reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

czesc Dziewczyny, ja tylko w przelocie chcialam sie pochwalic, ze mamy juz 8 zabkow tzn, 6 juz jest a gorne dwojki juz sie pokazuja. Mlody w koncu wykazuje zainteresowanie czlapaniem i w chodziku zaczyna juz sie przemieszczac, po zaz rtym mowi juz wyraznie do mnie - mama,do bacia baba, czasem aba, niania, probuje tata.
Pozdrawiamy serdewcznie!!!;-)

reklama
Zazdorszczę wam tych spacerków na świerzym powietrzu.My niestety w domku pogoda cudna aż żal.Z Alą na szczęście już lepiej katar przechodzi i kaszel też się kończy.We wtorek chcemy iść na kontrol do lekarza.
Ja też powoli dochodzę do siebie wczoraj miałam przełomowy dzień i myslałam że to już koniec ze mną tak okropnie się czułam.Łamały mnie kości głowa chciała pęknąć na pół,leżałam tylko i nie miałam siły wstać z łóżka.Alunią zajmowała się babcia a potem tata.

aneta duzo zdrowka dla Was;-);-)

Kira na bosaka to dla stópek ponoć najzdrowiej;-)To napisz o ktorej Twoj smok wstał jak poległ dopiero o 21 :tak:

O ja !!! juz 8 ząbków ale o musi wygladac super!!My nadal czekamy na 3 zabka ...Gratulacje dla Krzysia

U nas dzisiaj nie za ciepło oby nie padało:sorry2:

Brawo!8 ząbków,no nieźle:-D
Natalia-wiem ze najzrowiej,a pozatym wszelkiego typu skarpetki i kapcie znikaja ze stóp w ciągu 5 sekund:dry:Adas wstał przed 8,wiec w normie
U nas PIĘKNIE!:tak:wiec jedziemy na działeczke:-)mam nadzieje ze sie pogoda nie zmieni i nie bedziemy musieli wracac:dry:
Miłego weekendu dla wszystkich:tak:
Aneta-to super ze z Alunia lepiej

tak czytam i widze,ze macie po wiecej niż 2 ząbki A my ciągle mamy dwa:( Czy mam się martwi:( ?
Nasza mała jak tylko rano wstanie od razu się smieje i do tego jeszcze tak wymusza z siebei smiech i przy tym nosek marszczy:) Fajnie to wygląda:) Zauważyłam,że puszcza czasami oczko. No wiedzie tak dwa na raz i mocno zaciska:)

fiolka29 nie martw się brakiem ząbków podobno czym później wyjda tym są zdrowsze. Mojej kuzynki córeczka pierwszego miała po roczku:szok: A u nas 2 pierwsze wyszły jak mała miała 3,5 miesiąca później bardzo długo nic i w sumie od kwietnia idą wszystkie naraz po 2 jednocześnie i w ten oto sposób też mamy 8

Katrins,wiki- 8 ząbków to już coś u nas na razie 5.Dzięki dziewczyny zdrówko na pewno się przyda.
Dzwoniłam dzisiaj do pani doktor bo Ala miała brać antybiotyk do poniedziałku ale niestety nie starczy i chyba jutro pójdziemy na kontrol.

Ala odkąd skończyła 9 miesięcy,czyli od 6 dni chodzi spać o 21.00 i wstaje o 7.00.

U nas też 8 ząbków jest - 7 dużych i dwójka prawa górna na "wylocie". Najgorzej że mu chyba kły ida. Tak lekarka powiedziała. To podobno najgorsze zęby. Nie wiem co to będzie skoro przy poprzednich miał 40 stopni :baffled::szok::-(

Aneta - czemu nie wychodzisz z Alą? Lekarz nie pozwolił? Nam nawet kazali chodzić na spacerki jak Filip miał zapalenie oskrzeli (raz w październiku jak miał ledwo 2 miesiace i było zimniej niż teraz) no i ostatnio też - i też było chłodniej. Jedynie przy gorącce powyzej 37,5 nie kazali chodzić :-p
Jak miał 2 miesiące i miał bańki to kazali go kąpać, co mi się w głowie nie mieślciło, bo ja stara juz a jak mam bańki to z łóżka nie wstaję, a co tu dopiero o kąpieli mówić. Ale każdy jeden lekarz tak mówił :sorry2:

Co do spania, to Filip zawsze wstaje przed 6. Nawet kiedyś jak mieliśmy gości to zasnał po 23 i wstał o 5. Taki nieśpioch z niego :sorry2:. no i jak są goście to tak spac nie chce, że az wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali jak tylko do łóżeczka dochodzimy - bo wie że to czas na sen

Gratulujemy wszystkich zabkow:-) 8 to juz dosc duzo, brawo. U nas pokazal sie dzis zabek numer 3. Przez dwa dni sie przebijal i nawet bylo troche krwi, ale Szymcio znosil to dzielnie, bez placzow i goraczki.

Fiolka ja tez slyszalam ze im zeby pozniej wyjda tym pozniej wyleca :-D Tak wiec sie niczym nie martw. Tym bardzije ze akurat na to nei mamy wplywu.

Aneta wlasnei tez sie zdziwilam ze nie wychodzicie. U nas np dzis na dworze o wiele cieplej niz w domu. Najwazniejsze ze juz Alunia sie lepiej czuje. A i Tobie duzo zdrowka zycze.

Szymcio chodzi spac ok 20, najczesciej zasypia o 20.15, a wstaje o 6.20. Choc zdaza mu sie obudzic i o 5.30 i o 7. Tak wiec roznie to bywa. Choc ostatnio sie usmialismy i az sami nie umielismy w to uwierzyc, ale chyba przez 5 dni z rzedu budzil sie o 6.19 :-D

reklama
aha, pytalam o to na innym watku ale jakos rzadna nei odpowiedziala, wiec sprobuje tutaj :-)

W jakim sklepie kupujecie buciki dla dzieci, jakiej firmy? Wlasnie planuje kupic Szymciowi sandalki, no i nie wiem jakie. Podejrzewam ze pod koneic lata bedzie juz w nich chodzil wiec chce zeby byla jakies dobre, choc nie koniecznie drogie ;-)

Do góry