reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Antylopka - a gdzie te zdjęcia ;-):-)​
pendraka dzis nie wzielam do pracy, bo zostawilam jak w domu fotki zapisywalam.
jestem sluchajcie tak rozkojarzona, że dzis na stacji benzynowej kobieta do mnie cos mówi, a ja sie odzywam, bo myslałam że ona w obcym języku i nie moglam skapować co to za język. Dopiero za 3 razem doszlo do mnie, że babka mówi do MNIE i to po POLSKU!!:happy2:

reklama
Karolki, intuicja mi mówi, że tyle jedzonka co podałaś to ok. Mnie się wydaje że mój Bartuś je mniej ale tego dokładnie nie zmierzę bo z piersi mleczko pije. Dodatkowo je zupki ale za to kaszek nie chce. Flipsy i deserki tak jak u Was.
Mrozik, już nauka samodzielnego jedzenia łyżeczką? Fajno!!u nas by z tego wyszedl tylko bałagan podejrzewam hehe.Ale bym musiała spróbować:-)
Antylopka, tak bywa, ja też czasem rozkojarzona.

cześc dziewczyny, widze, że temat jedzenia na topie;-) Mysle, że kazde dziecko ma swoj rytm dobowy jedzenia, jedne jedza wiecej niz przecietnie dzieckow tym wieku inne duzo mniej.Wazne zeby przybierały na wadze;-)My juz przerabiałysmy kompletny brak apetytu, bo mala miala taki okres ze po 6 godzinach nawet 100 nie wypiła, byłam nawet u pediatry bo sie wystraszyłam ale na szczescie to było chwilowe.Mysle, że mamy ktore teraz borykaja sie z tym problemem musza to po prostu przetrwac:baffled: Ja obecnie nie narzekam na jedzenie małej, bo wcina 4 razy po 180 mleka w tym raz kleik kukurydziany i zawsze sloiczek deserku(jablko, gruszka lub morela) i sloiczek obiadku.

My mamy dzisiaj dzien niezadowolenia:dry:mala od rana marudna nic jej nie interesuje:szok::baffled:ciagle marudzi nawet na hwile jej nie moge zostawic.Nie wiem co jest grane:baffled:ciekawer czy da mi ugotowac obiad:confused:
Antylopka z tym rozkojarzeiem to chyab dzisiaj taki dzien, ja tez jestem jakas taka nieokreslona:-)

Janbor - to chyba serwer bb nawala, bo ja mam to samo, już sie poddałam bo 3 razy próbowałam wysłać, pokazać jaką jemy łyżeczką i ciągle mie wywala!!!!

Dziewczyny z tym brudzeniem sie podczas jedzenia to u nas to samo ale ja robie tak że końcówke sliniaka wsadzam mu w rajstopki albo w spodenki i jak nie czyje tej końcowki to nie łapie za sliniak i jest ok:tak:

Piotrek dzisiaj zjadł
5.45 mleko 200 ml
11.15 mleko 180 ml
16.20 słoiczek dynia z ziemniakami
i na wieczór bedzie kaszka(ja daje kaszke z łyżeczki)

Chciałam dzis kupić silikonową szczoteczke do zęboli ale nigdzie nie dostałam musze zamówic na allegro...bo zębole duże trzeba dbać:-)

kozica chyba raczej to nie zęby bo objawy które ma(slinienie.wkładanie wszystkiego do buzi)ma już od dawna a nic innego(opuchnięte dziąsła,białe kreseczki sygnalizujące ząbki) nie zauważyłam a to jęczenie to raczej wygląda na jego zachcianki tzn. jak sie czymś znudzi(bardzo szybko) jak mu coś nie odpowiada, bo jak leży i jęczy a ja go wezmę na ręce to sie uspokaja i zadowolony i jakąś chwile jest spokój a póżniej znów jeczenie.Więc to chyba jego widzimisie,zaczyna chyba sie uczyć wymuszać wszystko i pokazywać że coś mu sie nie podoba:dry::crazy:no ale zobaczymy:confused:
A tak to chciałam sie zapytać czy byłaś u lekarza wyjaśnić co do tego domniemanego wodogłowia?:sorry2:Bo według mnie to wszszystko jest ok. no ale lekarzem nie jestem

Ps.U mnie wszystko działa nie miałam dziś problemów z wejściem na BB

Witam :-)
Nie bylo mnie prawie tydzien, dzis caly dzien probowalam nadrobic w czytaniu, ale sie nie da... tyle tego naprodukowalyscie :-)
U nas generalnei bez zmian, maly ciagu dnia wszytsko ma poukladane, aldnie je i spi popoludniu, za to w nocy ciagle sie budzi :-( Zebow dalej nie widac.

Czy mamusie ktore karmia piersia juz wprowadzily miesko?
A te flipsy ktore dajecie to z jakiejs konkretnej firmy?

A ja jeszcze 4 dni i do pracy, na razie jestem przerazona :szok::-(

reklama
karolki u nas dzieci maja lańcuszki z bursztynów jak ząbki idą żeby tak bardzo nie bolała i muszę przyznać że nie wiem jak to działa ale Dorian tez ma taki naszyjnik i to na prawdę działa.ma już dwa ząbki i przechodzi to bardzo łagodnie bez żadnej gorączki czy nieprzespanych nocy

Do góry