reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

ewelia - dzięki, ja już też nie pamiętam, kto mi gratulował, hehe
aneta - jak ja mówię do Wiki, że dzidzia coś tam, to ona zawsze mi mówi, ale ta dzidzia to mój braciszek, a nie zwykła dzidzia. Na co odpowiadam, że braciszek lub siostrzyczka, bo jeszcze nie wiemy kto siedzi w brzuszku. Wiki odpowiada - braciszek mamusiu, ja chcę mieć braciszka... i no kicha!
kozica - gratulacje dla Kuby!!

reklama
My dziś zaliczyliśmy pierwszą wizytę w cyrku. Całe szczęście żeśmy tam weszli bo Kuba upierał się że nie wejdzie do namiotu (on się tak wszystkiego boi) musiałam go 10 min przekonywać, potem stał w wejściu następne 10 min zanim żeśmy usiedli. No i jak się zaczęło to mu się bardzo podobało:tak: stwierdził że jak jeszcze do nas cyrk przyjedzie to znowu pójdziemy.

Antylopka wyobrażam sobie jak tęsknisz. A z kim Wiki przyleci do Was? Miałam jeszcze zapytać czy znasz już płeć dziecka?

Ostatnia edycja:
KasiaWie - jak doczytałaś na zamkniętym jednak trochę nas będzie dzielić z porodami, bo mój termin się początkowo-grudniowy zrobił;p

no nic trudno,bedziesz pierwsza :-) ja tam chce czekac do stycznia:-):-)

aneta - jak ja mówię do Wiki, że dzidzia coś tam, to ona zawsze mi mówi, ale ta dzidzia to mój braciszek, a nie zwykła dzidzia. Na co odpowiadam, że braciszek lub siostrzyczka, bo jeszcze nie wiemy kto siedzi w brzuszku. Wiki odpowiada - braciszek mamusiu, ja chcę mieć braciszka... i no kicha!

ja mojej tez mowie ze to dzidzius,albo chlopczyk albo dziewczynka,Julia zalezy od dnia czasem mowi ze braciszek czasem ze siostrzyczka,mysle ze tu nie bedzie problemu.
Ja tak po cichu chcialabym zeby byl chlopczyk...ale to tak po cichu:-):-)
jejku nie moge sobie wyobrazic jak to bedzie z dwojka dzieci,znowu wszytsko od nowa no i jescze wiecej bo przeciez juz jest mała 3-latka:-)
a ja to tak chcialabym trójkę miec,ale zobaczymy jak to bedzie z dwójka dzieci hihih

Kasia - ja tez tak myslalam a teraz nie wyobrazam sobie jak to by bylo jakbym miala tylko 1 dziecko. Julek przy Zuzi sie niesamowicie rozwija, bo oczywiscie Zuzia czasem potrafi stwierdzic ze to ona nauczy go chodzic, lapie za rece i prowadza (oczywiscie pod moja asekuracja).
A wogole to musze pochwalic Zuzie ze w koncu zaczela na dobre mowic, juz powie prawie wszystko, tylko omija na, po, i, z, od, po, ale mozna juz sie z nia dogadac, a podlapuje wszystko co sie mowi nawet po cichu i potem to powtarza. Wogole to musze zajrzec na Wzrost naszych maluszkow ile Wasze dzieciaczki mierza bo mi Zuzia sie bardzo duza wydaje, musze ja jutro zmierzyc...ile wzrostu maja Wasze maluszki??

Kozica - gratulacje dla Kubusia, nieraz to my sie bardziej czegos boimy a dzieci sobie lepiej radza. Zuzia pije wieczorem mleko z niekapka, staram sie umyc albo chociaz wyplukac jej zabki ale najczescniej tak zasypia. Na szczescie zabki ma zdrowiutkie, ostatnio widzialam w piaskownicy chłopczyka tez 3 letniego i mial wszystkie zabki popsute:-(

A jak z jedzieniem w takie upały, bo u nas kiepsciutko, Zuzia bardzo mało je, wciskam jej jak moge i jakos wyglada:-D

płać mam nadzieję poznać w czwartek, bo idę na usg:)
Wiki przyleciała z moim bratem i kuzynką i oni się nią zajmują, jak ja jestem w pracy. Jest mega radosna, taka duża już... dziś byliśmy kupić buty - 28,5 rozmiar.
Ciążę niestety znoszę gorzej niż pierwszą, mam bóle brzucha, podbrzusza, jakaś opuchnięta jestem.... mamy niemiłą atmosferę z właścicielką mieszkania i Marcin mówi, że pewnie z nerwów mam takie skurczowe bóle brzucha. Ale jak ja mam się nie denerwować?

Ewelia u nas z jedzeniem też kiepsko ale ja zauważyłam że to z innego powodu hmmm wczoraj zauważyłam że jak mój mały po południu nie dostanie nic słodkiego ( wczoraj nie dostał bo był niegrzeczny i powiedziałam że nie dostanie) to wieczorem zjadł całą kolację a zawsze był problem że nie chciał:tak:bo najadał się ciastek czy czegoś tam:-)

Antylopka ten rozmiar bucika faktycznie duży hihi a co do ciąży to kurcze szkoda że się tak męczysz, może warto jakieś wolne na odpoczynek skombinować

Kozica to gratulacje dla małego za odwagę :-) mój Adam też ostatnio coś wspomniał o cyrku bo był w Opolu ale ja jakoś nie wyobrażam sobie mojego Maćka jak grzecznie siedzi i ogląda występy hmmm

reklama
dlugo mnie nie bylo, w skrocie opowiem co sie dzialo.
wyladowalam na ostrym, bo mialam bole brzucha i skurcze, dostalam leki i jest ok. na usg polowkowym wszystko dobrze, dzidzia podobno bardzo duza, powyzej 97 percentyla (ale nie wiem czy tutaj nie ma zanizonych wartosci, bo mi sie male te dzieci wydawaja); stopka np 41 mm, duza??
jutro ide na wuzyte, mam nadzieje ze nie bedzie przeciwskazan do lotu, bo chyba sie zaplacze, jak nie bede mogla.
jutro mam miec odpowiedz w sprawie wiekszego mieszkania, niby wszystkie dokumenty sa ok, ale z francuzami nie ma sie co cieszyc pzed podpisaniem umowy;;;;
papa

Do góry