reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

ale wasze dzieci to zdolniachy;) moj synus posadzony siedzi jak ma czym raczki zajac :) jak mama nie poda zabawki to sie przewraca na bok :) uwielbia lezec na brzuszku przewraca sie na plecki obraca sie wokol wlasnej osi wiec co rusz to znajduje go w innym miejscu :) ostatnio polozylam go na kocyk w jednym koncu pokoju nastepnie usiadalm za stołem i aptrzylam na tv za chfile czuje cos mi ciamka papucki ;) a to nie kto inny jak moj Kacpulek :)pozatym umie juz sie dzwignac do pozycji na czworaka i buja sie do przodu i do tyłu jakby chciał sie rozbujac i poleciec do przodu :)gada sobie po swojemu ale nie potrafi zrobic papa ani zadnych takich rzeczy .. wydaje sie jakis taki niekumaty jakby nie rozumial co ja od niego chce :) moze dlatego ze własciwie teraz powinien miec miesiac mniej bo jest dzieciaczkiem z 35 tc :) poczekam sobie spokojnie :)

reklama
w ciagu ostatniego miesiąca mój synuś nadgonił umiejętności pozostałych Majątek:
siedzenie - siedzi sam, z pozycji siedzącej potrafi przejść do raczująco-pełzającej i przemieścić się, gdzie chce, posadzony na nocniku przechyla się do przodu, wyciaga łapki, przerzuca ciężar na rąsie i złazi z nocnika,
pełza, obraca się wokół własnej osi, jak mu sie chce to raczkuje, ale za bardzo mu sie nie chce - chyba ze na talerzu przed nim postawimy jedzonko albo pilot do telewizora
od tygodnia potrafi sie porozumiewac za pomoca "slow"- mowi kikiki albo kkkk jak jest zadowolony i to co robi mu sie podoba, a bbbbwwww jak jest niezadowolony
stał mocno na nogach podtrzymywany pod paszki jeszcze przed 6 m-cem i potrafil kilka "kroczkow" zrobic, ale teraz juz ladnie chodzi, trzymany pod paszki albo juz nawet za łapki
przed miesiacem nauczyl sie wstawac na ogrodku zabaw 5 w 1 - siedzi na mini laweczce, lapie sie za gorna krawedz stolika ustawionego w pionie i wstaje, teraz juz nawet siedziec nie chce - tylko wstaje od razu jak sie go posadzi
no i najwazniejsze - od kilku dni potrafi w lozeczku z pozycji siedzacej wstac, podciagając się za szczebelki i od 2 dni przejsc kilka kroczkow z dlugiego boku lozeczka na krotki
długo zostawał w tyle z umiejetnosciami, ale w ciagu ostatniego miesiaca poszedl lawinowo - tak więc nie ma się co martwić - w końcu wszystkie Majątka bez wyjątku posiądą potrzbne umiejętności

witam dziewczyny
Szalenie spodobal mi sie pomysl z basenem. A traf chcial, ze akurat dzisiaj rozwazalismy z M basen :)
U nas furrore robia wszelkie worki, torebki foliowe z wrzucona zabawka do srodka. Uszka torebki oczywiscie za zawiazane, zeby maluch sobie torby na glowe nie zalozyl. Zabawa na nawet pol godziny :)

nie raczkujemy,ale pelzamy. nauczylam majke myc raczki w umywalce;-)sadzam ja na kolanach puszczam wode i ona sobie wklada i oplukuje(nazywam to gornolotnie myciem_) bez narudzenia tez wtedy moge jej myc paszcze;-)

Gratulacje dla synka joanki ze przescignoł niektóre majoweczki
nato - usciskaj kruszynke-czyscioszka
evvula -gratulacje dla małego głodomorka
kasro - alez ta Twoja pociecha sie rozbrykała

Przeboj mojej Majki dla wszystkich majątek;-)

Pszczka Maja - Co si stao z Pszczk Maj - Onet.pl Teledyski

P1000346.jpg

nato to ulubiony kawałek Oli i Maksa:tak:
no brawa dla Majeczki, dba o higiene od małego;-)

joanka u nas też tak poszło szybko u Kamilki a do niedawna nawet sie na brzuszek nie chciała obracać, teraz by juz najchętniej chodziła:-)

reklama
... od tygodnia potrafi sie porozumiewac za pomoca "slow"- mowi kikiki albo kkkk jak jest zadowolony i to co robi mu sie podoba, a bbbbwwww jak jest niezadowolony
przed miesiacem nauczyl sie wstawac na ogrodku zabaw 5 w 1 - siedzi na mini laweczce, lapie sie za gorna krawedz stolika ustawionego w pionie i wstaje, teraz juz nawet siedziec nie chce - tylko wstaje od razu jak sie go posadzi
Gratulacje dla synka i dla wszystkich zdolnych dzieciaczków wiercipięt i gaduł.
Mój mówi bwww dla zabawy, najczęściej jak go wożę samochodzikiem po mieszkaniu, niezły ma przy tym ubaw i oczywiście obślinioną brodę.
Joanko a synuś mieści się po wstaniu z ławeczki w ogródku muzycznym? Bo mój przy takich próbach lądował pod ogródkiem :-) aż w końcu postawiłam mu blacik bardziej pionowo i teraz jest przeszczęśliwy, niestety stanie i chodzenie to jego nowa pasja, już nie chce siedzieć i pełzać :-(.
A co do mycia buzi po jedzeniu, to tata wymyślił taki rytuał, ze idą do łazienki i myją buzię oglądając się przy tym w lustrze, wcześniej było grymaszenie, a teraz przyjemność i dobra zabawa.

Do góry