reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Gosia*** wygląda na to że mój Maciuś też ma kolki :wściekła/y: przemiła pani pediatra poradziła zeby podawać małemu INFACOL :tak: to taka doustna zawiesina którą sie zakrapla dziecku bezpośrednio na język przed każdym karmieniem. Już zastosowaliśmy i mam nadzieje, że dzisiejsza noc będzie lepsza od ostatnich nieprzespanych :tak:

Dziewczyny w jaki sposób podajecie swoim maluszkom witamine D? jakoś na łyżeczce czy bezpośrednio do buźki? :baffled:

raabit ja podaję INFACOL od dziś i narazie spokój :tak:ale wiem jak było z córką-nie zawsze skutkował:szok::-D
Ja witaminę D podaję bezpośrednio do bużki:tak:a tak wogóle to podaję zamiast D3 VIGANTOL to też jest ta witamina tylko podaje się 1 kroplę:tak:położna mówiła że lepiej to podawać bo D3 też nasila kolki:szok:

Dziewczyny pomóżcie...
Wstawiłam zdjęcie synka i chciałam wstawić jeszcze córki:tak: ale wyskoczył mi napis-po angielsku :baffled: coś że mam 4 zdjęcia a dopuszczalne są 3 i mam naprawić ten problem. JAK MAM TO ZROBIĆ? GDZIE JA NIBY MAM TE ZDJĘCIA???:szok:

Gosia*** napisałam vitamine D a tak właściwie też podaje Vigantol :tak: też słyszałam że jest podobno lepszy niż vit.D3 :tak: powiedziała tak położna środowiskowa i pani pediatra więc im ufam :tak: tylko jak podałam vigantol bezpośrednio 1 kropelke do buźki to mały zwymiotował :-( dlatego wystraszyłam sie ze może jakoś źle podaje? :baffled: doczytałam w ulotce ze należy podawać na łyżeczce z mlekiem albo pokarmem wiec moze dlatego mały wymiotował? hmmmm jutro podam mu na łyżeczce i zobacze jaka będzie reakcja :-)

A Infacol podałam przed posiłkiem tylko nie wiem ile należy odczekać? :baffled:

Dziewczyny przepraszam że tak ciągle o coś pytam ale po dzisiejszej wizycie mamy mały problem :szok: mianowicie chodzi o szczepienia. Za niecały miesiąc musimy iść na szczepienie błonnica, tężec, krztusieć, hib, wzw B czyli standardowe jak każde dziecko w 2 m-cu życia. Problem polega na tym ze nie wiemy czy wybrać szczepionke standardową (3 kłucia) czy taką kompleksową 6w1? położna środowiskowa mówiła ze są różne powikłania po tych szczepionkach kompleksowych i lepiej tą standardową gdzie trzeba kłuć malucha 3 razy :-( natomiast pediatra zachwalała szczepionke kompleksową 6w1 czyli jedno kłucie. Pomijam że ta kompleksowa kosztuje 180zł a standardowa jest za darmo bo nie chodzi tu o kase ale sami już nie wiemy na którą sie zdecydować? napiszcie co Wy wybrałyście bo każda z nas bedzie stała przed tym wyborem.
Dodam jeszcze tylko że jak raz zdecydujemy sie na kompleksową szczepinkę to kolejne szczepienia też muszą być kompleksowe i każde oczywiście 180zł :szok:

Rabbit ja szczepiłam Ewcie szczepionką INFANRIX-IPV+Hib INFANRIX-IPV+Hib
i DTP-Szczepionka błoniczo-tężcowo-krztuścowa i teraz
Lenke też tak będe szczepićkoszt szczewpionek to hib ponad 100 a dtp ponad 50

hej dziewczyny
tej nocy mój synek nie spał tak z 4 godziny i strasznie sie prężył tak jakby nie mogł kupci zrobic..ale nie podejrzewałam kolki bo nie płakał w niebogłosy tylko tak postękiwał okropnie...a kupka była zrobiona wiec sama teraz nie wiem...:confused:

reklama
Natalia to mogą być kolki:tak: albo delikatne wzdęcia narazie...;-)maluszek widać cierpliwy skoro nie płacze:tak::-D

Mój Wojtuś dziś pięknie spał w nocy :tak:obudził się tylko raz na karmienie :-DWczorajszy dzień też spokojny był niewiem czy INFACOL pomógł czy ma po prostu lepsze dni...;-):-D

raabit ja podaję INFACOL przed samym karmieniem i chyba skutkuje bo mały strasznie pierdzi :szok::-D

Do góry