reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kira-Super że z Adasiem się wyjaśniło.

Nata-A nie możesz sobie sprawić niani elektronicznej i zostawić Kubusia na górze a na dole robić?
Ja czasami zostawiam Alę samą i idę do mamy to w tym samym domu tylko osobne mieszkanie.

reklama
Nata - pomysł anety chyba jest OK, mogło by Ci byc łatwiej wszystko zrobić i nie musiałabyś sie denerwować.
Kira - super wiadomość!!:-D:tak:
aneta - dobrze, że wspomnialaś o bioderkach, bo zapomniałam zadzwonić. dzięki

Nata - rozwiazanie z niania wydaje sie ok, o ile Kubus nie wstaje bezszelestnie, moja Zuzia tak robi i czesto jak tylko sie obudzi to spaceruje sobie po domu w najlepsze:-D

A dzisiaj mi takiego stracha napedzila, poszlam na chwile do lazienki, szukam jej szukam, nigdzie jej nie ma, patrze a ta stoi na balkonie w samych bodach:szok: ZADOWOLONA!!! i jeszcze jaka awanture zrobila jak ja stamtąd zabrałam:no::wściekła/y:

Wszystkim dzieciaczkom duzo zdrowka
U nas katar znowu dopadl ale byl leciutki i tylko 2 dni wiec nie jest zle, zabki tez ida czwórki wiec nocki z pobudkami

A co do sprzątania to dokladnie tak jak u Kiry, co poukladam to jest wieksza zabawa rozwalania, podlogi tez musze myc codzien bo Zuzia tez romasla wszystko wszedzie a odkurzac tez pomaga, jak zobaczy ze wyciagam kabel to biegnie do gniazdka a potem jezdzi ze mna, albo ucieka albo wlącza i wylącza, zależnie od nastroju:-D

Dziewczyny myslelismy o elektronicznej niani, ale to jednak drugie piętro, a znajac mnie i tak bym tam co chwilkę zagladala, musze nad tym pomyslec, w koncu nie jest juz taki malusi...zobaczymy troche się boję takich sprzetów i nie do konca im ufam;-)

NataK ja też mam elektroniczną nianie, sprawdza się super, jestem bardzo zadowolona, polecam!!!!
Kira dobrze że wszystko się wyjaśniło.

Mój Bartuś boi się odkurzacza jak ognia. generalnie jak odkurzam to mąż musi go brać do drugiego pokoju, zamykamy drzwi, a on i tak piszczy:-(
Dziś mały śpi od 18!! No ale wstał rano o 5.30 i spał raz w dzień przez 1,5 h:tak:

kama - to Ola jest przeciwienstwem Bartusia, ona z kolei uwielbia odkurzacz, siada na nim i jezdzi a jak jej się podoba jak jej dmucha ciepłe powietrze hehe Zresztą ta łobuziara niczego się nie boi jak ona potrafi zamknac sie w ciemnej łazience gdzie nie mam okna:szok:

Edyta - Ola mnie zadziwia. I z chowaniem się jest nie do pobicia, a teraz jeszcze zabawy z odkurzaczem. Wiki kiedyś lubiła, bo ją to ciekawiło, a teraz za długo trwa sprzątanie i ona mocno przeszkadza.

Piotrkowi wyszedł 9 ząbek ale nie spodziewalam sie ze to bedzie piatka gorna jakos tak myslalam ze pkolei poleci hehehe i zauwazylam przypadkiem lezal na plecach i chihral sie bo wiadomo przy normalnym usmiechu to bym zabka tam z tyłu i tak nie dostrzegla a jest całkiem spory juz:tak:

Piotrek spi od 19 w sumie to taka stała pora u nas a wtedy ja siadam do nauki chodziaz po calym dniu z malym na wieczor i tak mi niewiele wchodzi do głowy:sorry2:

I zauwazylam ze Piotrek łapie coraz wiecej słowek np kiedys odkurzacz to bylo wrrr wrrr a teraz wystarczy ze powiem słowo odkurzacz i biegnie do szafy hehe potrafi podac buty, skarpetki wyrzuca papierki i pieluchy do kosza na smieci juz z takim małym człowieczkiem mozna sie dogadac naprawde super:tak:Acha i zauwazylam próby ubierania sie tzn jak dorwie spodenki to szuka dziury i wklada na reke hehe;-):-)
I jakos mniej mleczka pije kiedys byla cala butla nawet 240 ml prze spaniem a teraz tylko troszke:sorry2:

Cos cichutko na forum dziewczyny piszcie duzo zebym miala powod do odrywania sie od nauki:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Antylopka - uwierz ale Ola jest tak żywa ,że naprawdę czasami mam jej dość. Teraz nauczyła się wchodzić i schodzić na tapczan i fotele. Urwanie głowy poprostu.:angry:
Natalia - u nas tez pomału taka samodzielnośc się ukazuje. Ola czasami zalozy sama sobie czapkę. Jak powiem ,że idziemy na spacer przynosi mi kurtkę i buty oczywiście próbuje się ubierac ale jej to nie wychodzi hehe. Z kolei jak idziemy sie myc to szarpie się za rzeczy i chce sie za wszelką cene rozebrać. :-DNajbardziej rozbawiło mnie ostatnio to jak zrobiła kupkę wziela chusteczki i pieluszkę zaczela pokazywac na pupkę pozniej sie podcierała chusteckami a nastepnie próbowala sobie podkładac pampersa śmiesznie to wygladało. Jeszcze troche sama się bedzie przebierać hehe. Chce ją uczyć zalatwiać się na nocnik niestety nocnik słuzy jako jezdzik.:baffled: W ogóle z niej jest mała kobietka lubi się malowac razem ze mną albo z tesciową tzn bierze np pedzel od pudru i pudruje policzki oczywiscie dajemy jej pedzel bez pudru:-).Tesciowa daje jej puste pudelka po kremach to udaje ze sie smaruje po buzi, czesze sie sama grzebyszkiem. Jak widzi ze ja się psikam perfumem ona pokazuje ze mam ją tez psiknac. Oj bedzie z niej artystka.:-D

Powiedzcie mi czy wasze dzieciaki sa tez takie złosliwe. Ola ostatnio uwielbia rbić krzywde jak nie uszczypnie to za włosy ciagnie okropna jest pod tym wzgledem. Najlepiej jak ja udaje ze placze ona mnie wtedy przytula a za chwile cap i juz ciągnie moje wlosy.:angry:Nieraz leżymy sobie z męzem na tapczanie ogladamy tv to ona nie moze przejsc obojetnie koło nas zawsze musi cos nam zrobić.:baffled:

Do góry