reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

fiolka29 współczuję Ci kochana, wiem co to znaczy, moj mały tez zakatarzony i marudziasty, nocki rowniez z lekka przerąbane, dzis juz ciut lepiej, no ale trwa juz to tydzień czasu i chyba faktycznie od ząbków, bo gorączki ani kaszelku nie ma, a dziąsełka opuchniete i śliniak z niego okropny :tak:
Zaraz jedziemy na szczepienia, jestem ciekawa czy wogole do nich dojdzie, bo wiadomo szczepi się zdrowe dzieci,a Kuba jest zasmarkany potwornie, ale niech lekarka sama oceni czy się kwalifikuje czy tez nie.Juz się boję tej histerii w gabinecie, młody juz skumał miejsce i pewnie będą z nim przeboje ehhh...trzymajcie kciuki ;-)
Katrins 16 zęboli??? :szok::szok::szok: to Ty się kochana nie dziw, ze jeszcze chłopak nie chodzi, coś kosztem czegoś ;-) a tak powaznie, to nawet lepiej, ze z chodzeniem czeka, przeciez taka "produkcja" zębów jest dla organizmu i tak baaaaardzo wyczerpująca :tak: my mamy dopiero 8 ząbkow no i idą te koszmarne czwórki, ale "idą sobie tak leniwie" od dosc dawna i jeszcze się nie wybiły.

reklama
Katrins tez jestem w szoku, 16 zebow? A moze cos zle policzylas :-D Szymon ma na razie ze tak powiem 6 i pol ( bo przebila juz sie troche jedna czorka).
Widze ze katar od zebow stal sie plaga, nasz od ok 17 wrzesnia chodzi zakatarzony, a dzisla ma jak banie, i nic nie chce ruszyc.

fiolka trzymaj sie kochana moge sie tylko domyslac jak ci cieżko:-(

katrins co za uzebienie hehe pełny arsenał:-DTo pewnie z gryzieniem nie ma problemu:tak:

A Piotrek ma dzisiaj jakis senny dzien juz druga drzemka a zazwyczaj ma jedna i to godzinna wiec korzystam :-p

Katrins - Krzysiulek bije rekordy :-) a u nas za to odwrotna sytuacja. Ola nadal jest szczęśliwą posiadaczka tylko 4 ząbeczków, ale mam nadzieje ze lada dzień w końcu pokaże się lewa górna dwójeczka bo już ją wiadać pod dziąsełkiem.:-D
Zdrówka dla wszystkich maluchów. U nas odpukac od czasu tej wizyty w szpitalu (lipiec) chorubska nas omijają. Nieraz w nocy pokasluje z niewiadomych powodów i juz myśle o najgorszym ale rano kaszel zanika. Dziwne ...:baffled:

hej, hej :-) w temacie uzebioenia, to brakuje nam tylko trojek , a piatki sa takie malusie :tak: ale juz na wierzchu. u nas to rodzinne!ale za to musimy juz o nie dbac, szczotke i paste kupilam duzo wczesniej, ale dopiero od poniedzialku zaczelismy tak powaznie szczotkowac, bo od buraczkow zaczely robic sie zolte. na szczescie Krzysiu to mala papuga wiec podpatrzyl wujka, jak ten myje zeby i dzis nawet sprawnie mu szlo to mycie, a juz smiechu bylo jak zaczal spiewac w czasie mycia:sorry2: tak jak wujek:tak:

Katrins fajnie to mycie zębów musiało wyglądać :-)
fiolka 3maj się kochana!!

Kupiłam ostatnio nakładkę na ubikację taką dla dzieci (dopiero w domu po dopasowaniu do WC wydała mi się beznadziejna) ale dziś Kuba zrobił na niej kupę i siku i nic nie wyleciało poza ubikację...może nie jest taka zła? Chciałam zapytać czy ktoś jeszcze z takiego urządzenia korzysta? I jakie są Wasze odczucia? Pewnie to zależy od firmy... ja wzięłam pierwszą lepszą....

Fiolka, współczuję, ale uwierz, wiem co to znaczy, choć mój się budzi nie przez zęby. ale też chodzę do pracy i chciałabym być wyspana. Biedna mała, oby jej te ząbki szybko wyszły.
Natalia, no chyba faktycznie senny ten dzień, bo u nas Bartek jak padł ok.17.30 to się przebudził no może na niepełną godzinę, w której to tylko przebrałam go w piżamkę i dałam mleko i śpi dalej. Ale co tam, w nocy sobie pewnie odbije i znów będzie wstawał:baffled:
Edyta, jak kaszle w nocy mała, to może za suche powietrze w mieszkaniu?

reklama
Natalia-Pozwoliłam sobie zciągnąć suwaczek ząbkowy.

Ala też dzisiaj przeszła samą siebie miała jedną drzemkę ale za to 4 godziny.

Ostatnia edycja:
Do góry