupiłam karuzeli na pilota tylko nakręcaną. Teraz zanim go przewinę i przebiorę to muszę 3 razy nakręcać, bo jak przestaje się kręcić to jest awantura :wściekła/y: I Piotrek próbuje leżąc na przewijaku łapać zabawki - jaki jest zdziwiony jak mu się udaje :-D
Wczoraj wyjęliśmy mu matę ale jest jeszcze za malutki. Nie sięga jeszcze do zabawek, więc wyglądało to tak, że jak mu machałam pałąkiem to patrzył na zabawki a jak przestawałam to marudził z nudów.
Piotrek przed chwilą próbował wydoić mojego męża leżąc na jego torsie. Zaślinił go niemiłosiernie i po paru minutach zrobił straszną awanturę, bo nie mógł cyca znaleźć :-D:happy2:
Dziewczyny powiedzcie mi czy herbatki hippa można dziecku dawać tylko 100 ml. dziennie czy tyle ile sobie życzy?

gosia ja dowiedziałam się z tvn style:tak:, ze dzieci karmione piersią jak juz ktoś dopaja to jedynie 100ml dziennie podawac. nic więcej. i jeszcze ktoś mi to mówił, może moja położna.

co do tej karuzeli fishera to jest przepiękna. tez na nia polowałam na allegro, ale wszysktie aukcje przegrałam. walczyłam czy kupic czy nie i wreszcie poszłam do smyka a tam ona za 199zł i juz bym ją kupiła, bo był to dzień dziecka, ale włąsnie mąż mi przemowil do razsądku, ze to tlyko na chwilę taka karuzelka. i kupiliśmy canpola. kacper interesuje sie nia jakies 5 minut,połapie misie, pogada do nich i woła mnie. wtedy go w nosidło i ze mną do kuchni gotuje obiadek i potem jesczze z nami go je;-). a teraz troche załuję, ze jej nie kupiliśmy, bo w nowym mieszkanku kacper bedzie miał swój pokoik i ten projektor by się przydał, zwłaszcza, ze można przerobic na prąd karuzelke i piękna lampka gotowa. no, ale teraz juz nie bede specjalnie kupowała.

my dostaliśmy tez canpola i wszystko byłoby ok gdyby nie to ciągłe nakręcanie :no: 100 razy zanim mały się nią znudzi - a jakiś czas temu widziałam na allegro za 120 złoty fischer prica na pilota i z projektorem - szkoda bo canpola pewnie z 70 zloty to juz lepiej było dołozyć - no ale cóż prezent to prezent :tak:

Gosia nasz maluch pije duzo wiecej herbatki czasami 3-4 buteleczki po 100ml i nie ma to wpływu na jedzenie z cyca tu swoje musi i tak dostac bo inaczej sie złości ;)

Moja Zuzia uspokoiła się dzisiaj jak zrobiłam głośniej muzyke w tv ( leciała akurat nowa piosenka Gwen Stefani:-D:-)):sorry2:

Ja też zauwazyłam że mój mały jak budzi się w nocy to nie płacze tylko sam zajmuje sie sobą. a w dzień każda pobudka to od razu płacz

reklama
ale włączenie odkurzacza (obojętnie czy w nocy czy w dzień)
uspokaja każdego malucha z każdego płaczu,
mój jak nie płacze a zaczne odkurzać i potem wyłączam go
to się zaczyna głośna demonstracja niezadowolenia...
ale to sposób sprawdzony już przez wiele osób... włączasz hałas - małuch śpi..........:-D

Do góry