reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze super mądre dzieci - chwalimy się osiągnięciami!

powiedzialam mezowi o osiagnieciach Waszych dzieci i powiedzial mi "Napisz ze nasz Jancio trzyma sobie sam wielka butelke jedna reka i tak potrafi wypic jej zawartosc do ostatniej kropli"... No to pisze :-D

No i niezmiennie ladnie sika do nocnika co sprawia nam wielka radosc :-)

reklama
Aletko Ty kochana w ramach dobrych, silnych genów;-) powinnaś mieć ok 12 dzieci to oczywiście dla dobra gatunku. A państwo powinno ci grube pieniądze płacić.
A wogóle to za nową rehabilitantkę zatrudnię Twojego syna on najszybciej chyba nauczy mojego chodzić.;-)

Myszko mąż ma rację to są ogromne osiągniecia no i te sikanie brawo.

Moje dziecko utrzymuje się na wyprostowanych łokciach w pozycji na brzuszku, coś takiego jak ma Felidae na zdjęciu swojego synka. No i rozłożyłam mu dywan taki 2/3m do zabawy, poszłam na 2 minutki herbatę zaparzyć wracam a on na zimnych okropnie niebezpiecznych dla głowy płytkach, nawiał z dywanu zataczając koła i rózne przewroty.:-D

Gratulujemy wszystkim dzieciaczkom nowych osiągnieć. U nas słabiutko. Tylko "baba" w kółko gada. I dziś jak był głodny czekał jak mu zrobię kaszkę to wołał "am am" Ale mi sie śmiać chciało z mojego głodomora.

zuzia nie pełza, tylko non stop obraca się z plecków na brzuszek i na odwrót i tak kręci się wokół własnej osi, aż w końcu udaje się jej zmieniać miejsce, w którym się znajduje

stoi na nóżkach, jak ją trzymamy pod pachami albo jest o nas oparta, a dzisiaj zrobiła takie niby dwa kroczki ( oczywiście jak ją trzymaliśmy)

gada już jak najęta mama tada baba jega jaga i jakieś tam inne swoje farmazony, bo generalnie 95% dnia gada sobie gaduła moja !

jak je to otwiera dziubek i mówi " am!!!"

herbatkę lubi pić sama, tzn. łapie butlę, tylko musi być herbatki maks.120 ml- i ciągnie do ostatniej kropelki ( jak Myszowy Jasio)

ściąga sobie skarpetki ze stópek, tak chwyta za stopki, tak łapie skarpetę,aż ją ściągnie ( oczywiście może to robić niecelowo ale robi;-)

a tak poza tym w nosie ma narazie sikanie w nocnik, siadanie w 100% i samowolne stanie .... to przed nami!
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
wszystkim majowym bejbiczkom gratulujemy nowych osiągnięć!

Gratulacje i usciski dla gadułki Zuzi :)

WOjtek nauczył sie sam przypełzac jak widzi ze jest jego jedzonko na stole, pełza za mna po calym domu na jedno pełzniecie mnie nie zostawia, asystuje przy odkurzaniu :0 trzyma odkurzacz :).
dzis była u mnie kumpela , rozmawiamy a Wojteszek sie na nia patrzy i zaczyna aaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa i to głosno ona mu cos mówi a on jej odpowiada. A wieczorem lezał na moim brzuszku i tez tak ze mne gadał - raczej piszczał i upajał sie swoim głosem :)

gratulacje dla dzieci :-0 Zuzia to rozmowna jak prawdziwa kobieta :-D Jasio z mowieniem nie jest az taki rozwiniety; chociaz dzisiaj przez caly dzien mowil "bu" i "bubu" :-D
Mleko sniadaniowe i kolacyjne tez zjadl sam - wyrwal mi butelke i trzymal ja idealnie rowno - a miala smoczek trojprzeplywowy a on nie przekrecil ani o centymetr :-D

reklama
Do góry