reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

witamy :) przyznam sie ze dopiero tutaj trafilysmy :) Julka urodzila sie 28.08.2007 o 21:50 ,mialam cc przec co nie mialam mleka :( ale na butli Julka tez super sie chowa , niechoruje itd, miala 3660 g i 55 cm :) jestesmy z olsztyna :)tak wiec rodzilam w szpitalu wojewodzkim ( do tego 10 krokow od domu ) w tej chwili zjada juz wszystko (a nawet iwecej), wstaje raczkuje i siada dokladnie od swiat wielkanocnych . w wieku szesciu miesiecy wazyla
9200 :)
buciki z zetpola mozna kupic fajne i tanie cos ok 18/20 zl :)

czym ja karmic bo skubancowi mimo ze wczesniej wszystko wciagala jedna dziurka od nosa to teraz zadych zupek itp tylko wszystko w kawalkach (ma 6 zebow), sloiczkow nie rusza. przechodzi mleko i wszystko w kawalkach :)

reklama
Witaj mrowka córcia sliczna i jak ładnie puszcza oczko;-):-)

Tomola Piotrek ma buty po synku kuzynki jeszcze nie kupowałam wiec nie pomoge w temacie...ale juz wyrasta z nich także chetnie poczekam z toba na jakies propozycje od dziewczyn:tak:

Kira Piotrek nie sciaga skarpetek ale za to czapka znika z głowy w mig:dry::baffled:

a my momo lekko zdechlej pogody wyskoczylysmy na chwilke na sacerek :) mala ma lekki katarek i robimy taka jak nam lekarka polecila zeby wychodzic nawet na krociutki spacerek wtedy dziecku lepeij sie oddycha noskiem :) dopuki dziecko nie ma goraczki mozna a nwet trzeba wychodzic na spacerki :)

w domciu mamy na tyle cieplo ze tez latamy bez skarpetek :) pozatym nawet jesli zaloze to i tak po 10 sekundach sciaga :) buciki tez ku[ilam z zapieciami na kostce bo inne sciaga :)
z tego co slyszalam buciki musza miec dosyc sztywny zapietek i podeszwa musia zginac sie w 1/3 :) no i oczywiscie wygodne :) my mamy ten problem ze Julka ma wysokie podbicie i oglnie dluga stope , tak wiec zakupilam jej rozmiar 21 bo w 20 jej sie noga niemiesci :)

natalia : ojj Julka to maly cwaniak rozrabiaka :)

mrozik,tomola-Nie wychodziłam z Alą bo najpierw miała gorączkę a jak jej mineła to mnie rozłożyło i też miałam gorączkę,a dzisiaj była z babcią na krótkim spacerku.Zresztą nawet gdyby tej gorączki nie było to nie wiem czy bym wyszła bo pani doktor powiedziała ża na słońce za bardzo nie można tylko w cieniu,a u nas nad morzem to takie ostre powietrze i w cieniu zimno.
Witaj mrówka śliczną masz córcię widać że niezły z niej gagatek.

tomola-Jeśli chodzi o buty to ja jeszcze nie kupowałam takich do chodzenia bo Ala jeszcze nawet nie wstaje dlatego nie inwesuję w dobre buty,mam pół szafy butów używanych ale nie planuję ich zakładać bo podobno nie dobrze jak dzieci używane noszą bo stópka się kształtuje.Zastanawiałam się nad butami Bartek albo elefanten,ale jeszcze popytam w sklepach.

w temacie butow, to bartek i owszem pewnei dobre ale jak dla mnie to troche za drogie, bo sandalki ok 120zl kosztuja :-( , pytalam znajome mamy i kupuja w ccc z serii GUFO, ponoc sa dobre, ja je ogladalam i mi sie na oko podobaja, a i cena lepsza bo 40zl, poczytalam tez opinie w necie na ich temat i opinei tez maja dobre, zobaczymy chyba sie na nie skusze... no chyba ze ktoras z Was poleci mi cos ciekawszgeo :-)

tomola-Tez słyszałam o GUFO dobre opinie,ale nie napisałam wcześniej bo nazwa mi z głowy wyleciała.

Witaj mrówka :-) zdjęcie z piwkiem bomba!!!
fiolka nie martw się u nas też tylko 2 zęby :-)
Co do butów to też nie pomogę bo Kuba nie chodzi a czytałam że buty kupuje się jak dziecko pewnie kroki stawia a tak ma się uczyć chodzić w skarpetkach antypoślizgowych, ale chętnie posłucham Waszych rad co do firm.
Kuba dziś marudny.... zastanawiam się czy to po kaszce którą rano dałam (była z glutenem, ale tylko pół łyżeczki po raz pierwszy! ) czy to może zęby bo wszystko do buzi wkłada i dziąsełka takie napuchnięte jakby...zobaczymy...
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego weekendu

Podobno w Deichmanie sa dobre buciki i ceny rozne, sa po 40 a sa i za ponad 100. My narazie nie kupujemy, mamy jedne uzywane ale nie byly chodzone tylko do wozeczka zakladane, i wogole w tym roku to nie wiem czy zakupie sandalki, chyba ze mi sie Zuzia rozbiega to wtedy bede musiala, a takto chyba dopiero cos na pozne lato.

Witaj mrowka - coreczka sliczna i rozrabiaka z niej

Ja na nic nie mam czasu bo mala lata i lobuzuje, juz nie placze jak ja zostawiam w pokoju i wychodze tylko sie cieszy ze wkoncu moze zbroic to co chce:-D i nikt jej nie przeszkadza. Pozatym dwa razy juz z lozka nam spadla:-) takze trzeba jej strasznie pilnowac, szczescie ze na puzzle piankowe spadla to nawet nie poczula:-D

A wogole to musze codziennie odkurzac bo mala kazdy okruszek podnosi i do buzi odrazu bierze:-D

ojj z tymoi okruszkami to my cos wiemy o tym :p najmniejszy znajdzie i zje, wogole zjada wszystko co nieucieka :p

a buciki w rayu itp sklepach sa tanszy tylko trzeba wracac uwage na pewne rzeczy :)

reklama
Do góry