reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

przepraszam ze tak to wtracilam ale nie mam czasu przeczyatc wszystkiego a rzucilo mi sie w oczy o tych zabkach.postaram sie wiecej zagladac i sie odzywac bo juz mi sie bardoz za naszymi sierpniowkami teskni

reklama
Chciałam dzis kupić silikonową szczoteczke do zęboli ale nigdzie nie dostałam musze zamówic na allegro...bo zębole duże trzeba dbać:-)
nie wiem gdzie szukałaś, ja kupiłam w Piotrze i Pawle (Nie wiem czy jest u Ciebie), firmy canpol babys. Są też w sklepach dziecięcych takich jak Smyk. Sa w zestawach po 3 -pierwsza taka maczuga, druga silikonowa jak do mycia i trzecia już z miękkim wlosiem.

Byłam w aptekach i takich dziecięcych sklepach... tak po osiedlu...do smyka mam troche daleko:sorry:Ale bede musiala sie wybrac...

Tomola No własnie, już sie zastanawiałam co sie z tobą stalo:tak:A w kwesti mięska i flipsów niestety nie pomogę bo ani jednego a ni drugiego jeszcze nie daję:sorry:
Rozumiem twoje przerażenie przed pracą bo sma bym była:tak::no:Zresztą mnie też to czeka(co prawda od września ale jednak;-))i na samą myśl to juz sie boję:baffled:

Pytanie do mam dzieciaczków które nie mają ząbków.Czy wy myjecie czymś dziąsełka?Bo gdzieś kiedyś wyczytałam że powinno sie nawet same dziąsełka pzemywać zwilżonym gazikem,czy coś takiego tam byłonapisane:confused:

Tomola, jak wrócisz do pracy, to początki mogą być ciężkie ale potem bedzie ok. zobaczysz, obyś tylko nocki miała spokojne, bo inaczej będziesz wymęczona:tak:. Ja karmie piersią i jemy już mięsko.
Kludi, u nas ząbków nie ma i niczym nie przemywam choć też to gdzieś czytałam żę powinno sie.ale myślę że zacznę dbać jak się jakiś ząbek pojawi.

Zastanawiam sie nad żółtkiem. czy któraś daje? niby po 6 miesiącu można co drugi dzień pół..

Kama jeśli dziecko nie ma żadnych zapędów alergicznych to można zacząć, ale jeśli ma jakieś skłonności to im później jajko tym lepiej

Kludi ja mam tez ciagle bezzebnego szkraba i niczym w buzce nie myje :zawstydzona/y:

Kama a jakie miesko juz podajesz? No i czy ze sloiczka czy sama gotujesz? Bo ja dotychczas gotowalam zupki sama, no ale tylko takie jarzynowe.

Claudi dzieki za rady:tak:
Natalia ja mam zestaw z nuka do masowania dziaselek i do mycia pierwszych zabkow:-)ale widzialam fajna silikonowa szczoteczke zakladana na palec z canpola, wygladala fajnie, ciekawe jak w praktyce:tak:

reklama
witam,wczoraj byliśmy na szczepieniu przeciw pneumokokom i przy okazji wizyty okazało sie,ze musimy wrócic do bebilonu pepti,do teraz wiki piła nan 2.Aż sie boje co to bedzie,bo przeciez bebilon pepti bardzo niedobry w smaku.Ostatnio ciężko było wiki do tego mleka przyzwyczaić,zobaczymy co bedzie teraz,pozdrawiam

Do góry