reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Położna powiedziała że skoro nie płacze(niewiadomo czy kolka na 100%) to narazie rumianek(jak nie bedzie chciał pić to do rumianku glukozy dodac)albo jak niespokojny w nocy to nawet sama glukoze dac a jak bedą takie typowe kolki że się bedzie męczył i płakał w nieboglosy to wodę koperkową(ale to juz na kolki typowo)

reklama
Teraz jeszcze sie wstrzymam z dawaniem czegos na kolke..to pierwsza taka noc ale jak zobacze że sie biedny naprawde męczy to mu cos podam..mam nadzieję że to była poprostu "cięższa noc":tak:z rana też marudził...a teraz śpi jak suseł :-)

Dziewvczyny skad wiecie w co ubrac malucha zeby mu bylo ok i czy czyms i czym go przykrywac zeby nie bylo mu za cieplo/zimno ??? :baffled::baffled::baffled::confused:

lidka ja zdaję się na własną intuicję...:tak:poza tym sprawdzam czy ma ciepłe stópki i rączki oraz czy nie jest spocony na pleckach:-);-)

Racja mi połozna tez mówiła że sprawdzanie stópek i raczek nie ma sensu bo dziecko jeszcze nie panuje nad własna termoregulacja jak my, dlatego najlepiej sprawdzić albo na pleckach albo na piersiach i wtedy wiadomo:-)mój synek ma czesto zimne raczki ale jak plecki ok to sie nie martwie i jest wszystko ok:-D

Lidka ja też sprawdzam zawsze kark czy jest ciepły czy zimny i wszystko jest jasne. Sprawdzanie rączek i nóżek mija sie z celem :tak:

Co do ubioru to powinno sie ubierać maluszka zawsze jedną warstwe więcej niż my sami mamy na sobie :-) tak mówili w szkole rodzenia i to samo potwierdziła pani pediatra i położna środowiskowa :tak:

reklama
Ja juz daje, nie karmie piersia wiec jak chce Piotrka uspokoić w wyjatkowych sytuacjach(nie moge przystawic do piersi) podaje mu smoczka kupiłam anatomiczne takie które polecała połozna mówiła mi że te smoczki teraz są naprawde dobre a ortodonci mówia że lepeij jak dziecko dostanie taki smocze\k anatomiczny niz jak ssie własne piąstki albo paluszki...ale niegdy do konca nie wiadomo jak z ząbkami potem bedzie...

Do góry