reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ola moja mala jak nie jest glona to nie chce w ogole cyca:-( a jak jest glodna to znowu sie strasznie niecierpliwi.... ale musze sprobowac znowu ja karmic piersią bo tez mnie meczy ta ciagla sterylizacja, chociaz ja nie za kazdym razem sterylizuje czasem zalewam po prostu butelke i smoczek wrzatkiem, bo stopiłam pokrywe steylizaora w mikrofali i czekam dopiero az mi wysla nowy towar:tak: to bedzie duzo szybciej bo tak to musze gotowac.

reklama
Kira a po umyciu przelewasz je goraca woda? ja nie gotowalam nigdy tylko wlewalam troche goracej wody i potrzasalam:-pmam 8 butelek bez przesady musialabym to w wiadrze gotowac:-Da sterylizatora nie mam bo dzieciaka trzeba troche do zycia przygotowac:-Dpotem bedzie na wszystko uczulony:tak:

czy wasze maleństwa budzą się przy prykaniu??bo moja ostatnio nad ranem ciągle się budzi jak ma sobie poprykac . Potrafi tak co godzinę:(

Fiolka - pytałaś o rozmiar pieluszek - używam "4" pampers active baby. Są idealne teraz na niego. Tam jest duży zapas wagowy podany na opakowaniu. Mam jeszcze całe 3 paczki (jumbo pack - po 72 pakowane). Jak je skończymy to się chyba na "4+" przerzucimy.

Mój Filip zawsze się budzi kilka razy w nocy. Przeważnie jak go wykąpie koło 20, to do 21 je i się bawi, później zasypia i koło 24 pobudka. Później to co godzina, co 15 minut, zależnie od dnia, a raczej nocy ;-). Ostatnio jeden raz mi ładnie spał, bo zasnął o 21, spał do 1:30, później wstał o 3, o 5 i o 7, wtedy byłam szczęśliwa i wyspana jak nigdy. No ale to tylko raz sie tak udało

kurcze mrozik to bardzo czesto:szok:moj ogolnie to 2 razy sie budzi albo kweka przez sen o jedzenie:-) raz nawet udalo mu sie obudzic tylko o 4 chyba.
fiolka takie wybudzanie przy bakach to takie kolkowe troche:-(bo dzieciak sobie nie bardzo radzi i troche go boli brzuch, moj tak mial ze nawet przez sen byl niespokojny, prezyl sie i jak mu sie udalo puscic baka to byl spokoj:tak: Lekarka powiedziala nam jak to sie zaczelo ze tak moze byc bo dzieciak nie wrzeszczy przy tym. teraz tez mu sie zdaza w nocy ze sie grzebie w lozeczku - pewnie przez baki wlasnie, wiec sie nie przejmuj:-)

Ja mam cztery butelki i zawsze wkładam do gotującej sie wody na chwile ..(robie to w garnku na sterylizator jakos kasy mi było szkoda:-p)trzy razy sie zdażyło i zawsze w nocy że nawet nie zalałam wrzatkiem tylko umyłam w płynie i ciepłej wodzie(i nie było jakis rewolucji żołądkowych hehe)...ja planuje wkładac butle do wrzątka do 5 miesiąca...a potem to najwyżej raz na jakis czas...

Janbor a ja tam za kazdym razem wrzucalam do gara i gotowalam, tak 2 min,ale tylko po mleku, po herbatce tylko czasami.
A odnosnie kolek i gazow to moj ostatnimi czasy bardzo na to cierpi:szok::szok:poryczalam sie ostatnio przez ten jego lament, strasznie cierpi czasami ten moj dzidzius.
elvie ja nie wytlumacze bo mi to zawsze moj man robi,
fiolka moj sie nie budzi ale strasznie wierci, ale ogolnie przesypia cala noc bez problemow, dzis zasnal o 23:30 a wstal o 6:00, potem o 10:00,ale jakis marudny.
mrozik uzywasz numer 4???kurcze to ja jeszcze przy numerze 2 jestem, upsss.Byc moze pampersy maja inna numeracje???
Jesli chodzi o spanie twojego dzdzi to moim zdaniem kazdy ma swoj rytm i tyle.Choc pierwsze co mi przyszlo do glowy to ze moze on sie nie najada porzadnie i dlatego tak czesto sie budzi???A moze spi za duzo w dzien??

Wczoraj kupilam taka poduszke ktora podnosi do pionu malucha kiedy spi, pomaga to na ulewanie i prukanie,do tego dzidzi lepiej oddycha.

reklama
Do góry