reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Czarnula-Przykro mi ale nie pomogę bo Ala ładnie przyjmuje wszelkie leki.

Mrozik-Ja czuję się podobnie jestem wiecznie zmęczona i chodzę spać z kurami.W ogóle okropnie się męczę a spacer z Alą i z wózkiem wykańcza mnie na całego.

reklama
czarnula - jesli masz taką specjalną strzykawkę to najlepiej jak np nabierzesz do niej chociazby wody i sama najpierw mozesz mu pokazac jak mamusia ładnie wypija lekarstwo a pozniej oczywiscie napełnisz antybiotykiem i daj mu samemu moze jak sam włozy do buzki uda ci sie podac ci sie po woli wyciskac :tak:. Nas siłe nie ma co dawać bo wiadomo jaki bedzie skutek.:eek:U nas to poskutkowało od tego czasu nawet niedobre syropy pije bez problemu. Najlepsze są te strzykawki od nurofenu choc teraz juz wiekszosc płynnych leków je posiada.

juz na szczescie pije bez problemu, wsadzam go do lozka i mowie ze musi wypic bo jest chory z 30 min sie pokreci a potem daje pyszczek i pije. oby jeszcze tak 5 dni :) syropki ogolnie bez problemu pije bo sa slodkie ale jak juz cos sie trafi niedobrego to trzeba jednak nad nim siedziec :)

Czarnula - nasz mały to lekoman. Niestety uwielbia leki. Wszelkie, nawet te najpaskudniejsze. Np deflegmin (mój mąż tego nie chciał brac nawet) albo isoprinosine.....

Aneta - chyba ta pogoda nie bardzo ciąży sprzyja...:sorry:

Kochane cieżaróweczki ja to wam naprawdę współczuje wyobrażam sobie jak wam senność dokucza ja nie jestem w ciąży a muli mnie strasznie w ciągu dnia. Nie raz jak idę Olke połozyc spać to chcąc nie chcąc przypia mi się i niestety zdaża mi sie to coraz czesciej ale co zrobic jak taka pogoda ponura i nic sie nie chce.

Ja to wczoraj o 19 zasnęłam. Dobrze że mąż taki kochany i sam sie Filipkiem zajął. Wykąpał, kolacyjkę dał, położył spać. Ale i tak sie nie wyspałam, bo ze 4-5 razy to sie budze na sikanie

Oj tak pogoda tylko do spania nastraja a mój Kuba jak na złość nie chce się w dzień położyć!!!! Marudzi, oczy mu się kleją ale się nie położy!!!!
A ja ostatnio wzięłam się za czytanie książek (nie myślałam że wygospodaruję na to czas) i już jestem na ostatnim tomie Małgorzaty Kalicińskiej "Miłość nad rozlewiskiem". Teraz w niedzielę na TVN leci tom pierwszy "Dom nad rozlewiskiem", książki są o wiele lepsze!!! Polecam!!!

kozica - nie dezinformuj;-) na TVP 1, moja mama ogląda. My z mężem raczej w mrocznej literaturze gustujemy, no i oczywiście Krecik, sezamki i teraz wszelkie zimowe bajeczki:-D

Wiecie co, trochę się zestresowałam.
Dziewczyna z marca urodziła juz dzieciątko. 550 waży maleństwo i powiedzieli im że muszą sie liczyć z najgorszym :zawstydzona/y:. Ona miał termin jakiś tydzień przede mną :eek:. Cały czas sie świetnie czula. Nic jej nie dokuczało. Poszła się umyć i zawołała męża że coś dziwnego czuje między nogami. Pojechali do szpitala i miał juz 1,5 cm rozwarcia i chyba na drugi dzień wieczór juz 9 cm było. Podali jaj kroplówe bo skurczów nie miała :-( i dzidzia przed północą przyszła na świat

reklama
mrozik - lepiej kochana wyłącz się na takie informację, bo nie można pomóc, a jedynie poprzez stres zaszkodzić sobie. Ciesz się ciążą, leniu**** i baw z Filipkiem.:tak:

Do góry