reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kozica - no to super :-). A dlaczego od kwietnia chcesz go dać do przedszkola, a nie od września?
Ja nadal myślę które, czy koło rodziców - i wtedy obok jest też żłobek dla młodszego bąbelka, czy żłobek do którego chodzi teraz filipek i przedszkole obok tego żłobka

reklama
kozica - Wiki się bała w ubiegłym roku, a teraz już nie:tak:. Wie, że grzeczne dzieci nie muszą się bać. Była z moimi rodzicami na mikołajkach na starym Rynku i poszła do Mikołaja zrobić sobie zdjęcie.:-D Jeszcze Mu powiedziała, że czeka na prezenty, bo Niunia jest grzeczna dziewczynka. :tak::-D
mrozik - ja już mam wybrane przedszkole, tylko nie wiem, czy Wiki się dostanie, bo w mojej okolicy "króluja" nieślubne, jako samotne matki:zawstydzona/y::-:)crazy: i mają pierwszeństwo, mimo, że są razem i mieszkają z tatusiami. :eek:

Antylopka - no to nieźle :eek:. Poweim że ja też nie iwem czy sie dostranie do wybranego przedszkola. Ale większy problem czy drugi bobas dostanie sie do wybranegpo żłobka - bo z tym jest dużo gorzej teraz. No ale do żłobka to dopiero pewnie w 2011 bym chciała dac, jak sie uda :sorry: - najlepiej w kwietniu, a jak nie to we wrześniu będę próbowac. Tylko co ja zrobię do wrzesnia z dzieckiem... Chyba trzeba będzie wychowawczy wziąc... Ale mam jeszcze porawei rok na przemyślenia, więc spokojnie do tematu jeszcze podchodzę. Gorzej z tym przedszkolem, bo to do kwietnia trzeba przemyślec, a czas nieubłagalnie leci

No i znowu nas mało. Kira - co u Ciebie? Jakoś zniknęłas nagle... Nie wiecie co sie dzieje?

mrozik chcę od kwietnia bo to moje przedszkole to takie przedszkole na wsi finansowane z UE a od kwietnia nie będzie już pieniędzy i będzie płatne, więc jest problem żeby nazbierać 10 dzieci!!!!!! To przedszkole jest od 9.00 do 13.00 ale mnie to pasuje bo rodziców mam w domu więc ma Kubę kto zawieźć i przywieźć. Nie chcę żeby siedział w przedszkolu 8 godzin skoro nie musi.
A tak sobie myślałam że w tym kwietniu dzieci mniej chorują niż we wrześniu a to DUŻY plus.

kozica - mi tez pasuja takie skrócone godziny w przedszkolu. Chciałabym zaprowadzac Wiki na 8 i mój tata by ją odbieral przed 14, żeby po 14 się spotkac w domu na obiedzie.
mrozik - bedziesz miala teraz 2 tygodnie dłuższy macierzyński niż przy Filipku, wiesz o tym, prawda?

Antylopka - a ile my przy dzieciach miałyśmy, bo nie mogę sobie przypomiec...? Bo teraz jest bez różnicy czy pierwsze czy drugie dziecko.... pozmieniali to trozkę,,,,jedyna różnica to to że można fakultatywnego urlopu wziąc 2 tygodnie i nie omieszkam z niego skorzystać :-). No i jest też tydzień tacierzyńskiego.... DDo ukończenia 1 roku dziecka tatuś może sobie wziąc, i musi on być ciągiem przez tydzień... To dla tych dziewczyn co teraz rodziły... Bo już od 1 stycznia 2010 roku można je brac....

Odebraliśmy wyniki rtg tego paluszka Filipka. Napisali tak "niewykluczone przebyte złamanie głowy I kości śródręcza prawego - deformacja pourazowa i pełny zrost kości :-(
Nie wiem kiedy on sobie to zrobił. 3 razy narzekał że go paluszek boli jak naciska, ale ruszał nim i po paru minutach dalej był wesoły... Eh, ale jestem zła... Chyba juz nic nie da sie z tym zrobić...

Kozica - ahaaa, to tak to sobie wymysliłaś :-). Fajnie że rodzice moga małego prowadzac. To duże ułatwienie

mrozik - ja bym się nie poddawała, bo jeżeli to jest pourazowe kostne, to nie byłabym pewna, czy ścięgna i mięśnie nie mogą trochę "nadrobić":tak:( że takiego sfromułowania użyję). Mi to wygląda, że jest ograniczenie ruchowe z bowodu przykurczu mięśnia i ścięgien. Skoro nie miał unieruchomionego złamania, zroslo się w przemieszczeniu i teraz pewnie albo ścięgno za krótkie, albo gdzieś przyblokowane czy coś takiego. wiecej będziesz wiedzieć po usg.:tak:

Dzięki za informacje. Duzo mi to daje. Bo u nas jak człowiek sam czegoś nie wie i nie dopyta, to często lekarze przeaczają pewne sprawy. przeciez specjalista nam nawet skierowania nie dał na badania. Usg na własną rekę robimy. No ale w Kielcach podobno nie ma dobrych specjalistów... Zobaczymy, mam nadzije że jednak sa i dobrze to usg wykonają. Mnie już radza zdobyć skierowanie do Warszawy do instytutu matki i dziecka - że tam mają lepszy sprzęt... No zobaczymy co to będzie...

mrozik - usg zrobią wszędzie, więc póki co chyba nie ma co sie pakowac do Warszawy. Pomyslisz, jak będa wyniki usg.
Co do macierzyńskiego, bo jakoś przegapiłam, to teraz jest 20 tygodni, a my miałysmy jeszcze 18. Natomiast nie wiem jak to z ilością dzieci...
No właśnie, co z Kirą?? Nata?? aneta?? reszta tez zniknąła:-(

reklama
czy wasze dzieci tez mowia w innej osobie "ja mialam, ja chialam, zamiast ja miales, chcialem"? bo moj Xav wlasnie tak mowi i ciezko jest go przestawic, wczesniej chyba tak nie mowil, jak zle mowi to go poprawiam ale jakos nic to chyba nie daje.

Do góry