reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze skarby na zdjęciach usg

Witam ślicznie :)
Wczoraj byliśmy na USG, ale fajowo ;D no i wklejam naszą Cudną Kropeczkę, której już bije serduszko ;D
Było wesoło bo wychodzą aż trzy terminy porodu, według USG jeden wychodzi na 10 sierpnia, drugi 31 lipiec po czym "maszyna" sobie wypośrodkowała i wyszło 5 sierpnia ;) (lekarz uspokoił mnie mówiąc że podobno termin na początku może sie wahać). No i mam jeszcze termin od lekarza na 26 lipca(tego się trzymam) ... zapowiada się ciekawie ::) czy tylko ja mam takie przeboje? :o ale się rozpisałam już zmykam :) śliczne te wasze fasolki ;D pozdrawiam buziaczki :-*
kropeczka5fz.jpg

klopka7by.jpg

kopka1qb.jpg

reklama
corsini tez tak mialam przy pierwszej coreczce lekarz z jednego usg obliczyl mi az trzy terminy:))smialam sie i mowilam ze moze bede w odstepie czasowym rodzic pokoleji:))bo z kazdej czesci mierzonej wychodzil inny termin :D zreszta ja juz dwa razy sie przekonalam ze to co lekarz odczytuje z usg niewiele sie sprawdzilo przynajmniej w moim przypadku,przy pierwszej ciazy powiedziano ze chlopczk bedzie,jest dziewczynka :D przy drugiej tez ze chlopczyk bedzie i ze malenka dzidzia sie urodzi ze nie przekroczy nawet 2500kg,urodzila sie tez dziewczynka i wazyla 3410 :D wiec albo mialam pecha i trafialam na takich lekarzy albo mi male psikusy robily juz w brzuszku :D i paluszek trzymaly w miejscu gdzie lekarz niby zobaczyl ze to chlopczyk :D(ale ja i tak czulam ze to beda dziewczynki,a teraz sama niewiem, ale tez jakos czuje ze to chyba dziewczynka)pozdrawiamy ;)

dzien dobry:)
z tym skanem to jest problem, bo nikt mieszkajacy w poblizu nie ma. kiedys miala moja przyjaciolka, no, ale kot skaner zrzucil i tyle go widzieli. wiec jak narazie nie mam mozliwosci umieszczenia zdjecia:(
a Wasze maluszki sliczne:)juz niedlugo coraz wiecej bedzie widac!

alys uspokoiłaś mnie dziękuje ;D u mnie z płcią się wczesniej nie pomylił i z Niunią i z Małym trafił w dziesiatkę :) ale i zawsze się wszystko przepisowo zgadzało...stąd moje zaskoczenie :) jeszcze raz dziękuję buzialki  :)  ( heh...nawet mam zdjęcia z usg...i pomyslec że to było 8 lat temu...jak ten czas leci :) )

Witaj Corsini fajnie to wyglada ktory to miesiac 1?ja mam termin na 19.08 wiec naleze do sierpniowych brzuchatek :laugh:w styczniu zobacze wreszcie na usg moje malenstwo bo teraz widzialam tylko pecherzyk pozdrawiam ;)

Pati przede wszystkim GRATULUJE!!! u mnie za tydzień skończy się drugi miesiąc  :) ale patrząc na usg...to kto wie czy się na sierpień nie załąpię  ::) czas pokaże  :) koło 21 stycznia mam iść na kolejne usg,czyli koło 12 tygodnia( już nie mogę się doczekać)  ;D Pati myślę że jak idziesz w styczniu to już będziesz miała Cudny widok  :) buziaczki  :)

Corsini mi tez lekarz mowi co wizyta co innego... jak byłam u lekarza drugi raz za nim zmieniłam to powiedzial ze sie urodzi 15 lipca... ::) ::) jak zmieniłam lekarza to na poczatku powiedzial ze 30 czerwca... nie wytrzymalam powiedzialam mu ze do zaplodniania doszlo ..podalam date... nio to mi ustawił na 6 lipca..
nio to zobaczyny co teraz powie... ::) ::)
buzka

w środę idę na pierwsze usg i juz się nie moge doczekać  ;D  ;D  ;D
na pewno się Wam pochwalę jak było ;D  ;D  ;D

a tak w ogóle to ile usg zazwyczaj robi się w ciąży? coś mi się kołacze po głowie, że 3 razy, ale to jakoś tak chyba mało..  :(

reklama
z tego co mi wiadomo to jesli wszystko jest w porzadku to 3 razy. ale u mojego gina robia praktycznie na kazdej wizycie, wiec czesciej wyjdzie.

Do góry