reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Byłam dwa dni w szpitalu bo znowu miałam bóle w nerkach i musieli badanie zrobić.
Na szczęście to tylko ucisk powiększającej się macicy i powiększona miedniczka nerkowa

No i najważniejsze będziemy mieli drugą córcię (Olę) cieszymy się bardzo chociaż mieliśmy maleńką nadzieję na synka.

Hej kobitki :-)
Jestem, jestem :-) trochę zabiegana, zasprzątana itd.
Widzę, że tu gwarno i bardzo mnie to cieszy, bo jest co poczytać, gorzej z nadrobieniem :-p
czarnula mój Kubuś też często mówi o sobie w osobie żeńskiej, ale zwalam to na to, ze przebywa głównie ze mną :tak: Za to z tatusiem rzadziej się myli ;-)
aneta456 super, że druga córa :tak: Alutka będzie miała wymarzone towarzystwo do zabaw :tak:
Natalia85 też Cię dawnooo nie było...
mrozik to nieciekawie z tym biednym paluszkiem :-( dobrze, ze mamy na forum kogoś w temacie czyli Antylopkę :tak:
kozica u nas od przyszłego roku rusza taka akcja darmowego przedszkola dla dzieci od 3 roku życia, jak będzie w realu to się okaże, ale jestesmy z mężem skłonni zapisać Kubusia choćby po to, by "łyknął" troszkę angielskiego, nie będzie to w pełnym wymiarze godzin, bo z tego co się orientowałam to tylko kilka godzin w tygodniu, ale chyba warto, mały jest tu taki samotny... :-(
Sciskam Was WSZYSTKIE serdecznie, więcej na zamkniętym :cool2:

NataK jedyne co mi w tym przedszkolu przeszkadza to to że tam są dzieci od 3 do 5 lat!!!! Wszystkie w jednej grupie....bo tylko jedna jest. Ale mam nadzieję że jak będzie płatne to tych dzieci za wiele nie będzie hehehe.

Kozica - faktycznie szkoda że nie ma podziału wiekowego...
Ja już sie zdecydowałam na przedszkole, teraz jeszcze Marcin musi wybrać i będziemy dyskutowac :sorry:

kozica- przedszkola bez podzia;lu na grupy wiekowe zazwyczaj działaja na zasadach montessori, mi się to podoba, ale dowiedz się, czy tak jest rzeczywiście, czy tylko jest zniesiony podział i nic poza tym

Jej, a co to takiego? :-)
My jutro idziemy na usg paluszka. Ale sie boję. Ciągle mam nadzieję ze to sie da jakoś nieinwazyjnie "naprawić"

Aneta - nie wiem jak to zrobiłam, ale nie widziałam wcześniej twojego wpisu, czy mi sie coś juz z pamięcią dzieje :eek:. Juz wszystko dobrze u Ciebie? Dobrze że to tylko ucisk... No i bedziesz druga strojnisie miała :-)
Antylopka - już poczytałam, ale w tych małych przedszkolach to zazwyczaj jest zwykłe zniesienie podziału, bo jest na tyle mało dzieci, ze nie opłaca sie tworzyc grup. U mnie w gminie tak jest i sąsiadki córka dawała małą do takiego przedszkola, stąd wiem. Chyba raczej w Polsce jeszcze do takich metod nie "dorośliśmy" - no chyba ze w jakichś prywatnych przedszkolach... Sama nie wiem:unsure:.

reklama
Do góry