Aga nie przesadzaj, 174 cm to nie jest jeszcze powód do bycia "dużą babą", ja tez nie należe do najmniejszych a nawet bym powiedziała,że do tych hmmmm masywniejszych Jednak masz pełne usprawiedliwienie mówiąc,że Ci ciężko bo widze,że brzusio całkiem spore
reklama
SylwiaZ pisze:Wczoraj położona postraszyła mnie, że za mało przytyłam i powinnam więcej jeść. Co o tym myślicie? Maleństwo wagę ma prawidłową
co znaczy zamalo przytylas??? ile? do jakiego wzrostu... itd jest duzo czynnikow np jaka waga byla przed ciaza i czy to bylo zaduzo czy zamalo?
ja zajadam wszytsko pokolei od miesa po soczki i warzywa non stop cos jem,,, rosnie mnie brzusiu a ja w ciagu 2 tygidni nie przytylam,,,
zobaczymy co powie moj lek 24 ale narazie mowi ze jest oki w sumie zaczynalam ciaze wazac 61-62kg pozniej schudlam do 57 (czyli roznica to jest moje zbedne kg) a teraz wazymy 63,5 - 64..
a noco spozyjemy zobaczymy zebra wychodza na plecach a maly bije pod zebrami moze nie jest az tak zle?
L
lwica
Gość
Najwazniejsze zeby odzywiac sie sensownie,z duza iloscia witaminek bo to przeciez wazne..Najlepiej przygladnac sie temu co jemy,glodzic sie nie mozna ale obzerac tez nie tylko po to zeby zwiekszyc wage.
Izabelka
Oski i Wercia
Mam w brzuszku teraz 95 ostatnio rośnie z dnia na dzień przytylam w czasie ciąży 12 kg, najwięcej ostatnio, ale przestałam się zajadać słodyczami, bo nie chcę mieć zbędnych kg!
Ja dzisiaj np zjadłam na śniadanie 2 kanapki, potem kawusia, 2 mandarynki, płatki kukurydziane+musli i teraz jestem głodna jak wilk! Na obiad zupa, więc za jakąś godzinkę robię ryżyk z jajkiem. I pewnie już kolacji nie zjem, ale będę zagryzała jabłkami i mandarynkami. Znając życie dokończę te pirniczki, które zostały z wczoraj ;D
Dziękuję za komplementy
Czytałam, że jajbezpieczniej jest przytyć do 14 kg, ale i tak uważam, że to sprawa indywidualna.
I też uważam, że jedzenie dodatkowo, aby waga byla wg tablic jest bez sensu. Organizm sam wie czego i ile brakuje!
pozdrowionka
Ja dzisiaj np zjadłam na śniadanie 2 kanapki, potem kawusia, 2 mandarynki, płatki kukurydziane+musli i teraz jestem głodna jak wilk! Na obiad zupa, więc za jakąś godzinkę robię ryżyk z jajkiem. I pewnie już kolacji nie zjem, ale będę zagryzała jabłkami i mandarynkami. Znając życie dokończę te pirniczki, które zostały z wczoraj ;D
Dziękuję za komplementy
Czytałam, że jajbezpieczniej jest przytyć do 14 kg, ale i tak uważam, że to sprawa indywidualna.
I też uważam, że jedzenie dodatkowo, aby waga byla wg tablic jest bez sensu. Organizm sam wie czego i ile brakuje!
pozdrowionka
ja w ostatnim czasie tez nie przytyłam choc słysze jak brzuch rośnie.
Moja koleżanka-zawsze szczupła, przytyła 26 kg, juz urodziła prawie 5kg dziecko.Zdrowe i ona tez ok.Nie ma reguły.Moja Mama prawie 30kg i zajadała się pączkami...a ja zdrowa jestem
Nie przejmujcie się dziewczyny.Mój lekarz raz mówi,że za duz przytyłam a raz ,że mogłabym więcej a innym razem znów,że mniej.Gdybym miała Go słuchac to chyba przestałąbym jeśc w ogóle ze stresu.
Pozdrawiam ja i mój rozrabiający synuś
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Moja koleżanka-zawsze szczupła, przytyła 26 kg, juz urodziła prawie 5kg dziecko.Zdrowe i ona tez ok.Nie ma reguły.Moja Mama prawie 30kg i zajadała się pączkami...a ja zdrowa jestem
Nie przejmujcie się dziewczyny.Mój lekarz raz mówi,że za duz przytyłam a raz ,że mogłabym więcej a innym razem znów,że mniej.Gdybym miała Go słuchac to chyba przestałąbym jeśc w ogóle ze stresu.
Pozdrawiam ja i mój rozrabiający synuś
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Izabelko!
Śliczny brzusio!
Myślę ,że to ile każda z nas tyje w ciąży to bardzo indywidualna sprawa. Każda z nas ma inną budowę , przemianę materii. Oczywiście nie bez znaczenia jest też sposób odżywiania. Najważniejsze żeby dbac o to aby naszym maluchom nie brakowało wszelkich ważnych skałdników odżywczych , witamin, białka itp. , a to ile i jak często jemy jest sprawą drugorzędną.
Śliczny brzusio!
Myślę ,że to ile każda z nas tyje w ciąży to bardzo indywidualna sprawa. Każda z nas ma inną budowę , przemianę materii. Oczywiście nie bez znaczenia jest też sposób odżywiania. Najważniejsze żeby dbac o to aby naszym maluchom nie brakowało wszelkich ważnych skałdników odżywczych , witamin, białka itp. , a to ile i jak często jemy jest sprawą drugorzędną.
Kasia178
Fanka BB :)
hej, ja przytyłam niecałe 5 kg ale przy moich chronicznych wymiotach to nic dziwnego, zresztą przed ważylam za dużo więc jakoś to się równoważy. Najważniekjsze, że dziecko duże i zdrowe, rozwija się prawidłowo, w pasie mam 95 jak Izabelka
L
lwica
Gość
U mnie w pasie,a raczej w brzuszku bo pasa juz nie widac 96 cm,a przytylam ok.8 kg.
reklama
Podziel się: